Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация при акселерация ,Диско 2 ТД5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрация при акселерация ,Диско 2 ТД5

Появи ми се следния проблем, при повече газ /в движение/ почва да вибрира/над около 3000об/. При изключена предавка спира.
    Възможни източници - карета/гума на кардана или нещо друго да търся, идеи?
    Disco II td5
    2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
    planed: air locker, rear D44bumper

От: Вибрация при акселерация ,Диско 2 ТД5

Правилно си се ориентирал.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Обикновено първо заминава предното каре на двойния джойнт.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

И е голяма свинщина. Поне на мен ми е неприятна задача.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          И е голяма свинщина. Поне на мен ми е неприятна задача.
          Да. Последния път отиде почти цял ден за трите карета на предния кардан. Двойният джойнт е с много шибана форма и трудно се подпира...

Коментар

На предния три ли са..на първо надникване отдолу две видях/и поръчах вече/ , уж HD ...за 14 паунда, повече ли ми трябват, за отзад нали са същото + гумен съединител?
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-01-14, 20:05.
            Disco II td5

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir Преглед на мнение
              на предния три ли са..на първо надникване отдолу две видях/и поръчах вече/ , уж HD ...за 14 паунда, повече ли ми трябват, за отзад нали са същото + гумен съединител?
              На предния са три, да - едно отпред и две отзад. Между двете задни има една сфера с иглички и пружинка вътре. Внимавай, като разглобяваш там и се моли да е здрава - едно, че трудно се намира и второ, че нейното вадене е абсолютна клизма.

Коментар

Появи ми се следния проблем, при повече газ /в движение/ почва да вибрира/над около 3000об/. При изключена предавка спира.
                Аз имам същият проблем,но освен това което са ти казали може да и неправилно монтиран преден кардан.Моя случей май е такъв трябва да го сваля и да го завъртя на 45 градуа защото иначе каретата заемат позиция в която леко се блокират при натиск от даване то на газ и се получава вибрация.Не трябва да са на кръст монтирани каретата а под 45 градуса .Ако някой има снимка да качи ,аз ще се опитам но не знам дали ще мога.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dsc02388redimensionar[1].jpg
Прегледи:1
Размер:103.6 КБ
ID:5560838на монтираният кардан се вижда как трябва да се поставят,аз това го оааа...х като мотирах кутията.
                Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                  Аз имам същият проблем,но освен това което са ти казали може да и неправилно монтиран преден кардан....на монтираният кардан се вижда как трябва да се поставят,аз това го оааа...х като мотирах кутията.
                  Това направо го носи на баланс, щото вече както и да го въртиш, шанса да го нацелиш е минимален.

Коментар

При мен не е пипан кардана, сега чакам каретата да пристигнат и ще гледам да ги сменя всички, ще бележа позицията преди демонтажа.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-02-14, 11:41.
                    Disco II td5

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Това направо го носи на баланс, щото вече както и да го въртиш, шанса да го нацелиш е минимален.
                      Белязах го ,но да видим дали ще намеря белега .Междо другото идеята да свалим кардана от вината не беше моя след спор се съгласих с човек който работи 40 години в занаята.Глупаво постъпих, и аз си мисля че май ще трябва да го нося за баланс
                      или временно да карам без него.
                      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Добре си направил, че си почнал с каретата. От доста време имахме такава вибрация на нашето диско и миналата седмица колегите скъсаха каретата та ги дърпах двайсетина километра. Отделно след ремонта разбрах, че са балансирали кардана. Успех.
                        Range Rover P38 2.5DT
                        Audi A4 1.8T quattro
                        [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X