Здравейте колеги, пускам тази тема защото ровейки в търсачката не можах да намеря конкретен отговор на проблема ми, а той е че спешно трябва да подменя единият висящ лагер на кардана на Фрийто ми. Не че е проблем, но така или иначе новият е купен и седи в кутията, а и машината и без това не блести с качества като проходимост само на преден мост. Та, въпросът е следният, новият лагер е наличен, виското е добре (поне като свалих карданите пролетта беше), карданите са свалени, единственият ми проблем е свързан с избиването на каретата, с което не можах да се справя сам, а и като гледам старият лагер трябва да се извади по някакъв начин, дали с нагряване или по друг метод. Та въпреки мерака ми, съм решил да се оставя на разбиращ майстор и конкретния ми въпрос е къде в или около София да закарам добичето та да ми свършат работа и да не ми резнат главата? Предварително благодаря, като бих се радвал и да разбера как в крайна сметка се сваля лагера и как каретата. Не ме е срам и питам, хехехе
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на висящ лагер на кардан на Freelander
Свий
X
-
От: Смяна на висящ лагер на кардан на Freelander
По спомен каретата няма нужда да се свалят, има един болт който държи опашката чрез една шайба и клин. Развиваш болта леко и махаш клина, двете части се разделят, сменяш висящия лагер. Виж http://lrcat.com/37/4/47843. Ако не ти се прави сам търси Митко Игнатов в Бистрица.LR Disco II 99 - TD5
www.lre-bulgaria.org
-
Избиването на каретата (след свалянето на посочените горе болтове и клинове) си е е**** мамата, понеже шлиците обикновено се спичат здраво. Може и повече от час млатене да откара. По спомен предното беше по-тегаво. Смяната на лагерите става само на преса - и ваденето и монтажа. И е добре да се сменят и двата едновременно.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Внимавайте с ударите по осите с шлици (детайл 3 на чертежа), че понякога устремени в избиването може да пострадат и после е неприятно! Може да имате късмет и лесно да излязат висящите лагерите. Успех!LR Disco II 99 - TD5
www.lre-bulgaria.org
Коментар
-
Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнениеВнимавайте с ударите по осите с шлици (детайл 3 на чертежа), че понякога устремени в избиването може да пострадат и после е неприятно! Може да имате късмет и лесно да излязат висящите лагерите. Успех!Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеТо там и да искаш няма как да млатиш, преди да си свалил карето, а като си го свалил веднъж - млатенето е безпредметно. В най-лошия случай, ако няма преса, стария лагер се чупи и вътрешната черупка се сваля с флекса. Ама преси има вече под път и над път.LR Disco II 99 - TD5
www.lre-bulgaria.org
Коментар
-
Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнениеКаретата са най-малкия проблем. И без преса с голямо менгеме и подходящи дорници ще се извадят. Имам преса, но малко трудно и дори невъзможно е да завреш цялата муфа с тия стърчащи висящи лагери под пресата, да ги подпреш и да ги натиснеш. Зависи от пресата де, на моята поне не можеше. Това с рязането е доста радикално и опасно да не се нарани оста. За това по-просто изглежда да го пробваме с леко почукване, което в последствие се превръща в млатене и устремени в тази си дейност понякога не забелязваме какво се случва реално и продължаваме да си млатим а тя оста си се подбива и опс шлиците се подбили и станала белята. Просто предупреждавам, защото понякога и ние мислим с оная си работа и се стига до по-големи проблеми.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Здравейте колеги, случайно да знаете дали от други джипове стават висящите лагери за Freelander-a?
Съобщение от модератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте. ...ЦЪКПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-02-13, 15:42.
Коментар
-
Виж тук;
http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=79270&page=9
Съобщение от модератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте. ...ЦЪКПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-06-13, 17:16.
Коментар
-
Висящи лагери и карета за Freelander
Здравейте, казвам се Николай и съм от Пловдив. От години чета форума и се образовам, но чак сега мисля, че имам полезна информация която да споделя с вас.
Както се досещате имам Freelander, който имаше проблеми с разбити тампони на висящите лагери на кардана. Най-евтиния комплект (лагер с тампон), който намерих в България беше 75лв за брой. Ето как реших проблема аз: лагер 15лв/бр SKF, наливане на тампони - 25лв или общо за двата комплекта ми излезна 80лв срещу 150лв.
Другият проблем беше със задното каре на кардана. До диференциала. Най-евтиния вариант по магазините, който открих - 35лв. На приятел, който помогна да свалим кардана и карето му заприлича на Ладово каре. Реших да прежаля сумата от 9,50лв за руско каре за Лада... и то се оказа същото
Забравих да кажа, че виско муфата си е ОК. Та сега колата е готова за нови подвизи. Дано да съм бил полезен на някой.
Поздрави.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар