Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 3 - търся съвет за няколко проблема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 3 - търся съвет за няколко проблема

От 2 седмици съм горд (все още) собственик на Land Rover Discovery 3 HSE с ръчни скорости.
    Въпреки няколкото проблема, които забелязах още по време на огледа, бях омагьосан от визията на колата и реших да я купя. Вследствие на което сега ми предстоят "инвестиции" за да я приведа в отлично състояние, което държа да има колата която ще карам.

Молбата ми е за съвети как най-изгодно и в същото време без компромиси да се справя с неизправностите, които са следните:
    1. При потегляне на 1-ва предавка понякога скоростната кутия сама изключва от скорост. При по-високите предавки се превключва плавно, без шумове и проблеми.
    2. При включване на задната чистачка се чува срашно стържене отзад, без чистачката да помръдне, което след 10-тина секунди спира само.
    3. Пръскането с течност както на предното така и на задното стъкло не работи, въпреки че при натискане на бутона се чува, че помпата работи.
    4. Предните чистачки не работят в режим "интервал". Би трябвало да има датчик за дъжд и я има кутията и съдържанието й зад вътрешното огледало, но чистачките не се включват в този режим на работа.
    5. Круиз-контрола по принцип работи, но понякога не иска да се включи въобще. За сега не съм открил закономерност кога не се включва.
    6. Екрана на навигацията ми няма офроуд режим - само режим навигация (за която нямам БГ-карта) и режим сетинг. Възможно ли е включване на офроуд инфото и ако да как?
    7. Понякога парктроника започва да пищи и не спира докато не го изключа от бутона. Повреден датчик ли е това и как да разбера кой е ако е това?
    8. Кое задължително трябва да сменя без да знам кога за последно е правена профилактика - кои масла и течности, филтри, ремъци...

Ако ме насочите и към някой сервиз, който се занимава с ремонти и обсужване на Land Rover, не е толкова скъп колкото официалните дилъри и не рискувам "да си остави ръцете" някой "майстор" ще ви бъда много благодарен.

Въобще джипката е хубава, но имам чувството че живее свой живот - без причина или закономерност някои екстри спират да работят и после сами се включват когато решат.

От: Discovery 3 - търся съвет за няколко проблема

Ела да го прегледам.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Carper Преглед на мнение
      ...
      8. Кое задължително трябва да сменя без да знам кога за последно е правена профилактика - кои масла и течности, филтри, ремъци...
      Не е ясно с какъв двигател е автомобила, на колко хил. км. и на колко години е. Ето да се ориентираш:
      Моторно масло и филтър - 12 хил. или 6 мес.
      Периферен ремък дизел - 168 хил. или 7 год.
      Агренажен ремък дизел - 168 хил. или 7 год.
      Горивен филтър дизел - 48 хил. или 2 год.
      Въздушен филтър дизел - 72 хил. или 3 год.
      Антифриз - 240 хил. или 10 год.
      Салонен филтър - 24 хил. или 1 год.
      Масло скорости и раздатка - 120 хил. или 5 год.
      Масло в диференциали - 240 хил. или 10 год. Заден диф с ел. бокировка - 120 хил. или 5 год.
      Спирачна течност - 72 хил. или 3 год.
      Въздушен филтър на пневматично окачване - 120 хил. или 5 год.

Коментар

Пиши на ЛС и ще те уредя с навигация за източна Европа,но не е върха на сладоледа.Круизконтрола и на мен ми прави същите мизерии...
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Ела да го прегледам.
          Targa, гледам че си посочил Варна за местоживеене. Аз съм в София иначе бих дошъл при те да я видиш.

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Не е ясно с какъв двигател е автомобила, на колко хил. км. и на колко години е. Ето да се ориентираш:
          Моторно масло и филтър - 12 хил. или 6 мес.
          Периферен ремък дизел - 168 хил. или 7 год.
          Агренажен ремък дизел - 168 хил. или 7 год.
          Горивен филтър дизел - 48 хил. или 2 год.
          Въздушен филтър дизел - 72 хил. или 3 год.
          Антифриз - 240 хил. или 10 год.
          Салонен филтър - 24 хил. или 1 год.
          Масло скорости и раздатка - 120 хил. или 5 год.
          Масло в диференциали - 240 хил. или 10 год. Заден диф с ел. бокировка - 120 хил. или 5 год.
          Спирачна течност - 72 хил. или 3 год.
          Въздушен филтър на пневматично окачване - 120 хил. или 5 год.
          Мерси за информацията, но както при повечето коли закупени на старо не е ясно колко точно километра е навъртяла и кога какво за последно е сменяно. Има ли начин това да се определи някак или за по сигурно е по-добре да сменя някои неща.
          Иначе първата регистрация е 2005 г., а на километража пише 130 000, но сигурно за повече.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-05-12, 18:26.

Коментар

Първоначално публикуван от Carper
            Мерси за информацията, но както при повечето коли закупени на старо не е ясно колко точно километра е навъртяла и кога какво за последно е сменяно. Има ли начин това да се определи някак или за по сигурно е по-добре да сменя някои неща.
            Иначе първата регистрация е 2005 г., а на километража пише 130 000, но сигурно за повече.
            По въпроса с "реалните" км. не съм компетентен. Мисля, че трябва да смениш всичко от схемата по горе, с малко уговорки.
            За неработещите "екстри" на това Диско нямам опит, но имам ръководства, имам и перфектен електрончик на който най важното му се занимава.
            При желание тел. ми е в подписа.

Коментар

Благодаря!
              Явно ще се сменят доста неща за да съм спокоен.

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Пиши на ЛС и ще те уредя с навигация за източна Европа,но не е върха на сладоледа.Круизконтрола и на мен ми прави същите мизерии...
              бат'Марто, с ЛС-тата тук нали знаеш, че е трудно - не ми дава да пиша лични по някакви странни правила, но както и да е.
              Ако можеш пусни ми ти ЛС с инфо как да се сдобия с навигация.
              Предварително ти благодаря!

Съобщение от модератор:
              Моля, напишете си в профила от къде сте.
              Прочетохте ли това
              ...ЦЪК
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-05-12, 18:27.

Коментар

От: Land Rover Discovery 3 - търся съвет за няколко проблема

Никой ли не може да препоръча сервиз в София, в който работят качествено и не прекалено скъпо Land Rover?
                На първо време ми трябва за смяната на всички масла и ремъци, паралелно ще трябва да се прави подмяна на някои части от окачването, а най-сложния ремонт който трябва да се прави е на скоростната кутия заради изключването от 1-ва предавка.
                В Мото Пфое ми казаха за едни цифри от които ми се зави свят и за сега май са ми последен вариант.

Коментар

В София знам само двама човека, които познават Диско-2 - уважавани членове от нашия форум. За съжаление работят друго, а ремонтите са им хоби и/или от зор. Останалите, които разбират нещо, са (май) само в Мото Пфое. Където и другаде да съм си карал колата за ремонт, накрая я оправят само там. За Диско-3 едва ли е по-добре...
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Carper Преглед на мнение
                    Никой ли не може да препоръча сервиз в София, в който работят качествено и не прекалено скъпо Land Rover?
                    На първо време ми трябва за смяната на всички масла и ремъци, паралелно ще трябва да се прави подмяна на някои части от окачването, а най-сложния ремонт който трябва да се прави е на скоростната кутия заради изключването от 1-ва предавка.
                    В Мото Пфое ми казаха за едни цифри от които ми се зави свят и за сега май са ми последен вариант.
                    Не видя ли поста на Андро? Сервиза му е в Княжево.

Коментар

Конкретно по въпроса с пръскалките, провери къде тече под колата след продължително пръскане. Това обикновено се дължи на изскубан или прекъснат маркуч някъде по трасето. Възможно е и да не тече под автомобила, а да пълни купето някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Не видя ли поста на Андро? Сервиза му е в Княжево.
                        Не разбрах, че Андро има сервиз. Ще му се обадя. Благодаря!

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                        Конкретно по въпроса с пръскалките, провери къде тече под колата след продължително пръскане. Това обикновено се дължи на изскубан или прекъснат маркуч някъде по трасето. Възможно е и да не тече под автомобила, а да пълни купето някъде.
                        И аз мисля, че или е прекъсната връзката някъде и тогава ще тече, или има запушване. Ще търся утре.
                        Благодаря!
                        Последно редактирано от CarTest™; 02-06-12, 07:57.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          В София знам само двама човека, които познават Диско-2 - уважавани членове от нашия форум. За съжаление работят друго, а ремонтите са им хоби и/или от зор. Останалите, които разбират нещо, са (май) само в Мото Пфое. Където и другаде да съм си карал колата за ремонт, накрая я оправят само там. За Диско-3 едва ли е по-добре...
                          В Гугъл излизат няколко.

Коментар

За пръскалките - по-скоро има запушване. На тераното ми бяха запушени всичките. Жабара явно беше сипвал вода от някоя локва, иначе не мога да си обясня 2-та пръста утайка на дъното на казанчето, от кал до фин бял пясък.

За консумативите - за да ти е мирна главата - смени всичко, освен ако очеизвадно няма нужда.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пръскалките си ги оправих за 2 минути с тънка твърда тел - явно бяха запушени с варовик и сега си работят. А в Мото Пфое ми писаха направо две нови без да се замислят.
                              С навигацията също се оправих сам - колегата ми писа че "ще ме оправи" и явно веднага забрави за мен. За да не си изграем на ЛС-та, за тези които се интересуват, могата да си свалят последната карта за Източна Европа от тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X