Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравината на Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравината на Defender

Чудя се за здравината на Defender, като нов - гаранционни проблеми, подръжка и т.н.
    По всички възможни класации Land Rover са близо до дъното, но дали това важи и за Defender-a?

Поне на външен и вътрешен вид Defender 2007, все още си остава потресаващ като изпълнение, но дали това важи и за качеството на автомобила като цяло.

Някой, ако има конкретен опит, би било полезно да сподели. Все пак в България се пазаруват не малко такива автомобили.

До: Здравината на Defender

ами конкретно за тоя автомобил незнам ама за Мотопфоет като цяло съм мн разочарован,карам XC90 от тях, но хич несам доволен като здравина а за подръжката немам думи. Дано поне Роувара да е здрав)

Коментар

Нашите служебни автомобили са Ландровър Дефендер - дълга база , дизел. Аз не съм щатен шофьор, така че просто се возя, но от това все пак имам впечатления, а също и от разговорите с колегите ,които са шофьори! До преди 3 години мнението на шофьорите беше много лошо, по специално за проходимостта! Сега обаче (след като започнаха да екипират машините с подходящи за сезона гуми) мнението коренно се промени! Сега твърдят че там където излизат на сняг и кал с Ровъра, със служебните уазки и ниви не могат да излезнат! За здравината - към момента нашите машини са по на около 100 000 км. изминати изключително по черни пътища и то възможно най-лошите - планински и каменисти, карат се при всякакви климатични условия ,денонощно . Всяка машина се кара от много шофьори! Т.е. условията ,при които се експлоатират са възможно най-лошите! При тези условия ,до момента повреди по двигателите няма (светят като нови ,даже омаслявания няма по гарнитурите) , по ходовата част и купето повредите са само от катастрофи където ги е имало! Всъщност единственото оплакване откъм здравина е че ако резервната гума се носи окачена на задната врата (както е предвидил производителя) , с течение на времето от друсането провисват пантите на вратата - към това обаче аз съм малко скептично настроен! Аз лично ,ако имах финансовата възможност, бих си купил такава машина без да се замисля изобщо (от 4 години трупам впечатления)!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Мерси за информацията.

За проходимоста нямам никакви притеснения. Миналата седмица ходих на тестдрайв на къса база и колата е пълен ИЗРОД. Въпреки, че кратка разходка завърши с дърпане с лебедка в една река, за мен джипа има уникална проходимост.

Като вървеж и возия също ми хареса.

Също ми допадна отношението на вносителя, че това е джип и е нормално да ходи в гората. Не да ми се мръщят на въпроса дали мога да сложа по-големи гуми като други фирми.

Остават притесненията за изпълнението и качеството, както и някой съображения за цената.

П.С. Това с резерваната гума и задната врата е проблем при почти всички джипове.

Коментар

Здрави са!

Мога да го кажа след 2 години тежка и ежедневна експлоатация и много над 100К км, на 4 броя. Най-големите ремонти са: отоплителния радиатор на единия и съединителя (на 160К км) на другия. А да, превключвателя за светлините! Тази болка си я имат по рождение, но предполагам, че нарочно поддържат елементарна комутация, а не някакво специално реле.

Двигателите са просто железни, а проходимостта е отлична, естествено с верните гуми.

Но, отчитайте, че Defender е работен носорог, а не кабриолет за жълтите павета!

Т.
          Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Като илюстрация на здравината (става дума за дълга база ,от късия нямам впечатления) мога да кажа че съм свидетел как един такъв носорог ,нагъчкан с 12 човека (и аз един от тях) нацели камък с диаметър колкото половината на колелото ,при скорост към 40 км/ч. От удара в предно дясно колело ,машината се вдигна на 2 гуми и по някакъв късмет се приземи пак на 4-те. Никакви последици за окачването, само гумата се спука. Пробвахме го после на асвалта - нито тресе нито дърпа при висока скорост!!!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
              ...както и някой съображения за цената.

...
              Не съм спец, ама май Дефендъра е най-евтиният в класа си НОВ автомобил, за класа имам в предвид твърди мостове, то май и не останаха много такива, сещам се само за Нисан Патрул (по-скъп доколкото знам) и Мерцедес Г класа (доста по-скъп ако не бъркам нещо), докато можеха да се внасят и регистрират УАЗ-ки бих препоръчал Патриот-а - Много добра машина и като комфорт и като проходимост Особено за цената си, но сега докато не извадят Евро 4, без тях.

Коментар

...Остават притесненията за изпълнението и качеството, както и някой съображения за цената...
                Качество и изпълнение като в ТЛК80 или 105 няма да видиш в Дифендъра (мое мнение), но при нормално обслужване търпи и кара много. Проблеми с качеството може д аима предимно в дребни детайли, които вярно, дразнят, но в никакъв случай не със агрегатите. Не бих взел късия пред дългия, предимствата на 90-тка са единици в сравнение с пъти повече при 110, освен ако не говорил за чисто траялни цели и цена разбира се.

Все още няма никакви отзиви за новия двигател, но Td5 се доказа като отличен такъв.

...П.С. Това с резерваната гума и задната врата е проблем при почти всички джипове.
                Не бих казал, че проблема е в пантите, по-скоро вратата е слаба и не издържа (при каране на черно) друсането и вибрациите на задната гума и наи-често пука джама.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X