Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо ми изпива акумулатора - RANGE ROVER p38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо ми изпива акумулатора - RANGE ROVER p38

Колеги от време на време нещо ми изпива акумулатора?!? Изпива го много бавно -за 1-2 денонощия и ако не се кара джипа и после няма сила да завърти?!? Ако го карам и го оставя 4-5 часа няма проблем, върти и пали но ако е повече време няма сила да завърти и трябва да ми дават ток. Като ми дадат с кабели си пали без проблем?! Замерих ква е консумацията на ток в пълен покой, при затворени всчки врати и преден капак дори и тя е 0.6А Това е много и не знам от къде идва?!? Започнах да свалям един по един бушоните от бушониерата за да видя къде по системата може да има нещо проблем?!? Като извадя и трите големи бушона (на снимката) тогава консумацията пада на 0.08А!Ако извадя само един от трите независимо кой консумацията пада до към 0.5А. Не знам за какво са тези бушони? Дайте съвет от къде може да идва това черпене на ток?! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo 2.jpg
Прегледи:1
Размер:131.2 КБ
ID:5968890Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo 1.jpg
Прегледи:1
Размер:112.2 КБ
ID:5968889

От: Нещо ми изпива акумулатора - RANGE ROVER p38

При БМВ 7 серия такова нещо се получава от СД чейнджъра. Изключваш го и няма проблеми.
    Пробвай при теб да не е същото.

Коментар

Вики, направили тест да ти "заспива" ВеСМ-а?(нали знаеш, лампата, вратата, ключа на таблото, 20сек. надпис)
      Имах аналогичен проблем, знаеш и го реших като при Митко
      слохме съпротивление между два от пиновете на OBD-то,
      за да има принудително "заспиване" и "буденето" става само с твоя си ключ,
      макар, че знаеш къде живея и при заглушаванията, които правят тия параноици
      от посолството, дори и това не помага за повече от 3 дни, но пак казвам,
      че тука радио ефира е меко казано надръстен.
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Букса за теглич имаш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
          Вики, направили тест да ти "заспива" ВеСМ-а?(нали знаеш, лампата, вратата, ключа на таблото, 20сек. надпис)
          Имах аналогичен проблем, знаеш и го реших като при Митко
          слохме съпротивление между два от пиновете на OBD-то,
          за да има принудително "заспиване" и "буденето" става само с твоя си ключ,
          макар, че знаеш къде живея и при заглушаванията, които правят тия параноици
          от посолството, дори и това не помага за повече от 3 дни, но пак казвам,
          че тука радио ефира е меко казано надръстен.

Чувал съм за него, но сега видях твоя пост в старата тема и ще го приложа и ще кажа какъв е резултата! Иначе от доста време насам и още като mumbler имаше техниката си говорехме за някакъв пасивен ли беше активен ли беше имобилайзер който незнайно как се появи при мен! Изразява се в следното: отключваш колата с копчето на ключа и ако не го вкараш и завъртиш поне на 1,преди да минат там някви 20-30 секунди не можеш да запалиш. Излиза ми на дисплея "engine desabled - press the button on the remote" или нещо такова и докато си още на контакт го натискаш бутончето за отключване и веднага изписва " engine enabled" и можеш да запалиш, иначе въобще не върти?! Според теб и според вас има ли нещо общо това с пиенето на ток!?! Така е от 2 години поне, но досега не е пиело ток? Както и кесеноните и диодните мигачи и крушки на номера?! Имам ги от поне 4 години и не съм имал проблеми, но може ли сега да се е появил прблем от това?! Имам съпротивление на диодните мигачи и като дам мигач не ми излиза на дисплея че са ми изгорели!!! От една седмица обаче, съпротивлението ми на заден десен мигач ми е изгоряло и ми изписва че имам изгоряла задна крушка от дясно, а всъщност всети, но диодната! Съпротивлението не товари релето и за това ми дава грешката, просто защото е изгоряло! Ще го сменя, но не вярвам от това ако ти е изгоряла "крушка" на мигача и компа да не може да "заспи " или там да си прави някви изчисления породени от това и затова да ми пие ток?!?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Букса за теглич имаш ли?
            Имам да! Как да проверя дали не е от него?!

Коментар

С разкачане. Ама от къде точно - не знам. Ако имаш път наоколо- ела да мерим.

Коментар

Заспива си компа! Изгасва дисплея на таблото!!

Коментар

Колеги имам един въпрос? От няколко седмици ми се струва, че нещо става с акумулатора ми. Или нещо го изпива или просто си отива? Завчера беше последната драма. Джипа не беше пален от близо 5 дена. Баща ми го запалил от раз, поработил 2-3 мин и го изгасил. След 5 мин се връща при него, че му трябвал и едвам въртял. Не може да има такава огромна консумация за 5 мин. да изпие почти целия акумулатор. Миналата седмица беше направил подобен номер, при първото въртене въртеше доста яко, а на второто по същия начин едвам завъртя. Та всичко това ме навява на мисълта, че акумулатора си отива (Банер на 2,5 години). Генератора зарежда.
                  Land Rover Range Rover 2,5 DT
                  Land Rover Discovery 200 TDI
                  BMW F650ST - RIP
                  "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                    . Не може да има такава огромна консумация за 5 мин. да изпие почти целия акумулатор. .
                    Може, може. Трябва да се мери. Да не е дизел?

Коментар

Първоначално публикуван от viki_ssf Преглед на мнение
                      Заспива си компа! Изгасва дисплея на таблото!!
                      Колега, какво правиш, та заспива? Да не откачаш акумулатора?

Коментар

Може, може. Трябва да се мери. Да не е дизел?
                        Дизел е.

Колега, какво правиш, та заспива? Да не откачаш акумулатора?
                        Така се казва на поведението на ВеСМ-а(главния компютър), защото в режим "буден" харчи до 3 ампера, че и повече.
                        Принципно след работа, спиране и заключване на колата, той остава буден още около 2 мин. за да си провери системите,
                        за които отговаря, след което "заспива", но само и единствено, ако всичко по електрониката колата е наред и радио ефира е чист.
                        А дали заспива има и тест, който е:
                        Загасяш колата, без да вадиш ключа от таблото.
                        Отваряш шофоьорската врата.
                        На таблото изписва "Ingnition key in" и има зуков сигнал.
                        Загасяш плафона.
                        След, май бяха 30 сек, надписа трябва да изчезне от таблото. Това означава, че компютъра заспива.
                        Ако надписа остане, обаче - лошо.
                        Поздрави и дано съм помогнал в разбирането на терминологията използвана от съсловието ни на П38 притежатели
                        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                          Дизел е.

Залагам на залепващо от време на време реле за подгревните свещи. Сърбал съм супата с Пасат. Сложих контролен светоидиот на шината и се разбра веднага.

Коментар

Преди месец хванах виновника за това кой ми изпива акумулатора до дъно. И се оказа, че явно слепва релето на помпана в резервоара. Така и не го смених понеже не знам от къде да поръчам, но и то се чува. Винаги се ослушвам като изгася. Но това за релето на подгрева не го знаех. Но нормално ли е да изпие предполагаемо напълно зареден акумулатор за няма 10 мин.
                            Land Rover Range Rover 2,5 DT
                            Land Rover Discovery 200 TDI
                            BMW F650ST - RIP
                            "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                              Преди месец хванах виновника за това кой ми изпива акумулатора до дъно. И се оказа, че явно слепва релето на помпана в резервоара. Така и не го смених понеже не знам от къде да поръчам, но и то се чува. Винаги се ослушвам като изгася. Но това за релето на подгрева не го знаех. Но нормално ли е да изпие предполагаемо напълно зареден акумулатор за няма 10 мин.
                              Ами, зависи колко е бил зареден и колко живот има в него. Свещите дърпат 60-80А.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X