Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термостат ли е? Land Rover Discovery2TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Термостат ли е? Land Rover Discovery2TD5

От два дни не загрява както трябва. Само след много продължително каране градско отиде веднъж стрелката до където трябва за минута -две после пак слезе надолу. Долях 300 гр антифри за да стигна нивото на Cold Level като сега вече въобще не отива стрелката до средата.
    Профилактично поръчах един термостат заедно с дисковете и накладките и го чакам другата седмица. На -10С въобще не ми се отваря предния капак за ремонти...
    От какво може да е освен от първосигналната за термостат?
    Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
    LZ2РSD

От: Термостат ли е ( TD5) ...?

От студ, какво друго?
    Опипай дебелите маркучи към радиатора и самия радиатор, ако са топли преди стрелката да стигне макс, термостата е.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-01-14, 23:55.
    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Нормални симптоми за термостат
      Uaz 469 2.4 D MB
      KTM 600 ROTAX
      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Същия проблем имах,със тез симптоми ,и аз реших че е термостат,смених два броя докато се убедя че НЕ Е термостат.Сложих картон от отпредна радиатора стрелката пак не мърдаше или ако мръдне малко и после пак падне,междувременно парното сиработеше екстра,духаше си топло.И се оказа датчика накрая виновен

Коментар

Къде точно е този датчик да го проверя...?
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-02-14, 17:25.
          Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
          LZ2РSD

Коментар

Моето също загряваше много трудно. Реших проблема с поставяне на ламарина пред радиатора и допълнителна печка за подгряване.
            LZ1AID

Коментар

При някои ЛРД Тд5 вентилаторът на парното се включва още при старта на мотора. Не знам защо, но вероятно е от настройката на компа.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                При някои ЛРД Тд5 вентилаторът на парното се включва още при старта на мотора. Не знам защо, но вероятно е от настройката на компа.
                Така е защто има памет климатоника .Другото е че при студен автомобил единственният начин да не ти се изпотят стъклата е като пуснеш вентилатор и климатик.Това го прави автоматично без да си дадеш сметка че ти работи и компресора на климатика.
                Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

От: Термостат ли е Land Rover Discovery2TD5 ...?

Забелязах, че като изключа климатика и стрелата отива до средата. Странна работа, добре че не ми е кола за всеки ден.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-02-14, 16:21.
                  LZ2РSD

Коментар

От: Термостат ли е Land Rover Discovery2TD5 ...?

Първоначално публикуван от shaterhand Преглед на мнение
                    забелязах, че като изключа климатика и стрелата отива до средата.... странна работа, добре че не ми е кола за всеки ден.
                    Ми нормално - спираш един сериозен процент от топлоотдаването и останалата част от системата по-бързо влиза в норма.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: Термостат ли е? Land Rover Discovery2TD5

Май е било от студеното - стопли се и сега загрява...
                      LZ2РSD

Коментар

Първоначално публикуван от shaterhand Преглед на мнение
                        Май е било от студеното - стопли се и сега загрява...
                        Ти пък...,дано да е така да си късметлия.Аз таз сутрин ми напрай проблем датчика и на другата кола,обаче с майстора го засякохме бързо.разбутахме буксата и стрелката скочи нагоре.Ейся мисля да я разкача,продухам и напръскам с контакт спрей.Може мъглите да имат намеса и при тебе и мене макар че таз кола ми е гаражна.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Не толкова настройка, колкото записани грешки за висока температура . В темата за моето ТД5 бях питал, че и то беше така - изчистих грешките и се оправи.

Коментар

Моя вентилатор се върти от ремъка - т.е. би следвало постоянно да се върти....
                            LZ2РSD

Коментар

От всичко, дето сте написали се разбира, че всеки говори за различен вИнтОлатор. От ремъка се върти вископерката, която има за основна задача да охлажда "водния" радиатор. Електрическата перка на климатичния радиатор работи когато климатикът има нужда от нея или когато колата е влизала в авариен режим заради прегряване. Вентилатора на парното/климатика в купето работи винаги, когато климатроника е включен (т.е. ако палите при включен климатроник, независимо на топло или студено, вентилатора тръгва и за около две секунди си регулира скоростта, след като си обработи данните от температурните датчици).
                              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X