Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery1 300Tdi смяна на "P"- образната гарнитура.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery1 300Tdi смяна на "P"- образната гарнитура.

Най-накрая (срам ме е да кажа колко време) приключих с ремонта по теча на антифриз от задната страна на водната помпа на 300TDIто.Ремонта никак не е сложен ,малко е времеотнемащ особено ако го правиш на полеви условия.Задължителния ключ лула 15 за махане на пистовия ремък,сваляне на всикчи маркучи дето пречат( преди това източване на антифриза),с 10ка гедоре махане на двете шайби(6 болта общо) сваляне на алтернатора без да му се маха елекрическата част,и сваляне на кожуха на помпата.Малко се изложих със снимките защото телефона го бях оставил на сухо( колко дъжд се изипа докато правих ремонта)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00209.jpg
Прегледи:2
Размер:117.2 КБ
ID:6061177

Име:IMG00210.jpg
Размер:111.6 КБ
ID:6061178

Име:IMG00233.jpg
Размер:101.1 КБ
ID:6061179

Име:IMG00234.jpg
Размер:124.6 КБ
ID:6061180

Име:IMG00235.jpg
Размер:98.0 КБ
ID:6061181

На последната снимка се вижда P-образната гарнитура.Новата от падок дойде метална.Колегата Петракиев както винаги услужливо даден кодовете на частите,гарнитура на водна помпа + тази Р-образна гарнитура + нови болтове.Май имаше готов комплект.Има една особеност като се сглобяват нещата в обратен ред.Това че си сложил горните болтове( последна снимка) задължително трябва да монтираш и тези най отдолу(виждат се отворите пак на последна снимка) без да си почнал затягането ,иначе няма да може да монтираш долните болтове.Тази грешка я допуснах и се наложи да охлабвам болтове за да напасна долните и ме беше страх да не протече пак някоя гарнитура но засега нямам такива наблюдения.Гарнитурите ги мазах както си знам със грес.Винаги така правя и досега не съм имал негативи в това отношение.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-06-14, 11:15.
    Диско 300TDI
    Scott Purgatory
    0889 84 6161

От: Какво направих по ЛАНД РОВЪРА днес.

И аз имах теч от тази гарнитура, но при 200тди се сваля капака и кутията на ангренажа. Голямо разглобяване си е.
    И аз се каних цяло лято, но есента запретнах ръкави.
    Оказа се, че гарнитурата, която са ми продали, с правилния парт номер, не става и си отрязах от клингерит. А и онази не ми вдъхваше доверие, прилича на обикновен картон.
    Добре, че се наложи да разглобявам ангренажа, оказа се че ангренажния комплект от Падок е менте и ролките бяха свършили само за 15х км. Смяната беше по книга, със спазване на всички моменти. Сега е с ролки ИНА, надявам се да изкарат колкото си пише, т.е. да не ги сменям повече.

Коментар

От: Какво направих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
      И аз имах теч от тази гарнитура, но при 200тди се сваля капака и кутията на ангренажа. Голямо разглобяване си е.
      И аз се каних цяло лято, но есента запретнах ръкави.
      Оказа се, че гарнитурата, която са ми продали, с правилния парт номер, не става и си отрязах от клингерит. А и онази не ми вдъхваше доверие, прилича на обикновен картон.
      Добре, че се наложи да разглобявам ангренажа, оказа се че ангренажния комплект от Падок е менте и ролките бяха свършили само за 15х км. Смяната беше по книга, със спазване на всички моменти. Сега е с ролки ИНА, надявам се да изкарат колкото си пише, т.е. да не ги сменям повече.
      Е при 300ТДИ не се сваля ангренажа.А гарнитурата е метална с улей който се сплесква.Иначе аз повече от 2че и 3 години се мотах с ремонта.Малко беше теча и си доливах.
      Бих казал че не е сложен ремонта тук ,като време е един ден макс.
      Малко е лягане отдолу па отгоре ама като си го направиш сам и е хепи настроението.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-06-14, 11:15.
      Диско 300TDI
      Scott Purgatory
      0889 84 6161

Коментар

От: Land Rover Discovery1 300Tdi смяна на "P"- образната гарнитура.

Браво, хубава работа си свършил.

И още няколко подобни:

http://forums.lr4x4.com/index.php?showtopic=7547

http://www.landyzone.co.uk/lz/f73/30...nt-171383.html

http://www.reedx.net/landrover/maint/pgasket/

п.п. ... а аз все още не съм я сменил.
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X