Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на гориво от ГНП (200TDi)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на гориво от ГНП (200TDi)

От известно време наблюдавам странно за мен явление.
    Тече нафта от ГНП(вж снимката), но не е постоянно а произволно. Протича за около 1-2 мин. и след това внезапно спира И спира така, сякаш никога не е текло. Дори не "сълзи", както се казва.

Показах проблема на един майстор-дизелджия, който каза, че най-вероятно трябва да се сменят:
    1.Гумените уплътнения
    2.Втулки на оста и евентуално самата ос

Но дали проблемът е в уплътненията или е нещо по сериозно по горивната система - замърсяване, въздух и т.н.?

Това се случва на Дискавъри 1, 200Тди. Помпата е Бош -VE4/11F

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
    Прикачени файлове

До: Теч на гориво от ГНП (дизел)

)) И как така въздухът и мръсотията са по-сериозни от разбитата помпа?

Коментар

Ами не знам Стефане, затова питам.Интерсно ми е.Любопитен съм.
      Ако е от упътненията, би трябвало помпата постоянно да е облята с нафта, а тя не е.
      След като спре теча, избърсвам хубаво, карам 2 дни и помпата си е суха - проверявам редовно. И например на третия ден, сутринта, паля, изтича малко нафта(от мястото посочено на снимката) и пак спира.

П.П.

Стефане, моля те, хайде по-сериозно.Все пак раздела не е хумор,сатира и забава.

Коментар

Аз ще те посъветвам да отидеш да я видят в сервиз, аз имах подобен проблем с ГНП-на лека кола, но това не е толкова важно. Отидох един сервиз на BOSH, намира се до Технотест, оправиха я хората бързо, качествено и евтино, при мен смениха всички елементи, които създават предпоставки за теч на нафта. Ако те интересува ще ти обясня подробно къде е сервиза.
        LZ1PER

Коментар

И при мен се появи преди няколко седмици подобен проблем на Паджеро 2.5 тд. Затова моля да препоръчате сервиз или майстор в София.

Коментар

)) Мда.
            Бършеш - не бършеш - все тая, тя си изсъхва сама като я стопли мотора. И понеже е нафта - няма опасност и да се запали, това не е бензинов примус.
            Скъсало - счупило се е нещо вътре. Застане така на студено - тече. Застане иначе - не тече. Кво има за мислене.
            Мръсотията запушва - кво да тече. От въздух в ГНПВН-то моторът не работи изобщо - пак нищо не тече.
            И въобще, забелязвал съм и друг път - течностите текат през дупки.

Коментар

Да Пепи, интересува ме. Би ли ми обяснил къде се намира сервиза. Благодаря!

Коментар

От кв. Дружба караш под моста за летището по посока летището на кръстовището под моста завиваш надясно по посока Гара Искър, след около 400-500м. от ляво се намира Технотест, на портала питай къде е сервиза на BOSH.
                LZ1PER

Коментар

Това е реиката,подава се гас от нея,вьртисе около 4етвьрт оборот.Оста е мисля-6мм,и има "О" прьстен,10-20ст.Сменя се на място,само се сваля капака на гнпто,
                  Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнение
                    Това е реиката,подава се гас от нея,вьртисе около 4етвьрт оборот.Оста е мисля-6мм,и има "О" прьстен,10-20ст.Сменя се на място,само се сваля капака на гнпто,
                    Точно
                    Като е студен се е свил като загрее се раздува и спира,скоро правих подобно упражнение.Нищо сложно
                    MG RACING

Коментар

Само за информация.
                      Помпата не е текла от почти 3 седмици. Без ремонт, без каквито и да било интервенции. Просто теча спря и това е...

От любопитство обаче, съм планирал разглобяване на въпросното ГНП за края на следващата седмица.

Коментар

Умната с раглобяването да не страдаш, с център отбележи положението на всички детайли с които се прави някаква регулировка/настройка за да не даваш после нули за настройка и да хабиш нерви, най-добре си купи само семерингчето и си смени само него, нали знаеш добрата стара поговорка "ако нещо не е счупено не го поправяй" която е антагонистична на стара руска колкото и добре да си работи една кола АЗЛК винаги има място за един бърз реглаж и ремонт )

Поздрави,
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение

От любопитство обаче, съм планирал разглобяване на въпросното ГНП за края на следващата седмица.
                          Ако не знаеш с какво се захващаш по-добре недей! Можеш да си докараш маса неприятности. Най-важната поговорка е, че нещо работи ли добре - не го пипай! А и смяната на този семеринг не изисква разлобяване, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Умната с раглобяването да не страдаш, с център отбележи положението на всички детайли с които се прави някаква регулировка/настройка за да не даваш после нули за настройка и да хабиш нерви, най-добре си купи само семерингчето и си смени само него, нали знаеш добрата стара поговорка "ако нещо не е счупено не го поправяй" която е антагонистична на стара руска колкото и добре да си работи една кола АЗЛК винаги има място за един бърз реглаж и ремонт )

Поздрави,
                            ЗА да се смени "СЕМЕРИНГА"се разглобява -ЦЯЛЯТЯ помпа,но при4ината не ти е в него. А В "О"-ПРЬСТЕНА.Тои се сменя на место.Все пак УСПЕХ с преебаването на помпата.
                            Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                              Само за информация.
                              Помпата не е текла от почти 3 седмици. Без ремонт, без каквито и да било интервенции. Просто теча спря и това е...

От любопитство дори недей да я пипаш ако после нямаш стенд за регулировка на ГНП.Ще се вкараш в приключение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X