Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander 1 2.0 - ремонт на кардан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Freelander 1 2.0 - ремонт на кардан ?

Здравейте,
    имам сериозен проблем с намирането на майстор, който да се наеме да балансира и диагностицира кардана на моя паркетник Фрилендър 2.0 дизел 1999г.. Понеже кардана е от 3 части (преден, виско, заден) и едни от най-известните карданаджии в София (които според сайта им правят всичко) им се струва непосилна задача. Моля да ме посъветвате къде биха могли да ми помогнат за проблеми с кардана на фрилендър.

Проблема ми накратко:
    появи ми се неприятия и добре познат шум под купето и след кратко суетене, стана ясно, че съм за нова раздатка. Такава бе закупена и монтирана, но в последствие се видя, че предишния собственик е демонтирал металния ринг, покриващ гумата, на демпфера на виското (балансьора) -вероятно да не му дрънка, след като се е разлепил от гумата. Купих си само демпфер, с идеята да мина по-тънко(грешка) и след като го монтирахме, продължава да има вибрация в купето, вероятно причинена от отклонение при въртенето на кардана. От тук драмата с диагностицирането на проблема ми започва, тъй като никой не се наема да го мъчи тоя кардан и да разбере какво му е!
    Така де... всякакви съвети и препоръки са добре дошли!
    Мерси
    Поздрави
    Георги

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    Прочетохте ли това
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-04-12, 18:58.

От: Freelander1 2.0 - ремонт на кардан ?

Обади се тук и потърси Владо:

0898 747 880

Кажи му, че те изпраща Емо с черния Freelander, който не го е търсил отдавна понеже... е сменил колата
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

От: Land Rover Freelander 1 2.0 - ремонт на кардан ?

Колега, пишеш, че раздатката е смененда. Предполагам с такава втора употреба. Увери се дали не е от нея. При мен беше така мислех си че е от кардана, но като смених раздатката със същия кардан вече нямаше никакъв шум!
      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
        Колега, пишеш, че раздатката е смененда. Предполагам с такава втора употреба. Увери се дали не е от нея. При мен беше така мислех си че е от кардана, но като смених раздатката със същия кардан вече нямаше никакъв шум!
        Колега, мина ми през акъла... проблема е, че раздатката съм я купил за нова (от английски сайт, от който пазарувам често и съм нямам проблеми... но кой знае, може и рециклаж да са ми дали). Много силно се надявам да не от това, че сумати пари е , а няма кой да ги върне. За това искам да отсраня кардана като вариант и като казвам кардана имам предвид всичките му 3 части(ако правилно ги броя). Изчетох цялата тема за виското и вече премрежих погледа.. като си събера главата ще видя какво да тествам след това.
        Еманулис, мерси за контакта... малко повече инфо? сервиз ли е това или това е д-р Хаус на карданите

Коментар

Намери някой колега, който е свалил кардана за лятото и е сигурен в него и тествай с този кардан - така ще имаш достоверен тест на раздатката. Моя съвет е преди това да не буташ по кардана!
          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Кардана ако не е удрян или да са му паднали заводските баланси , няма как да се разбалансира. По вероятно да е разбито някое от каретата. НО най-вероятно да е виското, при спекло виско с нов демпфер не се оправя.А може и новата раздатка пак да стане за сменяне. Най-добре слез в канала развий няколко болтчета и свали всичко между раздатка и заден диф.и ще видиш как ще ти се промени колата. И после ако искаш обикаляй да търсиш диагностици, а най-добре си задели едни 800лв. до есента поръчай ново виско , слагай го между карданите и карай спокойно зимата по снежните софийски улици.
            FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Аз цяла зима изкарах с предно така се падна, че тогава се развали и нямах готовност да го оправя веднага. Не беше много гот. За това сега съм се юрнал да го оправям, че ми писна да карам по-висок лек автомобил.
              Има ли проблем за раздатката да се кара без кардан? Като цяло знам, че няма проблем, но понеже сега е уж нова и не ми се иска да я въртя по какъвто и да е начин, в който има риск да я повредя пак.
              А вибрация в купето има ли как да идва от раздатка? Кви ли не звуци и тропания съм чул докато карах със старата, но никога вибрация... а беше смазана отвътре.

Коментар

Моята също е нова и вече кара над 50 хил.км без виско, но аз го ползвам за кола ,а за сега не мога да събера гореспоменатата сума за виско и така си върви.Шумове и вибрации никакви.По-добре ще е да е целокупна, но може би , някой ден.
                FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Колега "siXx", разглобявал ли си каретата?

Коментар

Провери и тук: Риткард ЕООД гр.Кубрат тел: 083415005, 0888442447. Правил съм няколко кардана при тях и съм доволен.
                    Jeep Grand Cherokee limited LX ZJ 5.9; SUBARU VIVIO 0.66 MPI
                    Land Rover Discovery II V8
                    0898 пет 989 пет 9

Коментар

Когато свалях моя кардан, реших да сменя и каретата. Преди да ги разглобя, ги белязах с боя. Да, но при сглобяването по невнимание едното го обърнах и ме домързя да го разглобя и сглобя както е било заводски. Сложих кардана и в резултат при ниски обороти тресеше невероятно много. Помислих че са ми скъсани тампоните на диференциала. Но обърнах карето както трябва да е, при това на място, без да свалям целия кардан. Тресенето изчезна. Та мисълта ми е, че ако си обърнал някое каре, ще има тресене.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X