Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УЖАС!!! диско с различни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УЖАС!!! диско с различни гуми

Току-що ми се оплакаха от едно диско, че много буксувало и поднасяло на черен ПЪТ... не смеели да си пуснат колесара с гумената лодка във водата, а оставяли джипа по-далечко и вкарвали на ръце...

от дума на дума стана ясно, че "джипа" е Дискавъри, а предните и задните гуми са различин размер и шарка...
    Направо онемях!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

До: УЖОС!!! диско с различни гуми

забравих да спомена... има ли диско с 15" джанти, че аз не съм виждал...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е, какво пък, той затова е междуосевия диф
      Ако беше парттайм щяха да се чустват още по-приятно
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        Току-що ми се оплакаха от едно диско, че много буксувало и поднасяло на черен ПЪТ... не смеели да си пуснат колесара с гумената лодка във водата, а оставяли джипа по-далечко и вкарвали на ръце...

от дума на дума стана ясно, че "джипа" е Дискавъри, а предните и задните гуми са различин размер и шарка...
        Направо онемях!
        Това се решава лесно. Слагат по-малките гуми от лявата страна а силата на Кориолис ще се погрижи за компенсиране на разликата. Колкото по-бързо карат, толкова по-устойчива ще да е колата.

Единственото неудобство е, че като ходят в южното полукълбо ще трябва да сменят левите и десни гуми....

Също така би помогнало и различното налягане в гумите. Сигурен съм, че ако надуят по-малките гуми до към 6-7 атм. размера ще се изравни...

Що се отнася до другия проблем, малко дрифт на Божурище и шарката също ще се уеднакви.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          забравих да спомена... има ли диско с 15" джанти, че аз не съм виждал...
          Стандартно не, всички са на 16". Иначе да.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
            Това се решава лесно. Слагат по-малките гуми от лявата страна а силата на Кориолис ще се погрижи за компенсиране на разликата. Колкото по-бързо карат, толкова по-устойчива ще да е колата.

Единственото неудобство е, че като ходят в южното полукълбо ще трябва да сменят левите и десни гуми....

Също така би помогнало и различното налягане в гумите. Сигурен съм, че ако надуят по-малките гуми до към 6-7 атм. размера ще се изравни...

Що се отнася до другия проблем, малко дрифт на Божурище и шарката също ще се уеднакви.
            Това с дрифта на дизелово Диско как го виждаш? Щот аз никак. Ако изобщо успееш да го хлъзнеш в следващия миг ще си по таван
            Иначе кориолсовата сила е важен фактор, да, някои колеги не я отчитат и слагат еднакви гуми...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

До: УЖАС!!! диско с различни гуми

Голям праз различни гуми, моите отпред бяха 195 70 15 а отзад може би 195 60 15, разликата в диаметъра бе чуствителна, задните бяха М+С а предните зимни с грайфер 4-5мм е и какво, млако дрифта на всеки завой ми бе станал 2ра природа, на мокро бе фън

Сега хората без съединител карат вие за едни различни гуми

Поздрави,
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Голям праз различни гуми, моите отпред бяха 195 70 15 а отзад може би 195 60 15, разликата в диаметъра бе чуствителна, задните бяха М+С а предните зимни с грайфер 4-5мм е и какво, млако дрифта на всеки завой ми бе станал 2ра природа, на мокро бе фън

Сега хората без съединител карат вие за едни различни гуми

Поздрави,
                Абе ти к`во се оплакваш бре, парттаймаджия с парттаймаджия? Я ние да си седим и да си трайкаме докато сериозните фултаймаджии си мерят гумите

Коментар

Слушам началник, пак си прав

Поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X