Здравейте, да се включа и аз с въпрос, вече в подфорума на LAND ROVER. Става въпрос за 2.5 турбо дизел на Р38 96 г. Искам да ви попитам за капачката на разширителния съд на антифриза, 140 ли трябва да бъде или 200. В магазинът за части за LAND ROVER ми продадоха капачка, на която пише 140. Старата на колата беше 200. Не съм сигурен какво са правили преди това с капачката и дали не са сложили грешна, защото по каталога в магазина излиза само тази - 140. Предполагам, че това означение 1.4 означава 1.4 бара, което е нормално за почти всички двигатели, но ако трябва да е 2 бара на този двигател, че нали е по-капризен откъм охладителната система да сложа пак 200. Имате ли представа какво е работното налягане на този двигател, поставен на рейндж? Като гледам снимки на 4.6 мотора, разширителния съд и капачката изглеждат същите. Да не би 140 да е за бензиновия мотор? Макар, че по английските сайтове излиза също една капачка и за 2.5 и 4.6.
Притеснява ме да не започне да изхвърля антифриза, макар и 1.4 атм. да са достатъчни да не го прави.
Предварително искам да се извиня, ако е разисквано някога, но на търсачката не можах да открия подобно разискване.
Поздрави на всички.
Притеснява ме да не започне да изхвърля антифриза, макар и 1.4 атм. да са достатъчни да не го прави.
Предварително искам да се извиня, ако е разисквано някога, но на търсачката не можах да открия подобно разискване.
Поздрави на всички.
Коментар