Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover P38 преден диф за смяна ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover P38 преден диф за смяна ?

Пускам нова тема,тъй като старата стана доста дълга и най вероятно никой няма да прочете последното мнение,ако сметнете че не е полезна,нека бъде изтрита.

Накратко-p38 2.5 1998,каран без никакво масло в предния диф,кой знае колко време и по каква причина,сега следя за течове.При връщане на педала на газта се чува,предният диференциал.Мога ли да мина само с лагери или да търся направо друг и докога мога да карам така,тъй като засега няма да мога да го отварям.

От: Range Rover P38 преден диф за смяна ?

Напълни го с диф.масло, следи го за теч и карай, докато се строши, а през това време си търси някой здрав ІІ-ра ръка.
    пп. Ако помня добре, във форума имаше обява.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Да първата ми работа,като видях че няма нищо е разбира се да го напълня,то си е безумие това...точно това писах и в rangerovers.net там пък казват,че не трябвало да се кара,защото можело да заминат още работи.
      Днес го гледах дифа на канал ,не виждам да изпуска от някъде,отгоре е омаслен ,ама там май капе от мотора нещо.Въпреки че има следи от силикон,явно заради нещо е разглобяван и недоправен,кардана няма никакъв луфт,само си вие при връщане на газта...
      п.с. Мерси за включването.

Коментар

Явно на никой не му се отговоря...,ремонта на сегашното прасе- евентуално лагер нагласяне на луфтове ще е поне 200 лева,а намерих уж здраво прасе за 300 лева и мисля да го взема за резерва,докато сегашният тотално се строши,или ако остане време в близките седмици да го направя и него,ако дотогава не е скапан де.
        Само че в rangerovers ми обясняват,че изобщо не било хубаво да карам,ако случайно тотално откаже,какво може да стане?

Коментар

Първоначално публикуван от Тони1 Преглед на мнение
          Само че в rangerovers ми обясняват,че изобщо не било хубаво да карам,ако случайно тотално откаже,какво може да стане?
          Ще си отвориш колелото ще извадиш полуоската,блокаж на раздатката и се прибираш.Е ще закъснееш 2-3 часа,ама ще се прибереш.

Коментар

А на мен един познат ,който три пъти сменя прасета ми каза да карам докато не почне да вие много и да трака,демек като трака явно вече ще има нещо отчупено вътре,но пак можело да карам докато я сменя..и четох някой колега от Jeep подфорума ,че докато карал в купето,виело на циркуляр и пак е издържал

п.с. тук няма много инфо но,това което разбрах е ,че предния диф става от всички 2.5 и 4.6,води се 2 pin,не знам какъв е БГ превода.Докато задните дифове от 4.6 са 4 pin доста по усилени и не пасват на 2.5.Също и,че има някаква втулка или подобно която блокира в раздатката и ако не се оправи навреме си отива някое прасе

п.с. 2 под това да извадя колелото ,говориш да махна главината за да извадя полуоската ли?...

Коментар

Първоначално публикуван от Тони1 Преглед на мнение
              п.с. 2 под това да извадя колелото ,говориш да махна главината за да извадя полуоската ли?...
              Идеята ми е,ако стане нещо с предния да махнеш едната полуоска да отключиш диференциала,колкото да се прибереш,не да караш на 3 колела.
              Русев беше писал за дифовете на Р38,че след лека доработка стават нечовешко здрави и не можеш да ги счупиш.Най-добре му пусни едно ЛС!

Коментар

Е на 3 аз не съм и помислял ,ще прочета какво е писал и ще му пусна лично за повече инфо...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X