Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се похваля с Land Rover Discovery 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз да се похваля с Land Rover Discovery 1

Първоначално публикуван от streetr Преглед на мнение
    Здравейте колеги, време е вече да почваме ремонтите след малко каране Та тече ми масло от раздатката и ми се струва че липсва болт от едно место вие ще кажете, и другото което е днеска отидех до един канал и бех "приятно" изненадан от дупка в скоростната кутия, нито ми е текло масло нито скоростите влизат по трудно от преди а си е доста голяма дупка, да може ли да се залепи или требват нови скорости [ATTACH=CONFIG]505687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]505688[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]505689[/ATTACH]
    Къде я очегърта така?
    Р.П.(RFF) 0898677590
    Пътна помощ
    ДЕНОНОЩНО

Коментар

Най-вероятно у некой камък

Коментар

Този отвор е направен умишлено с флекса, за да се достъпне отвътре камбаната, ясно си личат следите от рязането и диска.
        Отворът на раздатката е оставен за захващане на нещо допълнително, не е липсващ болт, а и теча на масло не е от там. То е такава гняс,че трябва първо да го измиеш и тогава търси от къде се омаслява.
        LR Disco II 99 - TD5
        www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
          Този отвор е направен умишлено с флекса, за да се достъпне отвътре камбаната, ясно си личат следите от рязането и диска.
          Отворът на раздатката е оставен за захващане на нещо допълнително, не е липсващ болт, а и теча на масло не е от там. То е такава гняс,че трябва първо да го измиеш и тогава търси от къде се омаслява.
          Точно.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Пак не разбирам защо е оставен, и трябва ли или по точно как да се оправи ??

Коментар

Още една дупка има там. Да не вземе някой и нея да затапва, че скоро ще се наложи да се ползва!

Коментар

Колеги може ли да ми обясните по ясно, че не съм много в час

Коментар

Колеги може ли да ми обясните по ясно, че не съм много в час
                  Дупката за болт не я пипай - там засега нямаш нищо, не тече оттам.
                  Голямата дупка е резана с флекс от някой нарочно.
                  За да разбереш откъде и какво тече - измии хубаво целият джип отдолу и после го покарай. Така ще видиш прясната следа.
                  Сложи й една снимка тук и тогава може да мислим.
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Това е ясно че дупката за болта нема да се запълни, имах в предвид да ми обяснат за какво е направена тая дупка,може ли да се кара така и как да се оправи

Коментар

Това е ясно че дупката за болта нема да се запълни, имах в предвид да ми обяснат за какво е направена тая дупка,може ли да се кара така и как да се оправи
                      Колега, явно си любознателен, искаш да опознаеш машината си, но вземи прочети малко техническа документация за нея преди да задаваш въпроси. Тук в нашия подфорум има предостатъчно. Иначе вярно, че с питане до Цариград се стига, но задаваш малко глупави въпроси.
                      LR Disco II 99 - TD5
                      www.lre-bulgaria.org

Коментар

Съжалявам,че техническото ми ниво не е достатъчно за да задам въпрос който да не е глупав за хора с по-добри познаня от мойте.Както казах в началото,ще задавам въпроси който на някои ще изглеждат глупави но до сега на мене не ми се е налагало да се слбъсквам с такива неща.Чета постояно в форума, но точно това коете ме интересува сега не го намерим никаде за това и питам

Коментар

Здравей колега тази пробойна не е страшна най-вероятно си закачил нещо твърдо може би метално,но не е направена нарочно с ъглошлайф (от дясната страна на дупката липсват следи от диск ,а би трябвало да има ако е правена с флекса).Дупката е в така наречената камбана,камбаната не съдържа масло,тя е куха и в нея се намира съеденителя,аксиалния лагер,вилката ,входящия вал и свързва двигателя със скоростната кутия.Дупката няма как да повлияе на работата на самата скорастна кутия,но е хубаво да я затвориш с нещо (поксипол,течен метал,заварка,влакнест кит )за да не визат разни боклуци.Това че не капе масло от там означава ,че семерингите на коляновия вал и входящия вал на скоростната кутия са здрави.
                          А за отвора с резба ,трябва да има още два такива (оградено с червено)между тях се намира центъра на тежеста на раздатката и скоростнта кутия когато са заедно,втях се захваща преходник за хидравличен повдигач с помоща на който много лесно се смъкват и слагат докато автомобила е на подемник.
                          А ограденото с жълто-там трябва да има отвор от който на горе започва канал и стига до семерингите между раздатката и скоростната кутия,ако от там капе масло това означава ,че семерингите между раздатката и скоростната кутия са за смяна.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:raz.jpg
Прегледи:1
Размер:131.3 КБ
ID:5419624
                          Трагичното не е смъртта, а животът, който
                          хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                          Чарлз Буковски

Коментар

Благодаря много за отговора,точно това ме интересуваше.Ще потърся някаде където лепят кожуси на скорости и да оправат дупката.Също така ще почистя раздатката да видя от каде точно капе масло и ще направя снимки.

Коментар

Човекът, от който взе диското, нали каза, че след като са сменили съединителя е имал проблеми. Явно като им го е закарал да си оправят работите, са решили да не свалят скоросната кутия, а да направят тази дупка и да погледнат какво става вътре. Съединителят ми се стори много твърд, хубаво е някой да го погледне.
                              Y61

Коментар

Възможно е Сашко, дупката аз си я запълних с парче алумин и течен метал.А се съединитела че го погледнат и него и още доста неща ма малко по натам..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X