Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скрит монтаж на лебедка на Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скрит монтаж на лебедка на Дискавъри 1

Реших и аз да монтирам една лебедка на Диското. Не че много ми трябва, ама се случва Диското трудно закъсва, но с АТ гуми понякога си трябва помощ.
    Не искам "яки" брони и други железа да стърчат отпред, искам да е максимално прибрано и скрито. Това ми е единсвеното четириколесно, не е само за гората.
    От доста време се оглеждам за изгодно предложение, следях ибей и един ден попаднах на обява тук във форума за безименно китайче 12000либри. Цена почти наполовина на нова, уж работеща без проблеми и обслужена.
    Купих я и почнах да гледам снимки из нета и да сравнявам на място как да я монтирам максимално скрито.
    Харесах си ето този метод: http://www.offroad-bulgaria.com/show...E1%E5%E4%EA%E0
    След доста обикаляне из Варна и региона, намерих кой да ми огъне и отреже тавата и двете закрепващи планки.
    Закрепването е на отворите, в които се закрепва предната броня и на още два неизползвани отвора в рамата. Врътнах на струга две втулки тези отвори.
    Simocorex предложи помоща си, понеже аз съм скаран със заваряването и се хванахме да монтираме.
    Времето беше гадно, английско, Ленд Ровъра да се почувства у дома си.
    Симо заваря, заваря, докато не го извика тъщата. Той е млад зет, веднага прибра електрожена и изчезна
    Все пак успя да направи тавата, която аз после монтирах, заедно с изрязаните по заварките уши на бронята.
    Заварих две планки с гайки на тях, за които да се хване бронята.
    В тавата влезе лебедката и понеже не остана място за болтове за водача, го заварих.
    Изръсих едни пари в кабелкомерс за ШКГД-Н 50мм2 и кабелни обувки, в цеха на един приятел ми ги кербоваха.
    Навързах тоците, лебедката врътна един-два пъти и спря. Свалих я, разглобих двигателя, оказа се, че единия извод на статора се е отлепил от болта. Заварка с меден електрод реши проблема.
    Вече монтирана, отидох при Благой(banjo), да я тестваме. Още докато размотавахме въжето, нещо изчатка и спря. Моторът върти, но не се предава на барабана. Разглобихме я, оказа се счупено едното сателитно колело на първата степен на редуктора. Липсваха и ролките на спирачката.
    След доста безуспешно търсене на резервни части, намерих майстор в Н. Пазар, да ми направи счупената зъбчатка на нормална цена. Тук в една известна фирма ми искаха 120лв за това
    Днес я сглобих и най-накрая отидохме да я тестваме.
    Представя се добре, единственият проблем е, че когато спра да навивам, въжето се отпуска, ако джипа го дърпа назад, вижда се на клипчето. Мисля, че трябва да спира на място.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-23_13-44-22_195.jpg
Прегледи:1
Размер:114.0 КБ
ID:6002703Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-23_18-21-40_218.jpg
Размер:100.8 КБ
ID:6002704Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-25_13-10-15_548.jpg
Размер:100.6 КБ
ID:6002705Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-25_13-10-34_885.jpg
Размер:92.9 КБ
ID:6002706Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130216_150729.jpg
Размер:271.9 КБ
ID:6002707Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130216_151159.jpg
Размер:271.7 КБ
ID:6002708Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130216_151253.jpg
Размер:236.4 КБ
ID:6002709

www.youtube.com/watch?v=WBC_YCownZI

От: Скрит монтаж на лебедка на Дискавъри 1

Браво, направили сте го отлично, даже много добре. Май само, ако предният номер не е на средата, трябва да е отляво, но това е евтин кахър.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Супер се е получило, само лебедката да не ти беше създавала проблеми

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Браво, направили сте го отлично, даже много добре. Май само, ако предният номер не е на средата, трябва да е отляво, но това е евтин кахър.
        Това що и къде го пише? Ако е така, ще го преместя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          Това що и къде го пише? Ако е така, ще го преместя.
          И на мен ми е направило впечатление, че попринцип на някой коли като алфите посредата няма как да стои номера и го слагат от ляво, тоест от страната на водача, ама карай така, пък ако някой (не вярвам) ти направи проблем ще го преместиш, важното е лебедката да раноти

Поздрави !
          п.п. ся да не земеш да се пробваш по всяко дере, щото нали знаеш "Колкото по-як е джипа, толко по-далече ходиш за трактор

Коментар

Намерих го:
            НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и
            спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от
            тях (Загл. изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.)

Чл. 10. (1) За всяко регистрирано превозно средство се предоставят табели с
            регистрационен номер.
            (2) Формата, размерите, шрифтът, както и изискванията към светлоотразяващите
            табели се определят с Българския държавен стандарт (БДС 15980 и БДС ISO 7591).
            (3) Табелите с регистрационен номер се предоставят на собствениците за ползване
            срещу заплащане на стойността им и такса, която се събира в системата на
            Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси.
            (4) Табелите с регистрационен номер се монтират на местата, определени от
            производителя.

(5) Табелите с регистрационен номер се закрепват отпред и отзад (или само отзад)
            перпендикулярно на средното надлъжно сечение на превозното средство, а когато това
            е невъзможно - в лявата част
            , така че да се осигури тяхната видимост и осветеност
            нощно време. При закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата,
            целостта на графиката и символите на номера.
            (6) Табелите с регистрационен номер се закрепват по начин, непозволяващ
            неправомерното им демонтиране.
            Ще взема да го преместя, че:
            Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с
            лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба
            от 50 до 200 лв. водач, който:
            1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред
            или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с
            регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
            Благодаря за забележката.

Коментар

Според мен ще имаш и занапред ядове с тази лебедка.
              Моята която я взех на старо все ме издънва когато най ми трябва. Уж всичко е добре, няма нищо лошо което да е видимо, на празен ход пее, но мотора си има собствено мнение кога да работи и кога не. Така е със старите машини, още повече китайските.

За учудване новите китайски работят супер. Преди 20-на дни едно тукашно диско(stoqn7 излизаше на лебедка дето витарата излиза на ход, и лебедката дърпа яко. И не е много пари, май за 600 лева я беше взел нова.
              Та имай едно наум де.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Както казах, рядко ми се налага, най-вече да дръпне малко. Няма да карам на лебедка знам че е боклук, но според чергата. Не че на мен ми излезе по-малко, ама нали знаеш - сиромах човек жив дявол.

Коментар

Чертеж на плочата и планките. Позициите на отворите на планките да се вземат на място.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:planka lebedka.jpg
Размер:27.5 КБ
ID:5455895

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X