Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов Land Rover Discovery 1 2.0 Mpi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов Land Rover Discovery 1 2.0 Mpi

Колеги да се похваля и аз за новата придобивка Discovery 1.
    Камионетката е със тъй мразения двигател 2.0 Mpi,определено е малак за колата и го казвам защото колата се кара ежедневно по Чепеларските балкани и малко му идва слабичко но пък компенсира със икономия.Започнах проект по премахването на излишните пластмаси и заменянето им със метал.
    Монтирах си доста здрава предна броня и сега се глася за задна, прагове и разбира се багажник тип Camel Trophy.
    Мисля като разгрее от другия месец да го пребоядисам жълт и да го доизкусуря стил Camel Trophy.По окачването му добавих амортисьори SUPER GAZ STANDARD HEIGHT,а като проблем имах смяната на цялото табло защото 18 годишната пластмаса се беше скапала и ти доста сериозно.
    Смяна на дунапрена на предната шофьорска седалка и подмяна на скарата на седалката със нови по твърди пружини. След тази интервенция се покачих със 20см. близо,и сега ми е доста по комфортно и видимостта от към края на капака ми се увеличи доста. Доста ме зарадва и това че при пробите преди покупката работеха всички агрегати и най вече блокажите и като цяло скоростната кутия.След подмяна на маслото и вече се усеща във пъти по добре.
    Спрял със се на гуми МАЛАТЕСТА КАЙМАН,запланувани са за след двадесетина дни а сега се кара със Мишели Алпин.
    Отворен съм към всякакви мнения и препоръки за подобрения.
    Ето и няколко снимки на "камионетката".

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130423185420585.jpg
Прегледи:1
Размер:152.4 КБ
ID:6011532

Име:20130423185450851.jpg
Размер:140.8 КБ
ID:6011535

Име:20130423185400960.jpg
Размер:129.3 КБ
ID:6011530

Име:20130423185427532.jpg
Размер:147.5 КБ
ID:6011533

Име:20130423185409454.jpg
Размер:145.4 КБ
ID:6011531

Име:20130423185441263.jpg
Размер:118.4 КБ
ID:6011534
    Последно редактирано от Vergo; 23-04-13, 21:45. Причина: Изпълнена препоръка на модератора.Благодаря за поправката.

От: Нов Land Rover Discovery 1 2.0 Mpi

Честито колега. То като пуканка! Много да му се радваш и да го каляш! И кайманките по-големи ги вземи.
    LR Disco II 99 - TD5
    www.lre-bulgaria.org

Коментар

Да ти е честита новата придобивка!!!
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

То много лачено колега.Много да те радва и вярно да ти служи.Една забележка за бронята,ако влизаш в гората имай в предвид,че много ще закача и от страни и от долу.След време ще разбереш какво съм имал в предвид.

Коментар

Честито и от мен
          Кайманките ги взимай внимателно, малки, иначе на 2-3 излета ще сменяш дифове Ако ги сложиш свикни да не даваш газ - колата си излиза и без (не знам как е на този мотор, но дизелите са силни и на ниски).
          Изобщо не се впечатлявай от това как изглеждат едни гуми - избирай с акъл - ако караш предимно по каманак - кайманки не трябват...
          Ако не обичаш калта да е поне по 20 санта, а локвите - над 50 - кайманки не трябват...
          Казваш блокажИТЕ работели - колко има, да не би па да е доработвано нещо?
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

PinMaster всичко си е стандартно по скоростите и диференциала.Малкото лостче със 6 положения,междинните напред-назад.В ляво,блокиран междинния диференциала в предните положения, както в дясно, така и в ляво, включен демултипликатор.За гуми мисля,че е точния избор защото камънак няма много а си е кал и вода,все пак се кара във Родопа планина а тука си е екзотика камънака.А относно излизането и карането без газ едва ли,слабичко си е моторчето за килограмите на купето.Във ниските не е много надарен. Колега djidjo кова което го споменаваш го разбрах на първото каране. Но по добре огънати и надрани тръби от колкото надрани и счупени(фарове,калници,пластмаси). Защото със чук и заварки си е по лесна оправията.Я ми кажете от какво мога да си направя сносен шнорхел,че 300-400лв. ми се досвидяват на този момент.

Коментар

Първоначално публикуван от Vergo Преглед на мнение
              PinMaster всичко си е стандартно по скоростите и диференциала.Малкото лостче със 6 положения,междинните напред-назад.В ляво,блокиран междинния диференциала в предните положения, както в дясно, така и в ляво, включен демултипликатор.За гуми мисля,че е точния избор защото камънак няма много а си е кал и вода,все пак се кара във Родопа планина а тука си е екзотика камънака.А относно излизането и карането без газ едва ли,слабичко си е моторчето за килограмите на купето.Във ниските не е много надарен. Колега djidjo кова което го споменаваш го разбрах на първото каране. Но по добре огънати и надрани тръби от колкото надрани и счупени(фарове,калници,пластмаси). Защото със чук и заварки си е по лесна оправията.Я ми кажете от какво мога да си направя сносен шнорхел,че 300-400лв. ми се досвидяват на този момент.
              Честито!Колкото до шнорхела става от тръба неръждавейка,мериш и носиш някъде където правят ауспуси да ти я сгънат.Само преди това ги питай до какъв диаметър сгъват,но съм сигурен че трябва да имат поне до 7-10 см.То те май и тръби имат.
              M.P.

Коментар

Значи "блокажа" е един - на средният диф - вляво е заключен (предава еднакво напред и назад), напред са бавните, назад - бързите, средното е неутрално.
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

PinMaster прав си за това,че е само един и е на средния диф. Още няколко снимки на интериора и от днешната разходка.А относно шнорхела ще ми е голям проблем защото най близкия майстор със машина е на 100 от мен.Ще мисля някакъв вариант със тънкостенна тръба и някакво коляно Ф50,и заварка.Малко по грубовато може да стане но е важна пробата и желанието.Като цяло джипа е доста удобен но има защо да не са много феновете на 2.0 Mpi двигателя,на наклоните си е доста зле положението налага се на първа със включени бавни (Може би ми се струва така защото го сравнявам със другия ми джип Уаз 469,който е в пъти по сериозен от към проходимост).Иначе на кучо му хареса комфорта и голямата задна седалка на която може да се изпъва.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130424_142337.jpg
Размер:171.5 КБ
ID:5474896Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130424_142352.jpg
Размер:147.9 КБ
ID:5474897Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130424_142359.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:5474898Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130424151431787.jpg
Размер:90.7 КБ
ID:5474900Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130424151440140.jpg
Размер:103.8 КБ
ID:5474901Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130424151446473.jpg
Размер:120.8 КБ
ID:5474902Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130424_142541.jpg
Размер:105.8 КБ
ID:5474899

Коментар

Честито колега, със здраве да си го каляш, и много да те слуша!
                    Р.П.(RFF) 0898677590
                    Пътна помощ
                    ДЕНОНОЩНО

Коментар

Честито и от мен! За евтин вариант на шнорхел може да погледнеш тук.

Коментар

Честити и от мен, много без аварийни километри!
                        <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Да си се слушате мноооого километри дано.
                          Land Rover Discovery II 3,9 V8
                          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Честито!!!! И да те слуша ... и много кал...
                            По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X