Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течаща горивна помпа на Range Rover p38 2.5DSE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Течаща горивна помпа на Range Rover p38 2.5DSE

Здравейте, горивната помпа на Рейнджа ми тече и си проливам нафтата по пътя Разбих се от пари за дизел.
    Бихте ли ми препоръчали някой майстор, който може да я оправи без да ми прецака Рейнджа във Великотърновски район по възможност.
    Другия вариант е да си купя някаква помпа от ибея ама са сума ти и пари....тя май е на Бош помпата.
    И още един детайл искам да добавя. Сложил съм на джипа ми hot starting fix, една джаджа дето се закача към компютъра и го лъже, че джипа винаги е студен за 30 секунди и после изключва .
    Имах проблем с топлото палене и сложих това нещо, купих го от Англия.. После разбрах, че се правило някаква центровка и се оправял проблема ама вече е късно за мен. За сега работи добре с това нещо.
    Мисълта ми е дали като се махне помпата да се оправя и после се центрова дали няма да има някакъв конфликт с тая джаджа за топлото палене дето съм сложил?Рейндж Ровърите са изключително сложни и побъркани машини, но са супер яки !

Благодаря Ви!

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    Прочетохте ли това
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-12-13, 08:25.

От: Течаща горивна помпа на Range Rover p38 2.5DSE

Здравей колега,за твоя район не знам ни за Пловдив мога да кажа.Днес карахме едно Гранд Чероки с течаща помпа оправиха я за 350лв.Сервиза се намира в гр.Стамболийски ,дано съм бил полезен с нещо.

Коментар

Да, там някъде е сумата за ремонт на течащо ГНП и да, БОШ е.
      Проблем с джаджата няма да имаш.
      Тя подава определени стойности към BeCM-a, който казва на ECU-то горе-долу това: "Пич студено е, подгрей свещите и пусни помпата в резервоара да качи гориво към филтъра"
      И по-добре с такава джаджа от колкото центровката за която споменаваш, защото целият проблем с топлия старт най-често се дължи на разтегната ангренажна верига.....
      Провери си също и "умната дюза" на 4-ти цилиндър дали тече....
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
        Да, там някъде е сумата за ремонт на течащо ГНП и да, БОШ е.
        Проблем с джаджата няма да имаш.
        Тя подава определени стойности към BeCM-a, който казва на ECU-то горе-долу това: "Пич студено е, подгрей свещите и пусни помпата в резервоара да качи гориво към филтъра"
        И по-добре с такава джаджа от колкото центровката за която споменаваш, защото целият проблем с топлия старт най-често се дължи на разтегната ангренажна верига.....
        Провери си също и "умната дюза" на 4-ти цилиндър дали тече....
        Благодаря за информацията колега!Личи си, че имаш познания.Аз съм малко нов в тези неща, затова ще накарам мой приятел да провери тази умна дюза.Мисля, че предишния собственик сменя умна дюза на този джип, защото не вървеше, но не съм много сигурен.

Коментар

Първоначално публикуван от Jack Bauer Преглед на мнение
          Благодаря за информацията колега!Личи си, че имаш познания.Аз съм малко нов в тези неща, затова ще накарам мой приятел да провери тази умна дюза.Мисля, че предишния собственик сменя умна дюза на този джип, защото не вървеше, но не съм много сигурен.
          Успех и дано се радвате много един друг.
          Пък ще помагаме с каквото можем
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Тази помпа трябва да се свали и да и се подменят всички уплътнения. След което на стенда и се регулира дебита на ниски и си ти( тя затова е затворена с един дълъг болт със специална глава , който минава през трите части).Тука комплекта уплътнения е 12-13 евро . За деня се прави-не повече време.
            И не се притеснявай-когато имаш един агрегат в добро състояние , ми по-малки са изненадите Успех!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Тази помпа трябва да се свали и да и се подменят всички уплътнения. След което на стенда и се регулира дебита на ниски и си ти( тя затова е затворена с един дълъг болт със специална глава , който минава през трите части).Тука комплекта уплътнения е 12-13 евро . За деня се прави-не повече време.
              И не се притеснявай-когато имаш един агрегат в добро състояние , ми по-малки са изненадите Успех!
              Благодаря, ще търся някой, който да ми я оправи тука

Коментар

...
                Бихте ли ми препоръчали някой майстор, който може да я оправи без да ми прецака Рейнджа във Великотърновски район по възможност...
                Имай в предвид, че свалянето на ГНП на тоя ДВГ изисква спец инструмент. Който е ремонтирал ДВГ на БМВ 525 тдс знае за какво говоря. Иначе (без спец инструмент), следва една борба и разглобяване на почти целия ДВГ. Но, пък тогава може да смениш и веригата.

Коментар

http://www.wildrovers4x4.com/ са ти в района.
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                    http://www.wildrovers4x4.com/ са ти в района.
                    Благодаря Познавам ги, но не съм сигурен дали тази повреда е за тях

Коментар

Благодаря Познавам ги, но не съм сигурен дали тази повреда е за тях
                      Така е, ма едва ли си първият - може да те пратят някъде, да имат отзиви за някой и т.н.
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Двама колеги с дизелови коли са си оправяли теч на помпите при един спец в с.Драгижево, доволни са. Ако не си намерил сервиз все още ще издиря телефонния му номер.
                        Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Имам читав БМВ майстор колега с ТДС-а не би трябвало да има ядове, на мен ми ремонтира теч само на common rail помпа обаче.
                          Ако имаш интерес пиши да пратя координати.
                          Land Rover Discovery
                          Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнение
                            Двама колеги с дизелови коли са си оправяли теч на помпите при един спец в с.Драгижево, доволни са. Ако не си намерил сервиз все още ще издиря телефонния му номер.
                            Не съм! Все още събирам информация за да видя как да се отърва от този досаден проблем с най-малко пари, че празници идват...Малко не ми отива да говоря така, след като карам Рейндж Ровър , но просто много ми харесват тези машинки и затова си купих един раздрънкан и сега оправям това онова.Вече като цяло само тази течаща помпа остана да се оправи всичко друго е уж оправено с цената на много разправии, чакане и ходене по мъките.Най-трудно беше да си оправя бавните скорости да ги включва.Голяма одисея беше.Както и да.Ще съм благодарен ако изнамериш телефон да му звънна да видя какво ще ми каже този майстор.Благодаря !

Коментар

Това е номера: 0887794611, Стефан. Намира се в Драгижево (дано да не греша), около 15 км.е до там. Обади се на човека, той ще те насочи къде точно да го намериш.
                              Успех, дано да ти свърши работа .
                              Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X