Привет на всички! Млад водач съм и от скоро се качих на 1-вия си автомобил а имено диско 300тди /97г. Проблема е малко объркващ.При даване на контакт лампата която е за АБС би трябва да светне с другите а при мен никога не е светила,възможно ли е да няма АБС,но след като има така разполоцена на таблото а и в отделението с бушоните има 2 такива където пише АБС.Има ли вероятност да се изключи от контролния блок под жабката,имам предвид да го е направил предишния собственик ако е правила проблеми,има вариант и лампата да е изгоряла на таблото,но там свалянето май ще е зор....Благодаря предварително за мненията!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Странен проблем с АБС на Land Rover Discovery 300Tdi
Свий
X
-
От: Странен проблем с АБС с диското
АBS-a не може просто да се изключи с бутон, като се свали бушон, прекъсне кабел и т.н. Тогава задължително светва лампата за неизправност в системата на ABS-a.Първоначално публикуван от Кикич Преглед на мнение...Има ли вероятност да се изключи от контролния блок под жабката,имам предвид да го е направил предишния собственик ако е правила проблеми,има вариант и лампата да е изгоряла на таблото ...
Наличието на място на таблото (индикация) за състоянието му не означава, че задължително автомобила и по-точно конкретния модел някога е имал ABS, защото по принцип таблата с инструментите се правят за различни модели с различна степен на оборудване в рамките на определен период на производство или производствена серия и обикновено не всички индикатори по тях са включени и работят (просто модулите с които трябва да са свързани в конкретния автомобил липсват).
Помпата заедно с модула за управление на ABS-a се намира в коша отстрани на двигателя и е свързан с главния спирачен цилиндър и четирите до работните цилиндри на всяко колело. Не знам на ЛР от 1997 каква диагностика може да се направи, но вариантите да провериш дали колата по рождение е имала ABS са общо взето три:
- По VIN при официален дилър/сервиз на марката;
- С диагностичен софтуер съвместим с модела
- Визуално като се огледа за модула, за който стана дума по-горе
PS На по-новите автомобили обикновено индикацията за ABS, DSC, SRS и други активни системи за безопасност са дублирани с диоди, така че дори да изгори крушка остава работещ индикатор, макар и по-слаб (когато има проблем с тези системи преди продажба джамбазите разглобяват таблото и лепят черно тиксо над крушката, вместо да отстраняват повредата ...)Последно редактирано от tsb_bg; 13-01-14, 05:11.
Коментар
-
От: Странен проблем с АБС на Land Rover Discovery 300Tdi
Я снимай коша, да се види да ли го има това чудо на техниката.Първоначално публикуван от Кикич Преглед на мнениеБлагодаря много за отзивите.Ще започна с това за крушката,някой запознат с диското да драсне как да сваля таблото без да го счупя
А за таблото, почти така:
А искаш да имейл да ти пратя рем. ръководство.
В Ямбол може да пиете по едно с: http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=237
.... и да се оправят работите.
Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
От: Странен проблем с АБС на Land Rover Discovery 300Tdi
Дълго е за обяснение,но или е датчик на колелото или е назъбен пръстан който приема сигнала ,или намеса на СПЕЦИАЛИСТИ или може да е от слаб ток по системата.Дори и да свети лампата имаш спирачки но нямаш АБС.Ако е помпата търси грамотен човек който разбира за да ти я погледне иначе цената е СТРАХОТНА.Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.
Коментар
-
От: Проблем с АБС.
Обади се на колегата Andro 160 - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101484 и Дядо Владо може да го види - http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=23872ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
От: Проблем с АБС Land Rover Discovery 1 300Tdi
Може и да се пробваш да разбереш сам, стига АБС лампата да ти работи - имаше описана последователност за самодиагностика на АБС модула на Д1:Първоначално публикуван от rsimeonov Преглед на мнениеКолеги моля за малко помощ.Имам проблем с АБС неработи.Проверени са само бушоните.Къде в София може някой сервиз да го погледне.Става въпрос за Диско 300 тди 95 година.
п.с. това от линка не съм го пробвал лично поради липса на "тестов екземпляр"... едното ми диско е по-модерно, а другото си няма абс ...
успехLR Disco II, Td5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар