Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо ми изпива акумулатора - RANGE ROVER p38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нещо ми изпива акумулатора - RANGE ROVER p38

От известно време пробвам разни начини, за да разбера какъв е проблема и мисля че имам успех. Наистина не се е будила. Сега като я гася първо отварям вратата и след това вадя ключа и се приспива. Мисля че е свързано с имобилайзера. За съжаление в Бургас няма човек с Rovacom да ми я разчете. Мотофое не стават.
    Станимир Атанасов (Стамбата)0888 361 301

Коментар

Ако колата ти е автомат(понеже не знам), по английските форуми бях попаднал на информация,
      че дори и при положителен резултат от теста за заспиване на BeCМ-а,
      може да не заспива напълно и индикацията за това
      е диода на селектора за скоростите - свети едва забележимо, но свети.
      Колата задължително се оставя на "P", а не на "N" с дръпната ръчна:
      - заключваш колата, отиваш по тъмно и без да отключваш колата
      през прозореца гледаш дали въпросният диод свети.
      Поздрави и успех
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Здравейте, колеги за да не отварям нова тема пиша тук защото проблема който имам е подобен.Става въпрос за утечка на тока на диско 2 .Това го установих след като 2 пъти връщах гаранционен акумулатор като мислех , че е от него .След като се разрових по-сериозно за утечка , тъй като от сервиза за акумулатори гарантираха , че е бил разреден и му няма нищо установих наистина поява на утечка от 0,4А което е много.По-странното е как се появява, ако при отворена врата изкарам контактния ключ тока е 0.05А при следващо отваряне на някоя врата тока става 0,4А и така остава дори когато включа алармата Единствено когато се махне предпазител F11 30А за SLABS ECU в двигателния кош консумацията изчезва .Затова моля колегите ако са имали такъв проблем нека помогнат.

Коментар

Никога не трябва да се забравя,проверките да почват от алтернатора и стартера-до тях има постоянно захранване. Най-често проблема идва от аларми,залепнали релета,крушки в багажника и аудио уредбата...

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте.
          ...ЦЪК

Коментар

При мен също в началото имаше проблем. Вече не си спомням точно, но се оказа, че са направани мостчета между бушоните. Защо така и не разбрахме. Но ,като ги махнаха нещата се оправиха.
            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

А възможно ли е да е от системата на въздушните възглавници понеже са махнати? При мен е свален бушона за релето на компресора дали е правилно така колегите със свалени възглавници нека споделят.

Коментар

Здравей, провери дали бекъма изключва като спреш джипа.Ако не изключва ще ти изпива акумулатора.Бекъм е BECM - Body Electrical Control Modul.Намира се под седалката на пътника до шофьора.Можеш да провериш дали изключва ако ти е автомат джипа дали изгася лампичката на лоста за смяна на скоростите.Ако не изгасва лампичката значи бекъма не заспива и следователно ти точи кумулатора Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X