Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли компютър Дискавъри-то?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли компютър Дискавъри-то?

Колеги, интересува ме дали дизеловите Дискавъри-та произведени между 92-97г имат компютър. Дали може да им се сложи чип? Порових из страниците на фирмите, който предлагат чип тунинг но открих инфо само за тези двигатели: 2.5 TD5-138CV, 2.7 TdV6-190CV, 4.0 V8- 185CV, а за VM-ския 2.5-113кс нищо не пише знаете ли нещо по въпроса?
    Благодаря
    LZ1PER

До: Има ли компютър Дискавъри-то?

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
    Колеги, интересува ме дали дизеловите Дискавъри-та произведени между 92-97г имат компютър. Дали може да им се сложи чип? Порових из страниците на фирмите, който предлагат чип тунинг но открих инфо само за тези двигатели: 2.5 TD5-138CV, 2.7 TdV6-190CV, 4.0 V8- 185CV, а за VM-ския 2.5-113кс нищо не пише знаете ли нещо по въпроса?
    Благодаря
    На VM-ския няма как да му сложиш чип, помпата е без електроника. А и 2.5 VM на Дискавъри няма, слага се само на Рейндж Ровър Класик. Дизелите на Диско-то са 2.5 200tdi и 300tdi, като втория има комплектация с електронно управление на помпата от последните години (97-98г.). Но да слагаш чип на тези двигатели е тотално безмислено. Навън им вдигат пауър-а с друга турбинка и най-вече по-голям интеркулер, но и така от 112к.с. ще стигнеш ~130-135к.с. макс.

V8 бензина няма нужда от чип

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      А и 2.5 VM на Дискавъри няма, слага се само на Рейндж Ровър Класик.

Ах как съм се подвел

Иначе останалото ми се изясни.
      Благодаря Яро
      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        На VM-ския няма как да му сложиш чип, помпата е без електроника. А и 2.5 VM на Дискавъри няма, слага се само на Рейндж Ровър Класик. Дизелите на Диско-то са 2.5 200tdi и 300tdi, като втория има комплектация с електронно управление на помпата от последните години (97-98г.). Но да слагаш чип на тези двигатели е тотално безмислено. Навън им вдигат пауър-а с друга турбинка и най-вече по-голям интеркулер, но и така от 112к.с. ще стигнеш ~130-135к.с. макс.

V8 бензина няма нужда от чип
        Не си съвсем прав Yaro,
        Двигателите 300 TDI с EDC (слагат се на LR Disco с автоматична трансмисия след 1995 г) са с 90 KW/122 кс. На тях може да се направи чип тунинг. Дори някъде по българските сайтове имаше оферта. Не си спомням добре, но нещо ми се върти за 800-900 лв.
        Иначе за по-голям интеркулер и турбо с високотемпературни лагери си прав.
        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Питам тук за да не отварям нова тема.Случайно видях тази обява ( http://www.segundamano.es/vi/11868059.htm?ca=35_s ) та реших да питам може ли да се сложи Powerbox на Диско 300tdi - 1998 г ,има ли смисъл и каква би била ползата(вредата) ?
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Имаш невероятната възможност ти да си първия , който ще го пробва!

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Имаш невероятната възможност ти да си първия , който ще го пробва!
                Убеден съм че с малко упорство биха ми се отдали безкрайно много възможности пръв да свърша ред простотии.Близо ли съм до отговора на въпроса си ?

Коментар

на ТДИ има едни болтета дето се въртят - отвертка тунинг
                  http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                  Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X