Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракшън контрол за RangeRover 2.5DSE за 200лв. Голям кеф.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тракшън контрол за RangeRover 2.5DSE за 200лв. Голям кеф.

Имам си 2.5 dse RangeRover 1999 (декември) , както повечето хора и аз мислех , че всички P38 след 1994 имат стандартно тракшън контрол на задните колела и при покупката не погледнах и после за мое разочарование се оказа , че нямам. Когато се зачетох по обстойно разбрах , че не всички модели имат тракшън и се слага като екстра на дизеловите до 99 година, а от 99 го слагат на 4-те колела. Както и да хвана ме малко яд , макар да не ми е притрябвал толкова но ме човъркаше. Та прочетох тук таме и установих , че тракшъна зависи от две неща. 1.ECU-то (компютъра) на абс-а трябва да е ANR4898 , който поддържа тракшън. и 2. Абс модулатора трябва да е ANR 2239.
    Погледнах моето ecu на абс-а и се оказа , че е
    ANR4898 и поддържа тракшън на задните колела. Зарадвах се и почнах да търся абс модулатор ANR 2239 , тъй като моя беше 2238. Пуснах запитване по нашенските морги и се появиха предложения започващи от 350 и даже стигнаха до 500лв. Такива пари нямаше да дам и погледнах в ибей и за мой голям късмет намерих един за 20 паунда, купих го и доставката беше пак долу горе толкова. Като пристигна отидох при познати със сервиз, за един ден махнаха стария и сложиха тоя , свързаха го напълниха с течност и като дадохме на контакт хоп лампичката тракшън контрол светна и вече съм модерен. Никакви грешки нищо.
    Та ако нямате тракшън на стария си (до 99 година) рейндж , и ако компа на абс-а ви е anr4898 , бодвате един анр 2239 модулатор и о чудото става. Предполагам , че ако и компа ви е не е с тракшън ако го смените с 4898 и сложите модулатора 2239 и пак ще стане.
    КККЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕФФФФФФФФФФФФФФ
    Последно редактирано от liomojo; 14-09-12, 21:08.

От: Тракшън контрол за RangeRover 2.5DSE за 200лв. Голям кеф.

Честито за новата придобивка.
    От скоро и аз съм собственик на P38 2.5 DHSE от 99 година. Почти съм сигурен, че моят е оборудван с TC и на четирите колела, но има ли начин да разбера това със сигурност по-безболезнено в градски условия? Освен това... Скоро имах приключения на офроуд пътища и за пръв път имах възможността да видя работата на тракшън контрола в действие (беше за кратко и не обърнах внимание на кои колела се задейства). Това, което ме притеснява е че когато заработи шумовете, които издава са зловещи. Дали е нормално?

Коментар

Отваряш капака и гледаш дали абс модулатора ти е SXC100010 , ako е, значи си с тракшън на 4-те колела.
      Последно редактирано от liomojo; 15-09-12, 13:49.

Коментар

Първоначално публикуван от lz1kka Преглед на мнение
        ... шумовете, които издава са зловещи. Дали е нормално?
        Ъхъ
        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
          Ъхъ
          ...Защото като пребоксува и като чух как изчатка няколко пъти системата, си викам край, това беше всичко с джипа, разказах му играта. Между другото подобни зловещи звучи се чуват и при старт от място с педал на газта до дупка и кикдаун. Идват някак все едно от към скоростната кутия или малко по-отпред, което пък се надявам, че също може да се обясни със сработване на ABS-а, или тоя път не познах?

vladivladi, използвам момента да ти благодаря за предложеното съдействие за оглед на джипката преди покупка. За съжаление в цялата какафония, така и не можах да се свържа с теб, но колегата dignatov, на който между другото съм безкрайно благодарен, разказа някои работи и даде няколко акъла, та сега съм горд собственик на първия високопроходим автомобил в живота ми. Поздрави!

Коментар

Браво колега, Митко е Човекът(да,да с главно "Ч") за почти всичко свързано с тази кола.
            Значи има си разни особености, но най-вече да си допаднете с духчето в колата.
            Нямам чак такъв опит с "TC"-то на тази кола, защото моят няма и само съм бил свидетел,
            демек съм се возил на такава машина, не съм я карал, за да споделя опит(като усещане),
            като пътник, чувайки звуковете, си мислех:"Добре, че моя 'убавец няма такова "
            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Тук не мога да ти помогна , но при мен такива звуци при кикдаун не се чуват, даже нищо освен рева на двигателя
              не се чува. За мен лично не е нормално , но по вещите да се изкажат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X