Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с Дискавъри 1 Комбинация климатик+съединител+оффроуд-Някакви идеи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем с Дискавъри 1 Комбинация климатик+съединител+оффроуд-Някакви идеи?

Здравейте колеги,
    Имам нужда от идеи какъв може да е проблема с мойто Диско. Вчера изпаднах в следната ситуация.

1. Пътувах 30 км по асфалт - няма проблем.
    2. Монтираха ми багажник и джипа работи на бавни обороти на климатик ( на фул - защото иначе кучетата щяха да колабират от жега ) - около 30 минути. (светна ми лампата за маслото)
    3. Тръгнах и лампата естествено угасна, щото оборотите са качиха.
    4. След два километра следва първата височина - по асфалт - усещам като че ли приплъзва съединителя???
    5. Следват 4 км оффроуд леко нагоре на 1-ва предавка (винаги така съм го правил)
    6. Малко по серизно препятствие - 20 м. коловоз с лека височина - I - първа предавка с нормална газ - Джипа спря - оборотите 2000 - не помръдва ( сухо е не буксува) - 3000 оборота - не помръдва. Превключих на бавни - издрапах с зор.
    7. На другият ден - никакви проблеми върви си нормално без намеци за приплъзване.

Преди два месеца имах същият проблем и по асфалта - не можеше да качи баирите по магистрала Тракия. Натискаш газта - оборотите растат - джипа не върви. Закарах го в сервиз - смениха съединителя и карах около 500 км включително около 60-70 оффроуд . И сега проблема се появи отново и на другия ден изчезна.

Моля за съвет и идеи. Съединител ? Раздатка? Има ли отношение климатика - забелязвам, че товари двигателя здраво и оборотите падат около 600? И защо след това проблема изчезва?

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-06-12, 15:14.

От: Странен проблем с Дискавъри II-Комбинация климатик+съединител+оффроуд-Някакви иде

Целият ти расказ звучи като...
    "Смениха ми маслото и ми се загубиха тоците,и колата взе да дърпа в ляво"
    Сега сериозно.Като сменихте съединитела видяхте ли някакви проблеми в него,бил ли е прегряван,омекнали демфери,притескатела как е?Какво точно сменихте феродов и притескателен?
    Варианта е да си опекъл този или да не ляга добре и сега като позагрее да почне да приплъзва.Иначе за климатика едва ли има нещо общо.Търсете проблемите само в съединитела!
    Можеш да застанеш срещу един бордюр и да опиташ да го качиш с двете колелета едновременно,веднага ще си проличи дали приплъзва!

Коментар

От: Странен проблем с Дискавъри II-Комбинация климатик+съединител+оффроуд-Някакви иде

Смених го в сервиз - комплект двата диска с лагер на Бритпартс. Оттогава съм минал 1000 км. Предишният имаше счупена пружина на феродовият. Може би наистина не е монтиран добре. Ще направя експеримента. Благодаря за съвета.

Коментар

Първоначално публикуван от ibxman Преглед на мнение
        Здравейте колеги,
        .......
        Моля за съвет и идеи. Съединител ? Раздатка? Има ли отношение климатика - забелязвам, че товари двигателя здраво и оборотите падат около 600? ...
        Току-що пробвах
        на моето диско. На празен ход са 800 об./мин. При включване на климатроника на мах стрелката на оборотомера едва трепна и остана на 800.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Смених го в сервиз - комплект двата диска с лагер на Бритпартс. Оттогава съм минал 1000 км. Предишният имаше счупена пружина на феродовият...
          Сега остава да уточниш и какво точно е Диското, понеже Диско 2 по подразбиране е ТД5, а там пружини на феродовия диск няма.
          Климатикът не може да да ти смъква оборотите с 25% - има нещо гнило или в компресора, или по жиците (датчикът, който подава сигнал към ECU-то, че компресорът е включен).
          Такова боксуване на съединител, дето ту го има -ту го няма, звучи странно и не виждам как може да се случи, освен ако няма масивен теч на масло от семеринга на коляновия вал, ама това няма как да не го видиш.

Вземи сега разкажи пак историята, но този път с необходимите детайли, за да може евентуално някой да проима идея за какво става дума, макар че това без пряк контакт с автомобила е почти невъзможно да се разнищи.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Джипа го имам от 1 год. и по принцип не разбирам много от коли ( повече разбирам от компютри!). Може би дадох подвеждаща информация, че е Диско II, а той всъщност е I - така и не мога да разбера - продавача казва че е II, в сервиза че е I и т.н. В крайна сметка - Диското е 2.5 дизел от 01.1997. В момента е в сервиз и монтьора ми каза, че проблема е в регулировката на съединителя ( бил много натегнат). Понеже бил нов - нещо си в него се отпускало и трябва наново да се регулира. Утре ще бъде готов и ще видим дали е прав още в събота на същият "рубеж" в планината.

Коментар

Не знам какво има да се "регулира" на съединител с хидравлично управление...?
              На 300тди, какъвто е твоя, има демпфер някъде по хидравличната система, между горната и долната помпа. Ако той е заминал, има вероятност да проявява подобни симптоми.

П.П. Като идеш пак на "рубежа", ако проблемът се появи отново, пробвай да раздадеш един-два яки шута на педала. Ако се оправи от това, най-вероятно е от демпфера.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Джипа го имам от 1 год. и по принцип не разбирам много от коли ( повече разбирам от компютри!). Може би дадох подвеждаща информация, че е Диско II, а той всъщност е I - така и не мога да разбера - продавача казва че е II, в сервиза че е I и т.н. В крайна сметка - Диското е 2.5 дизел от 01.1997. В момента е в сервиз и монтьора ми каза, че проблема е в регулировката на съединителя ( бил много натегнат). Понеже бил нов - нещо си в него се отпускало и трябва наново да се регулира. Утре ще бъде готов и ще видим дали е прав още в събота на същият "рубеж" в планината.
                Вземи си колата от този монтьор и не стъпвай никога повече. Хванали са те за боядисано врабче. Както каза stargazer, там няма нищо за регулиране. А тоя демпфер направо го махни. Само ядове с него.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

И освен демпфера - иди някъде да видят, ако могат какво е сменено в съединителя...

Коментар

Днес взех джипа от ремонт. Според монтьора проблема бил в долната помпа. Била с раздути гумички и задържала и джипа се движел на полусъединител. Засега, като че ли съединителя е добре. Има малка разлика ( отделя по надолу при натискане на педала) и като че ли по-плавно. Междувременно се забеляза леко омазняване отдолу на съединителя, което вероятно е от семеринга на коляновия вал. Излязоха и други неща - подкачаваща горивна помпа - теч на нафта; обтягаща ролка на климатика. Утре и вдруги ден съм на "рубежа". По - въпроса за демпфера - може ли повече информация "За какво служи и какво представлява?"

Коментар

Дай някоя снимка на този "камион" де, да го видим к`ъФ е!
                      Иначе виж тези теми:

Съединител при Диско 1

Теч от гориво-подкачващата помпа на LR Discovery

Още едно Диско 1 300Tdi
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Пич,без да те обиждам,но по добре се огледай за някой друг майстор!Този(ако е този майстора де)преди 1000к не видя ли,че ти омазнява семерината на КВ.Иначе как отделя,по опис никой не може да ти каже дали е добре.Помпите са ремонто пригодни,аз моите преди година две ги ревизирах напълно и нямам никакви ядове сега с тях.Е,тя остана само една на спирачките,минах на автомат.

Коментар

Съединителя сега е добре. Явно проблема е бил в помпата. Но с климатика ще бера ядове още. При включен климатик джипа няма необходимата мощност и се тормози по баирите. Ще го карам и него да го прегледат в сервиз.

Ето и снимки на "камиона".

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p5.JPG
Прегледи:1
Размер:41.6 КБ
ID:5384625Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6.jpg
Размер:41.7 КБ
ID:5384626Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P7.jpg
Размер:38.8 КБ
ID:5384627
                          Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X