Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на картерна гарнитура - Freelander II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на картерна гарнитура - Freelander II

Здравейте,
    Имам Лендроувър Фрилентър 2, който карам от един- два месеца. Колата е с двигател 2.5 дизел, произведен през 2007 година.
    Днес забелазах, че под двигателния отсег имам капки от масло /Тук е мястото да отбележа, че сменях маслото преди месец в МотоПфое/. Минах през малък сервиз, той като живея в малко градче до Варна. Погледнахме отдолу колата, и момчето ми каза, че трябва да се смени гарнитурата на картера. Много се учудих, защото специално попитах в Мотопфое, дали има нещо за смяна по двигателя. Тогава получих отрицателен отговор.
    Не разбирам много от двигатели, заради това ще ви задам няколко въпроса.
    1. Сложен ли е този вид ремонт? Да търся ли нещо по- професионално като сервиз във Варна или да се доверя на момчето тук?
    2. Колко евентуално би ми струвала тази гарнитура и самата смяна?
    3. Трябва ли да гледам нещо по- специфично при самата смяна?
    Надявам се, че ще споделите опит и евентуално ще получа някакви съвети, за да запазя машинката си в добро състояние.
    Поздрави,
    Станислам

От: Смяна на картерна гарнитура - Freelander II

Върни се в Мото Пфое с рекламация, че при огледа на колата ти, ТЕ не са установили проблеми и течове, а след смяната на маслото колата е прокапала, но без да им обясняваш, че си я карал на друг сервиз и т.н.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      Върни се в Мото Пфое с рекламация, че при огледа на колата ти, ТЕ не са установили проблеми и течове, а след смяната на маслото колата е прокапала, но без да им обясняваш, че си я карал на друг сервиз и т.н.
      Имаш предвид да направя рекламация на самата смяна на маслото или на огледа? Задавам подобен въпрос, защото там най- вероятно ще се опитат да минат метър.
      А какво ще кажеш за самия ремонт? Скъп и сложен ли е или е нещо регулярно като повреда?

Съобщение от модератор:
      Моля, напишете си в профила от къде сте.
      Прочетохте ли това
      ...ЦЪК
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-03-13, 19:40.

Коментар

Когато купувах моя миналата година при огледа всичко беше наред, след като сменихме всички масла прокапа масло от маслената помпа, картера и задния диференциал. Предполагам е бил наблъскан с разни добавки от предишния собственик, колкото да се продаде, така че няма как да го разберат това в сервиза.Сменихме гарнитурите и всичко е наред от тогава. Гарнитурите са само оригинални от Мото Пфое, не са много скъпи при мен за 3-те сумата беше около 250лв с ДДС с труда, но все пак аз съм с Фрилендър единица. Успех !
        2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
        2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_stilianov Преглед на мнение
          Имаш предвид да направя рекламация на самата смяна на маслото или на огледа? Задавам подобен въпрос, защото там най- вероятно ще се опитат да минат метър.
          А какво ще кажеш за самия ремонт? Скъп и сложен ли е или е нещо регулярно като повреда?
          Поне ще уточнят повредата безплатно. Иначе и огледът си е кинти. Ще ти направят проформа и ако приемеш, ще си платиш ремонта, но там дават гаранция. А в махленския сервиз ще те „жалят, че си купил най-калпавата кола на Земята“, ще те тупат „съчувствено“ по рамото и ще те муфтят до откат.
          п.п. Не унивай, човеко . Имаме 2 ЛРД-2... Е, нема евтино .
          Последно редактирано от trapper; 20-03-13, 20:19. Причина: пп.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_stilianov Преглед на мнение
            ..........
            Прочети това: http://www.offroad-bulgaria.com/show...69#post2113669
            и се чуйте с Човека-targa!
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Здравейте,
              Вчера направих нов оглед във фирмен сервиз /на друга марка/. Там поддържах старата си кола и им имам доверие. Оказа се, че ЛР Фрилендър 2 няма гарнитура на картера. Моят е лепен със силикон. Във вторник ще го свалят, ще го почистят и ще го залепят наново. Надявам се, че по този начин ще се реши проблема с масленото сълзене.
              Ще ви държа в течение с ремонта.
              Поздрави
              Последно редактирано от stanislav_stilianov; 23-03-13, 17:00. Причина: правопис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X