Привет на всички! Млад водач съм и от скоро се качих на 1-вия си автомобил а имено диско 300тди /97г. Проблема е малко объркващ.При даване на контакт лампата която е за АБС би трябва да светне с другите а при мен никога не е светила,възможно ли е да няма АБС,но след като има така разполоцена на таблото а и в отделението с бушоните има 2 такива където пише АБС.Има ли вероятност да се изключи от контролния блок под жабката,имам предвид да го е направил предишния собственик ако е правила проблеми,има вариант и лампата да е изгоряла на таблото,но там свалянето май ще е зор....Благодаря предварително за мненията!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Странен проблем с АБС на Land Rover Discovery 300Tdi
Свий
X
-
От: Странен проблем с АБС с диското
Първоначално публикуван от Кикич Преглед на мнение...Има ли вероятност да се изключи от контролния блок под жабката,имам предвид да го е направил предишния собственик ако е правила проблеми,има вариант и лампата да е изгоряла на таблото ...
Наличието на място на таблото (индикация) за състоянието му не означава, че задължително автомобила и по-точно конкретния модел някога е имал ABS, защото по принцип таблата с инструментите се правят за различни модели с различна степен на оборудване в рамките на определен период на производство или производствена серия и обикновено не всички индикатори по тях са включени и работят (просто модулите с които трябва да са свързани в конкретния автомобил липсват).
Помпата заедно с модула за управление на ABS-a се намира в коша отстрани на двигателя и е свързан с главния спирачен цилиндър и четирите до работните цилиндри на всяко колело. Не знам на ЛР от 1997 каква диагностика може да се направи, но вариантите да провериш дали колата по рождение е имала ABS са общо взето три:
- По VIN при официален дилър/сервиз на марката;
- С диагностичен софтуер съвместим с модела
- Визуално като се огледа за модула, за който стана дума по-горе
PS На по-новите автомобили обикновено индикацията за ABS, DSC, SRS и други активни системи за безопасност са дублирани с диоди, така че дори да изгори крушка остава работещ индикатор, макар и по-слаб (когато има проблем с тези системи преди продажба джамбазите разглобяват таблото и лепят черно тиксо над крушката, вместо да отстраняват повредата ...)Последно редактирано от tsb_bg; 13-01-14, 04:11.
Коментар
-
От: Странен проблем с АБС на Land Rover Discovery 300Tdi
Първоначално публикуван от Кикич Преглед на мнениеБлагодаря много за отзивите.Ще започна с това за крушката,някой запознат с диското да драсне как да сваля таблото без да го счупя
А за таблото, почти така:
А искаш да имейл да ти пратя рем. ръководство.
В Ямбол може да пиете по едно с: http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=237
.... и да се оправят работите.Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
От: Странен проблем с АБС на Land Rover Discovery 300Tdi
Дълго е за обяснение,но или е датчик на колелото или е назъбен пръстан който приема сигнала ,или намеса на СПЕЦИАЛИСТИ или може да е от слаб ток по системата.Дори и да свети лампата имаш спирачки но нямаш АБС.Ако е помпата търси грамотен човек който разбира за да ти я погледне иначе цената е СТРАХОТНА.Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.
Коментар
-
От: Проблем с АБС.
Обади се на колегата Andro 160 - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101484 и Дядо Владо може да го види - http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=23872ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
От: Проблем с АБС Land Rover Discovery 1 300Tdi
Първоначално публикуван от rsimeonov Преглед на мнениеКолеги моля за малко помощ.Имам проблем с АБС неработи.Проверени са само бушоните.Къде в София може някой сервиз да го погледне.Става въпрос за Диско 300 тди 95 година.
http://homepage.ntlworld.com/richard...iagnostics.rtf
п.с. това от линка не съм го пробвал лично поради липса на "тестов екземпляр"... едното ми диско е по-модерно, а другото си няма абс ...
успехLR Disco II, Td5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар