Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самофорсиране Land Rover Discovery 2 TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самофорсиране Land Rover Discovery 2 TD5

Колеги,
    имал ли е някой от вас следният проблем. Автомобила е Дискавъри 2. При спускане на бавните двигателя се самофорсира рязко за части от секундата. Понякога го прави по-често, понякога изобщо.
    Идва зима, а това е много опасно ако го направи на неподходящото място.
    Моля ви ако е имал някой подобен проблем и е намерил причината да сподели.
    LZ1AID

От: Самофорсиране TD5

Без да му се прочете компютъра (в движение - live data) трудно ще разбереш от какво е. Вероятно има някоя позапушена дюза и някоя от другите "компенсира" като пуска повече гориво, но това е само гадаене.
    Само на бавни ли го прави? С включен HDC или не?
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Турбото как е ?
      GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        Без да му се прочете компютъра (в движение - live data) трудно ще разбереш от какво е. Вероятно има някоя позапушена дюза и някоя от другите "компенсира" като пуска повече гориво, но това е само гадаене.
        Само на бавни ли го прави? С включен HDC или не?
        HDC не го ползвам.
        Питал съм майстора за прочет на компютъра, но той няма време да го качвам в колата и чакаме да се изфорсира сама.
        LZ1AID

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
          Турбото как е ?
          външно няма течове.
          Кулера е чист.

В описанието на колата пише, че може EGR да прави проблем, но и него съм махнал отдавна, тъй че отпада.
          LZ1AID

Коментар

И на мен ми се случва от време на време нещо подобно на Диско 2-ката. Пример - напъвам оборотомера до към 3000-3500 на първа предавка и натискам съединител за да премина на втора, оборотите падат, но след като паднат после сами се вдигат до около 2000 и пак се успокояват. Не го прави всеки път, но се случва от време на време. Друг път когато спускам по надолнище и решавам да изключа от скорост, оборотите пак скачат за малко нагоре а аз не съм пипвал газта. Някъде някой колега беше писал, че е оправил неговото с подобни проблеми като сменил разни гумени тръбички по турбото. Не ми е останало време да ги проверя на моето.
            LR Disco II 99 - TD5
            www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
              HDC не го ползвам.
              Питал съм майстора за прочет на компютъра, но той няма време да го качвам в колата и чакаме да се изфорсира сама.
              Няма нужда да я чакате. Ако майсторът разполага с правилния диагностичен уред, просто трябва да запишете live data-та в движение. Интересуват ви основно данните за баланса на инжекторите при различни обороти на мотора и налягането на горивото в системата. Независимо дали симптомите ще се проявят осезаемо по време на записа или не, данните могат да покажат тенденция и да се анализира къде точно е проблемът.

Дебалансът на инжекторите си е там, независимо от натоварването, но би се проявил с описаните симптоми само при специфични допълнителни условия. Другият (и според мен по-вероятен) вариант е да има колебания в налягането на горивото. Дали от регулатора, дали от уморена помпа или от пропуск на въздух, но в такъв случай компютърът ще се пробва да компенсира, като вдига налягането на всички инжектори. И ако падовете са кратки (а това в повечето случаи означава мехурче въздух), докато завърши цикълът, налягането вече ще е възстановено в норма и ще се получи именно кратко пулсиране на оборотите.
              Третият вариант са някакви проблеми по кабелите - или този на инжекторите (погледнахте ли за масло в куплунга?), или самият engine loom (има доста случаи на протрита изолация, например).

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
              И на мен ми се случва от време на време нещо подобно на Диско 2-ката. Пример - напъвам оборотомера до към 3000-3500 на първа предавка и натискам съединител за да премина на втора, оборотите падат, но след като паднат после сами се вдигат до около 2000 и пак се успокояват. Не го прави всеки път, но се случва от време на време. Друг път когато спускам по надолнище и решавам да изключа от скорост, оборотите пак скачат за малко нагоре а аз не съм пипвал газта. Някъде някой колега беше писал, че е оправил неговото с подобни проблеми като сменил разни гумени тръбички по турбото. Не ми е останало време да ги проверя на моето.
              Маркучетата за управление на налягането могат да правят мизерии под товар. На празен ход няма как да стане, просто защото системата не е под налягане. При спускане на скорост без газ също.

Моя прави нещо подобно, но много по-слабо изразено - при изключване от скорост и приближаване по инерция към светофар оборотите понякога почват да се "клатят" между 700 и 900 на равномерни цикли. Оправя се щом пипна спирачката, което ми е много интересно каква връзка има точно.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Забелязвам, че го прави в момент, в който поставя крака на педала за газта след спускане, като се каня да подавам газ. Може и леко да съм подал вече, но поне кракът ми е не е усетил.
                Кабелите на инжекторите ги смених преди 2 месеца. Правеше го и преди това и след това.
                Интересното е, че на бързите предавки не съм усетил това придърпване никога.
                Също така винаги гледам за пушек (ако е от масло на турбината) след като се изфорсира, но такъв липсва.
                Започвам да се съмнявам в датчика на педала, но ако е той няма да го прави само при спускане или може би само тогава се усеща.

Моя прави нещо подобно, но много по-слабо изразено - при изключване от скорост и приближаване по инерция към светофар оборотите понякога почват да се "клатят" между 700 и 900 на равномерни цикли. Оправя се щом пипна спирачката, което ми е много интересно каква връзка има точно.
                И това го имам при мен. Само, че когато е по инерция и скоростта е между 30-40км/ч. На по-ниска и висока не го прави.
                Сложна работа са тези Дискавърита.
                LZ1AID

Коментар

Аз смених датчика с педала, те са в комплект, но ефект никакъв. Сменил съм и кабелите на инжекторите, почистил и маслото в куплунга на ECU, беше леко омаслено, и от там не е. Ако остане време ще проверя тези маркучи на турбото за напукано или скъсано.
                  LR Disco II 99 - TD5
                  www.lre-bulgaria.org

Коментар

...Моя прави нещо подобно, но много по-слабо изразено - при изключване от скорост и приближаване по инерция към светофар оборотите понякога почват да се "клатят" между 700 и 900 на равномерни цикли. Оправя се щом пипна спирачката, което ми е много интересно каква връзка има точно.
                    Зеленото Диско (на жена ми) се глези така понякога - при изключване от скорост и движение по инерция отначало се форсира до 900 оборота и след малко се укротява. Ако разбереш проблема, опиши ремонта.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X