Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кормилна кутия на Land Rover Discovery 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кормилна кутия на Land Rover Discovery 2

Здравейте колеги,
    Обръщам се към вас с молба за съвет.
    Имам Discovery 2 Td5, на което волана му има голям луфт. Интересното е че луфта не се проявява в спряло положение и прав волан. Когато започнеш да завиваш, луфта се увеличава с навиването на волана. Кутията е рециклирана два пъти и резултата е подобрение за малко - след 4-5 месеца се появяват същите симптоми. Последно кутията е разглобена и се оказа че има износено паразитно зъбно колело. Това провокира поръчката на нова кутия, която беше поръчана от Англия за ляв волан - голяма рядкост :-). Проблемът е че новата кутия е по-малка от тази която свалихме от машината - по-малки са разстоянията на дупките за крепежи и е по-малко зъбното колело в което влиза рамото. Разликата се вижда и от снимките. Търговеца твърди че това е правилната част и се е консултирал с Land Rover - Англия и по VIN номер. Предлага ми да върна кутията и да ми възстанови парите. Следващ проблем на купуването от интернет е че дори и да поръчам от друг търговец, риска да пристигне по-малка кутия отново съществува.
    Въпросът е виждали ли сте подобна разлика в двете кутии? Ако някое е разглабял - вътре еднакви ли са? Идеята е да се
    изпозват само вътрешностите на новата кутия, ако са еднакви и взаимо-заменяеми.
    Всякакви други съвети и споделяне на опит ще са ми от полза.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140122_224544.jpg
Прегледи:1
Размер:183.2 КБ
ID:6044248

Име:20140122_224606.jpg
Размер:196.2 КБ
ID:6044249

Предварително Благодаря на отзовалите се!

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-02-14, 21:20.

От: кормилна кутия на Discovery 2

Ако по VIN новата е точната, може твоята да е сменяна някъде, от някого. Не можеш ли да ги отвориш и сам да ги сравниш?
    пп. Като не пишеш от къде си, как да ти препоръчаме сервиз?
    Последно редактирано от trapper; 03-02-14, 19:02. Причина: пп
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: кормилна кутия на Discovery 2

Продуктов номер за лява кутия за модели до 2002 г. и шаси до 2А999999 -QAF000040, а за тези 03-04 г. пак лява кутия - QAF500060. Твоята има ли някакъв номер на кашона или на нея? Твоето Диско коя година е?
      LR Disco II 99 - TD5
      www.lre-bulgaria.org

Коментар

От: Кормилна кутия на Discovery 2

Коригирах пропуснатото - от София съм. Там е работата че не искам да отварям новата кутия, за да мога да я върна ако от вътре не са взаимо-заменяеми. Никой търговец няма да ми възстанови похарченото ако кутията е отваряна. Затова питам дали изобщо си струва тази операция. От друга страна ако си платя транспорта обратно до Англия, няма гаранция че следваща поръчка ще е с точния модел кутия.
        Радослав Стефанов - благодаря за отговора. Моето е 1999г. Именно тази кутия следва да е точно за моята рама и нея е изпратил търговеца. От къде идва разминаването - не знам.

Коментар

Тази която си свалил ,ако не е оригиналната ,трябва да има и други отвори на рамата.

Име:IMG_1533.jpg
Размер:193.2 КБ
ID:5560655

Диско 1
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-02-14, 17:50.
          878511557

Коментар

Истинската кутия е тази в дясно на снимките от първия пост. Поне за 1999г. - и мойта е такава. Другата, според това, което е показал Чоко, излиза, че е за Д1.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Потвърждавам думите на Димо - няма допълнителни отвори по рамата. Излиза че съм си купил кутия за Диско 1.
              Остават два варианта - да я продавам тук или да й платя транспорта обратно до Англия. Не вярвам да имат нещо общо вътре...
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-02-14, 17:51.

Коментар

Колега драсни на ЛС какви пари ти излезе тази кутия за Д1 от англия, може и да не ти се налага да я връщаш.....

Също така от къде я поръча кутията от Ebay или от Падок, Айлън4Х4?

Коментар

Кутията ми излезе 600 лв с транспорт по shopper.bg и без ДДС. Купувана е от http://www.hobsonindustries.co.uk/. Ако ще ти върши работа - пиши ми, защото съм в преговори с търговеца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X