Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест/почистване/ремонт на дюзи на ТД5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тест/почистване/ремонт на дюзи на ТД5

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Димо, щом си намерил разпръсквачи, направо ги сменяй. Ама намери и кой да ги стендова.
    Е точно това търся Ама ако сам си ги поръчвам разпръсквачите вероятно ще отнеме повече време, отколкото ако ги поръча фирма, която има директен контакт с Лукас/Делфи. А и реално от live data-та имам основания да се съмнявам само в един от инжекторите, затова искам първо да се тестват (извън мотора) и да се види какво става.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      Е точно това търся Ама ако сам си ги поръчвам разпръсквачите вероятно ще отнеме повече време, отколкото ако ги поръча фирма, която има директен контакт с Лукас/Делфи. А и реално от live data-та имам основания да се съмнявам само в един от инжекторите, затова искам първо да се тестват (извън мотора) и да се види какво става.
      Ако не намериш тестер пиши ми и ще ти дам телефон на човек, който има необходимата апаратура.
      Също така пиши по-подробно какво си успял да направиш с твоите дюзи, защото и аз май вървя натам.
      LZ1AID

Коментар

Засега я отлагам тая операция. Смених проблемната гарнитура на главата, която изкара грандиозните 5000км и още 1000 след като беше явно издухана отново. Исках да използвам разглобяването за проверка на инжекторите, но предвид че операцията беше извършена съботно-неделно не се получи - все още нямам от никъде положителен отговор за тестването им. Находката при отварянето на главата беше доста озадачаваща, но е въпрос за друга тема

Коментар

Аз говоря точно за тестването. Ако искаш утре мога да проверя на 100% нали може, но е един от най-добрите сервизи в България за тестване и ремонт на всички дюзи. Закупи си апаратурата през 2011г. и му пращат дюзи от цяла България.
          LZ1AID

Коментар

Ми да - добре е да се знае. Може би ще е по-добре да им дадеш оригиналния номер на инжектора по Lucas - BEBE2A00001

Коментар

След запитване тази сутрин ми отговори, че не може да тества тези дюзи.
              Затова моля те пиши ако имаш някакво развитие по темата.
              LZ1AID

Коментар

Колеги, това го играя вече 3та година. В БГ няма кой да ги прави, карам ги в Гърция или Турция но цената е такава че не си струва. Когато ми се наложи да ремонтирам помпа-дюза на ТД5 направо я сменям с някоя втора употреба. Такива дюзи се намират вече за по 150-200 лв. Казвам всичко това от опит и много нерви. Единствено след това трябва да се обучи за съответното ECU.
                Land Rover Discovery XS 300tdi 1996 продаден
                Land Rover Range Rover Р38А - 2,5 DSE 2001
                Land Rover Freelander td4 2005
                Land Rover Discovery td5 2002

Коментар

Първоначално публикуван от silata Преглед на мнение
                  Колеги, това го играя вече 3та година. В БГ няма кой да ги прави, карам ги в Гърция или Турция но цената е такава че не си струва. Когато ми се наложи да ремонтирам помпа-дюза на ТД5 направо я сменям с някоя втора употреба. Такива дюзи се намират вече за по 150-200 лв. Казвам всичко това от опит и много нерви. Единствено след това трябва да се обучи за съответното ECU.
                  Петьо, а какво е гаранцията, че втората употреба не е също скапана?
                  Намирам ги по 125 паунда ремонтирани, но не знам какво е ремонтирано по тях. И с 1 година гаранция. Мисля, че по си заслужава.
                  LZ1AID

Коментар

"Гаранция Франция"
                    Рециклирани при всички положения е по-добре от втора употереба. А и втора употреба от UK идват на около 40 паунда за бройка, което определено не е 200 лева.
                    Аз все още не мога да разбера какъв е проблемът с тестването им. Тестват се на стандартен стенд за помпи с една специализирана приставка. Такива стендове има по повечето големи дизел-сервизи, имат и приставките за по-големите инжектори на Delfi от серия 4 (които се монтират по камионите на Волво и Скания)... ми да вземем да се съберем собствениците на ТД5-ици, да си купим един комплект приставки и да ги носим по сервизите заедно с инжекторите, щом на собствениците на сервизи толкова им се свиди...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      ... Такива стендове има по повечето големи дизел-сервизи, имат и приставките за по-големите инжектори на Delfi от серия 4 (които се монтират по камионите на Волво и Скания)... ...
                      В този сервиз дали имат..?
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Моята само на студен мотор потреперва за 10-15 сек. и после "влиза в пътя". В сервиза не могат да установят коя дюза е. Приятел ме посъветва да сложа малко масло за резачки LS+ на Husqvarna - 10 ml/l в горивото - чудеса ставали. Сега заредих и сложих от маслото - да видим...
                        Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                        LZ2РSD

Коментар

Колеги,до къде я докарахте с дюзите..? Имам приятел,сериозен дизелджия,който би могъл да помогне.Наистина е сериозен Ако трябва да дам координати..?
                          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                          Най-добрият ром е студеният ром!
                          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

При мен засега опита е успешен - вероятно защото във Варна под 10 С не е падала температурата, но това кратко сутрешно претрисане на мотора го нямам.... . ще видим като се застуди още. Съгласен съм че не изглежда сериозно като практика, ама ....
                            Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                            LZ2РSD

Коментар

Първоначално публикуван от shaterhand Преглед на мнение
                              При мен засега опита е успешен - вероятно защото във Варна под 10 С не е падала температурата, но това кратко сутрешно претрисане на мотора го нямам.... . ще видим като се застуди още. Съгласен съм че не изглежда сериозно като практика, ама ....
                              Сериозно или не - за момента явно няма друга алтернатива. Аз процедирам с injector cleaner-а на CarLube в комбинация с жълтото двутактово масло от Кауфланд. Но това решава. макар и чатично, въпроса с евентуани запушвания. Ако разпръсквачите са почнали да "пикаят", единственото решение е подмяна на разпръсквач или цял инжектор.

Коментар

Препоръчвам да не ходите в Бети Ауто. Патил съм си.
                                Според тях, това е перфектна дюза:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X