Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ABS на Дискавъри 2 тд5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ABS на Дискавъри 2 тд5

Появи ми се следния проблем, светнаха ми ABS, TC , и една лампа която предупреждава при спускане по наклон/HDC/ на Дискавърито, интересното е че АБС сработва при рязко натискане на педала, т.е. сензорите сигурно са ОК, а ТС взима информация от сензорите...за да показва че не работи..., преди няколко дни също светна АБС и ТС но след това се оправи при изгасване и палене на колата, за съжаление днес не намерих къде да я закача за диагностика а също и не знам къде е CAN буксата, така че утре може да я закарам в Мото Пфое да я видят...но все пак да питам ако някой се сеща какво може да е , нека подскаже..??
    Disco II td5
    2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
    planed: air locker, rear D44bumper

До: Проблем с ABS на Дискавъри 2 тд5

Електрохидравличния модул на АБС-а някой клапан или ел. ключе.Обаче ремонт почти никой не предлага всеки казва нов за приблизително 2-3000лв.Това е често срещан дефект на Дискавъри 2.Сподели резултата от диагностиката в Мото Мое и ще измислим нещо.

Коментар

не ми се мисли ако е абс модулатора... ама и не вярвам там да е проблема, щото абс сработва при натискане на педала...
      Disco II td5

Коментар

Дано да не повярваш обаче по книгите пише, че която и от трите системи АБС, ТС или 'Асистент при спускане' откаже светват и трите лампи едновременно и в твоя случай АБС работи защото не е отказал той а някоя от другите системи обаче модулатора играе и при трите.Дано да греша, че е скъпо.

Коментар

проблема е решен с бързата намеса на бивсшите колеги, Иван-шефа на сервиза на Ровер в Мото пфое и Вътко-ел.диагностика...оказа се слава богу слаб сигнал от датчика на АБС и се разминах само с 40 кинта...
          Disco II td5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X