Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново Дискавъри 1 Mpi в отбора!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ново Дискавъри 1 Mpi в отбора!

Здравейте! След дълго четене тук, дълго лутане и търсене намерих своето Дискавъри. Тъй като се занимавам с любителска фотография и много държа да отида сигурно комфортно до местата из България които искам да снимам прецених, че това точно марката и модела, Който ми трябва. Да не говорим, че името е изключително добре поддбрано и илюстрира точно това, за което го взимам.
    Колата е с малкия бензинов мотор, но за разлика от често застъпваното тук мнение, че двигателя е слаб на мен ми се стори доста добре балансиран, дърпа си доста добре, тих е, не тресе, държи се много добре на газ и като че ли като цяло въобще не съм разочарован.
    Дискавърито е 1994 набор, но е добре като за 18 годишна кола. Мисля, че не усетих проблеми с окачването. Скачаше си в дупките без чукания и сътресенията. Има нормално омасляване по раздатката, но не и капки или пък течове някакви. Има козметични неща за дооправяния, но всичко в тази кола е направено толкова просто, че май доста от нещата мога да си го оправя сам - лампички разни за смяна, вентилатора за купето и разни подобни.
    Има едно единствено нещо, което ме зачуди по време на движение.
    При даване рязко на газ като че ли отпред има едно леко причукване. И не го чувам винаги. Чух го няколко пъти и при сваляне на скорост с една надолу. Споделям го, за да разбера според вас дали има проблем и ако да, за какво да се притеснявам. Аз съм от Стара Загора и ако някой може да ме насочи към майстор в града, на който да разчитам при проверка и ремонти на Дискавърито.
    Поздрави на всички и скоро се надявам да направя снимки, които биха били невъзможни или доста по-трудни без Дискавъри.
    Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

От: Ново Дискавъри в отбора!

И аз имах такова чукане , но с течение на времето изчезна (Тойота ЛК) . Мисля , че няма място за притеснение , но ако някой майстор има мнение да сподели . Вземи качи и снимки на Диското . Поздрави !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ха честито и много безаварийни!
      Вентилатора на купето си е сериозна играчка за човек без много опит - още повече ако си със старото табло - там си е приключение...
      Бъди изключително внимателен при сваляне на каквото и да е по таблото, че 20-годишна пластмаса се чупи лесно...
      А при рязко потегляне чуваш ли го същото чукане, за което споменаваш? И само при сваляне на скорост ли или?
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

При рязко потегляне като че ли също се чува, но пак не всеки път.
        А иначе наистина си е със старото табло. И си съвсем прав, че пластмасите са си поизгорели. Предишния собственик на няколко места е сменил пластмасовите пантички с метални. Така или иначе съм решил да сваля таблото и да огледам хубаво, да попристегна каквото мога, а ако трябва тук-там да сложа някакво уплътнение вътре, за да не се чуват и странни проскърцвания. Ще потърся из форума някакви ръководства за разглобяване за да си улесня живота и го почвам.
        Машинката продължава да ме радва. Купих я както си беше с нелоша тръбна броня, която си е правена в Италия, както и много добра защитна плоча от около един сантиметър алуминиева сплав, защитаваща всичко отпред. Свикнал с Мазда 3, Дискавърито ми идва малко като камион, но мисля, че се свиква бързо.
        Вчера бяха първите тестове по стръмен ронлив склон, може би около тридесет-тридесет и пет градуса (на око) и машинката си издрапа без да се зачуди въобще. Притесненията ми бяха за бензиновия двигател, за който казват, че е слаб за купето, пък и газифициран, на всищкото отгоре с обикновенна газова. Ами... двигателя ми се струва, че е достатъчно добър за това тази кола.
        Абе като че ли се харесахме...

Коментар

Честито колега,гледал съм този екземпляр преди година,а сега не можах да помогна на Борко с огледа.За което се извинявам(станах татко за втори пат).Само хубави моменти с машината.
          Георги Владимиров

Land Rover ‎Discovery 1 v8 3.5

Коментар

От: Ново Дискавъри 200Tdi в отбора!

Здравей! Излизат разни проблемчета по колата, но за сега са все или съвсем дребни или козметични. Вече си карам само Дискавърито и си ме радва все повече. Установих, че тази газова уредба, с която дойде убивя немалко кончета и на бензин двигателя се държи по съвсем различен начин и обмислям поставянето на газов инжекцион.

Иначе ето снимки от първите тестове:

Коментар

Поздрав, добро попадение.
              Много съвместни и безаварийни километри и вярна служба. Колицата изглежда много добре. Двигателя все повече ще започне да ти харесва с времето/противно на приказките/. "Инжекционната" газова уредба прави "вървенето" неразличимо на двата вида гориво.

Снимките като за любител са прекрасни

Едит: Засичал ли си разхода на горивата?
              Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
              Димитър Димов +ЧЧ7784854894

Коментар

Ами не съм засичал на бензин. На газ в смесен режим ми дава нещо като 13-14 литра.

Коментар

От: Ново Дискавъри 1 Mpi в отбора!

Здравейте и аз влизам в тима на ЛР 2.0 мпи и започвам с проблеми.
                  Двигателя тресе, няма компресия и ми подлежи отваряне, а части няма.
                  Моля за помощ и съвет.

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  Прочетохте ли това
                  ...ЦЪК
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-10-12, 18:45.

Коментар

Какви части? До сега каквото ми се е налагало, включително и за двигателя, съм си го поръчвал от Англия, не чак толкова бързо като от магазина (всъщност много често е по-бързо) но много по-евтино.
                    Какво ти трябва. Можеш ли да опишеш какво имаш пред вид под тресене?

Коментар

Честито за новата придобивка.И при мен отначало ми се виждаше мннного голямо това животно но, сега си го джиткам като тико.
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Честито!

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                        Честито за новата придобивка.И при мен отначало ми се виждаше мннного голямо това животно но, сега си го джиткам като тико.
                        Явно това е обща болка, и аз като се намерихме с моето Дискавъри и се качих за пръв път - имах чуството, че се качвам на камион.
                        Р.П.(RFF) 0898677590
                        Пътна помощ
                        ДЕНОНОЩНО

Коментар

Честито колега , хубава машинка е това Дискавъри ! Преди две години тук в Русе аз също го оглеждах и пробвах , но имахме уговорка за бартер а продавача се отказа в последния момент Автомобилът беше доста запазен и с доста екстри , но наистина на газ не беше кои знае какво ! Поздравления за хубавия избор и само приятни моменти с новата придобивка
                          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от Chertoianov Преглед на мнение
                            Какви части? До сега каквото ми се е налагало, включително и за двигателя, съм си го поръчвал от Англия, не чак толкова бързо като от магазина (всъщност много често е по-бързо) но много по-евтино.
                            Какво ти трябва. Можеш ли да опишеш какво имаш пред вид под тресене?
                            Предстои ми отваряне на двигателя и ми трябват клапани сигменти и гумички предполагам, но като се отвори ще кажа със сигурност. От къде и как да си ги набавя разбрах за Англия но не знам как става

Коментар

Първоначално публикуван от Siskka Преглед на мнение
                              Предстои ми отваряне на двигателя и ми трябват клапани сигменти и гумички предполагам, но като се отвори ще кажа със сигурност. От къде и как да си ги набавя разбрах за Англия но не знам как става
                              Направи запитване тук: http://www.rimmerbros.co.uk/
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-12-13, 16:20.
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X