Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Еднакви ли са климатиците на Discovery II - TD5 и V8?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Еднакви ли са климатиците на Discovery II - TD5 и V8?

Сдобих се с Discovery II - V8, което за съжаление е претърпяло разни интервенции и си е загубило климатика, т.е. няма почти нищо - компресор, изпарител, дехидратор, маркучи и т.н. Възможно ли е да се "присади" климатик от TD5 и колко е голям филмът? Доколкото разбрах от четене по документации климатичните системи са почти изцяло идентични на двете машини. Идеята ми е да купя цялата система от някое TD5, което се продава за части

Ще бъда благодарен за всякакви мнения и предложения.
    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

От: Еднакви ли са климатиците на Discovery II - TD5 и V8?

Единственото, което има логика да е различно, са компресорът и тръболяците. Възможно е и компресорите да са еднакви - трябва да се провери с парт-номерата, но в момента нямам възможност. Виж, купуването на целия комплект от ТД5 може да се окаже греда, понеже моргаджиите хич не си поплюват с цените. По-скоро е вариант да го търсиш в английския И-бей.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Вече проверих - почти всичко е идентично с изключение на част от тръбния път, което е не е фатално - има вариант да се преработи много лесно. Компресорите са едни и същи за TD5 и за V8, като при мен ще трябва да се смени само пистовият ремък. Фабричните точки на закрепване на различните възли са налични.

Проверих цените по моргите и удоволствието засега излиза около 1000 лв, което ми е малко над бюджета, но ако не се намери нещо по-изгодно ще трябва да се прежаля, че лятото пристига, а идеята ми е да ползвам Disco-то за семеен автомобил.

В ebay.co.uk нещата май вече не са както преди - цените са дори по-високи от тук, а и остава проблемът с доставката, качеството и т.н.

Ако се захвана с този филм ще документирам и ще опиша процеса тук.
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
        Проверих цените по моргите и удоволствието засега излиза около 1000 лв, което ми е малко над бюджета, но ако не се намери нещо по-изгодно ще трябва...
        1000 звучи почти прилично В околностите на София за по-малко от 1600-1700 трудно ще събереш всичко. На мен се опитаха да ми вземат 350 за две елементарни щангички. Честно казано тия тукашните не мога да ги разбера - готови са да дадат всичко за скрап, но не и да продават на нормални цени. Има случаи да се обявяват и цени над тези на нови части.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          1000 звучи почти прилично В околностите на София за по-малко от 1600-1700 трудно ще събереш всичко. На мен се опитаха да ми вземат 350 за две елементарни щангички. Честно казано тия тукашните не мога да ги разбера - готови са да дадат всичко за скрап, но не и да продават на нормални цени. Има случаи да се обявяват и цени над тези на нови части.
          Те тези по София наистина не познават парите макар,че и тези 1000 лева не са малко.Кое толкова струва в тази система?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X