Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли всеки да сподели какви проблеми е имал с 2.0 бензин на Диско 1...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли всеки да сподели какви проблеми е имал с 2.0 бензин на Диско 1...

Искам да разбера всичките оплаквания от този мотор ... колкото и да съм търсил ... нищо конкретно не намирам ... само общи приказки колко е скапан ... сигурно е така ... ама защо?

От: Може ли всеки да сподели какви проблеми е имал с 2.0 бензин на Диско 1...

За кой от четирите говориш?
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      За кой от четирите говориш?
      Що четери бе Тарга,не е ли само един 2000 кубика?Иначе към самия мотор оплаквания от някакви хронични болежки няма,освен липса на мощност.Не е много разпространен във форума именно за това,поради тази причина липсва информация.

Коментар

Има няколко теми даже.
        А дали е "скапан" е въпрос на мнение, в повечето случай на хора, които са виждали мотора на картинка
        Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
        Димитър Димов +ЧЧ7784854894

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
          Що четери бе Тарга,не е ли само един 2000 кубика?Иначе към самия мотор оплаквания от някакви хронични болежки няма,освен липса на мощност.Не е много разпространен във форума именно за това,поради тази причина липсва информация.

Щото няма кой да прочете цялото заглавие.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Диско 95г 2.0 бензин 136кс- някакви впечатления от този мотор !!!

Здравейте колеги, ако някой е карал диско с този бензинов мотор(MPI), моля да напише впечатленията си, като здравина, надежност, апетитност, става ли за пътуване извън града, върши ли работа в гората и тн! Благодаря предварително за споделените импресии и емоции свързани с този непознат за мен бензинов агрегат!
            :evil:Не се ослушвай, аз съм, идвам от където най-малко очакваш:twisted:

Коментар

Аз при търсене на бензинов джип с цели мостове , попаднах на един екземпляр с този мотор и всички екстри , внос от Италия .Автомобилът беше в доста добро състояние с красиви тунинг брони , работещ климатик , 4 ел стъкла , газова уредба слагана там и ако не беше сериозната липса на мощност щях да го взема ! Наистина този мотор не е роден за този род машини , естествено това е лично мнение , което не бих искал да натрапвам на никого Инак аз самия не съм чувал за проблеми свързани със самия мотор нека някои които го е ползвал да сподели
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                нека някои които го е ползвал да сподели
                Аз познавам само един човек с такъв мотор и той не е правил нищо по него.Май няма много кандидати за него,защо ли?

Коментар

Нека тези, които са го пробвали и казват, че е умрял кон, да кажат как го карат - като високооборотен бензинов двигател или като тежък дизеляк?
                  Техническите данни казват друго:

300tdi
                  2495 cc
                  4
                  16.6 secs
                  91 mph
                  111 bhp/4000rpm
                  8
                  265 Nm 195 lb-ft/1800rpm

1994 cc
                  4
                  14.8 secs
                  98 mph
                  134 bhp/6000rpm
                  16
                  190 Nm 140 lb-ft/3600rpm

Иска си оборот, за да върви!

Коментар

Engine Size 2495 cc
                    265 Nm 195 lb-ft/1800rpm

2.0 MPi
                    Engine Size 1994 cc
                    190 Nm 140 lb-ft/3600rpm
                    Ванка,при тези числа,едва ли може да се нарече вървене.Трябва да се кара като дрифтарка.

Коментар

Не искам да си помисля какво се случва с тоя мотор на 6000 оборота за да използваш всичките тези 134 коня Каквото и да говорим мотора не е подходящ за джип , но предполагам , че за асфалтово шофиране с 225/70/16 това не е проблем
                      2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Не го знам с коя раздатка е, но ако е с по-бавната не му пречи по-малкия въртящ момент.
                        Нормално за такъв двигател е да се кара над 3500об., затова и разхода му е почти колкото на осмака.
                        Съвсем друг е въпроса, че не е най-удачен за бавен и техничен офроуд, но и не е за това произведен.
                        Моето 200ТДИ има ускорение на континентална плоча, но това не ми пречи да си го карам като камион и да минавам откъдето ми видят очите. И всеки път ме изумява с проходимостта си.
                        А на техническите данни не вярвам - на 1800об все още няма никой, на 2000 се събужда и над 2500 идва силата. Данните за 200 и 300 са еднакви.

Коментар

Извода е , че за всеки влак си има пътници Самият аз бях на косъм да карам такова Диско , но съдбата ми поднесе друг вариант

Коментар

Аз тактично ще си замълча, тъй като тук става дума за теория.
                            Практиката ми с Диското от 2,5 години ме кара да не си казвам мнението.

п.п. Диското е 16 или 17 поредна лична кола.
                            Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
                            Димитър Димов +ЧЧ7784854894

Коментар

Е защо ще замълчиш , сподели историята ти с Диско с 2.0 бензин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X