Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешка в бензиномера на RANGE ROVER P38 - "fuel gauge fault"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грешка в бензиномера на RANGE ROVER P38 - "fuel gauge fault"

Здрасти колеги, от много дълго време не съм поствал, защото не съм имал проблеми и RANGE-а е пушка, но от няколко дни ми изписва това fuel gauge fault( или нещо такова) и стрелката на нафтата ми стои на минимум и ми свети и лампичката! От указания по телефона от valdivladi проверих бушончетата, но няма изгорял?!? Някаква идея от къде може да е проблема и как се отстранява ?

От: Грешка в бензиномера на RANGE ROVER P38 - "fuel gauge fault"

А бе, Вики, пак не си ме слушал, казах ти да свалиш "часовниците" и да видиш за лоша връзка или окислен кабел,
    като преди това разкачиш акумулатора, за да не те изненада многооого неприятно еърбега.
    Това за бушона не е вярно, защото уредът показващ количеството гориво в резервоара е част от таблото и
    няма как за него да има отделен бушон, така че, ще те замоля да не ми слагаш думи дето не съм ги казал.
    Това за бушона бе съвсем друга тема....да видиш дали не е изгорял бушона на помпата в резервоара,
    защото по спомен той се намираше в бушониерата в двигателния отсек, а не в купето и
    на тези бушони там, ВеСМ-а не отчита напрежение за да ти дава индикация на таблото, че имаш изгорял бушон.
    Надявам се, че поне другото дето ти казах помниш какво да направиш.
    Поздрави
    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Да, така беше извинявай. Исках да кажа, че съм проверил бушоните и няма изгорял, свалих таблото разкостих го цялото и там не ми се видяха някви нередности! Има мн елементи,писти кондензаторчета и сякви други джунджурии, но не видях прекъсната писта или нещо нередно!?!?! Не разбирам грам от електроника и не мога да знам дали някои елемент не е изгорял, но на пръв поглед, пак казвам, нямаше нищо нередно! Проверил съм кабелите, които влизат в буксата на таблото и самата букса и няма никакво окисление!!!! Някакви други предложения за този малък, но много досаден проблем!?!

Коментар

Залагам на изгоряла помпа в резевоара.Глей кво нещо е модела.При толкова грешки в системите за самодиагностика,изобщо спираме да поглеждаме какво точно е съобщението.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Тамън мислех да питам дали има нещо общо че ми излиза такава грешка на дисплея и не ми работи бензиномера с горивната помпа в резервоара, защото от няколко дни има яко балончета в маркуча дето минава нафтата (след филтъра- прозрачен ми е маркуча) и много трудно започна да пали!!! Трябва да повъртиш поне 15 сек за да запали и като запали има яко балончета!!! И вчера си викам дали не се е прецакал тоя клапана, дето е завит на него филтъра и откачих маркуча преди да влезне във филтъра и дадох на контакт и йок!!! НЯМА ТУНДЖА!!! Ясно е помпата не работи, но може ли да е от реле или прецакан кабел до самата помпа?!?

Коментар

И аз го имам този проблем със стрелката и надписа и лампичката и т.н. само че при мен се получава някъде между 3/4 - 1/2 резервоар. На пълен и когато падне под половин резервоар изчезва всичко е става нормално, Така карам от една година от както съм го взел. Моят е нафтов, така и не съм се решил да ровя из резервоара. Някой да има някакви идеи какъв може да е проблема!? Вероятно поплавъка в този участък не изпраща ел. сигнал нещо такова ми намирисва.
            Поздрави
            Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Така, няколко пъти говорих с Вики и обсъдихме проблема, това за изгорялата помпа не съм сигурен, че е вярно, защото си мисля,
              че системата за самодиагностика не е вързана с помпата. Аз имах изгоряла помпа, когато го взех и никога не съм имал никаква индикация на таблото(трудното палене е ясно).
              Но пък това не пречи някъде да има прекъснат кабел или самия индикатор(датчик или каквото е там) в таблото да е дал фира.
              Вики пробвай да дадеш на късо без релето и виж какво се случва.
              Иначе имах аналогичен проблем със стрелката и съм писал за него, но при мен в таблото се беше заврял паяк, който си беше оплел паяжина при часовниците и стрелката показваща
              нивото на гориво, та в един прекрасен миг след запалване остана в положение нула. След 2-рото запалване даде "fuel gauge fault", напълних резервоара, точно с мисълта, че
              може нещо поплавъка да не е наред, резултата бе нулев. Изчаках да го изхабя до половината, по мой сметки и направих нещо по съвет на дядо Влади, отидох на едни полянки при нас
              и яко газ по бубуните, друсане, подскачане и в един прекрасен миг стрелката си дойде на мястото.
              След свалянето и почистването на часовниците от паяжините, видях, че точно зад стрелката в нейната основа гадинката си има "гнезденце" и има поразкъсана паяжина.
              Много внимателно го почистих и от тогава с тази стрелка нямам проблеми, но започна да не ми сработва всеки път стрелката на оборотомера, като по натисна таблото работи,
              но с прескачане, а от време на време си работи без проблем, та пак ще има разглобяване ама да видим кога, че нещо нямам време и възможност в момента.
              Поздрави
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Ха, ха, за това колеги пълнете си по-често резервоарите, че гледайте какво става, хващат пайжини и после грешки.
                LR Disco II 99 - TD5
                www.lre-bulgaria.org

Коментар

Емиии не знам!! Но си задавам въпроса защо като махна маркуча преди филтъра и дам на контакт не тече гориво и защо като джипа запали с много въртене има много балончета в бензинопровода (нафтопровода)??? А съм сигурен че има нафта защото сипах за 50лв. и съм минал 45 км. !?! И др. ми въпрос е как да дам на късо за да видя дали върти помпата?!? Там нещо при релето дето е нарисувана бензинова колонка да свързвам отделните кабелчета ли, или???

Коментар

Да бе, махаш релето и на клемите успоредни на купето даваш на късо с кабел,ако си я откачил трябва да "плюе" нафта в шишето,
                    ако пък не си трябва да се чува едно не много отчетливо "бзззззззз"
                    Поздрави
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Какво ще рече успоредно на купето?!? Успоредно на дължината на купето или перпендикулярно да дължината на купето трябва да са клемите!?!?!?!

Коментар

Дадох на късо двете жици от релето на което е нарисувана бензинова колонка, двете жици успоредни на дължината на купето, но нищо не потече от извадения преди горивния филтър маркуч и следователно може да се каже, че ми е изгоряла помпата в резервоарът!!! (( Но може ли от това да дава грешка в бензиномера?!?

Коментар

Бензиномера е в корпуса на помпата.
                          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Свалих резервоарът, но не мога да развия самата помпа от него?!? Гледам има някъв специален ключ, но аз естествено го нямам!!! Някакви предложения затова как да го развия?!? А да и дадох на контакт и мерих дали ходи ток до буксата, която влиза във въпросния "unit" и си ходи ток и по всичко личи че се е прецакала помпата ?!?!

Коментар

Такааа както съм постнал миналия месец отдавна свалихме резервоара, който се държи на 5 болта, по скоро три болта и две гайки. Не е много лесно да се свали, защото трябва да откачиш гърловината, един маркуч за отдушник и едно малко маркуче за преливник(обаче е с бърза връзка което е +). Скобата на гърловината беше много ръждясала и се наложи да се реже с флекс и това много ни затрудни, но се справихме. Отделно на това е и буксата която влиза в целия модул на помпата с бензиномера. Тя е с 4 кабела(два дебели и два доста по-тънки). Така едвам развихме тапата на помпата или по скоро капачката на помпата, която я стяга да стой в резервоата. Тя е като огромна тапа на туба и се развива съвсем нормално като нормална тапа на шише - обратно на часовниковата стрелка. В RAVE-то има показан някакъв специален ключ, но ние го развихме с такъв за филтри с верига. Ако го нямаше този ключ нямаше да стане нищо, защото напъването беше жестоко!!! Свалихме модула и видяхме че тънката жичка на бензиномера се беше скъсала ( на снимките се вижда ). Мнго странно как ще се скъса сама, но ето на. Запоихме нова и бензиномера се оправи! Дадохме и ток на помпата от един акумулатор и тя тръгна. Така изпомпахме цялата нафта от резервоара без никакъв проблем. Помпата си работи идеално. Монтирахме всичко и сега всичко е 6. Според мен има някаква защитна реакция на компютъра, която спира работата на помпата като има грешка в бензиномера, защото комютъра не знае колко гориво има в резервоара и за да не я изгориНатиснете снимката за да я уголемите

Име:photo 5.jpg
Прегледи:1
Размер:196.0 КБ
ID:5361536Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo 1.jpg
Размер:97.0 КБ
ID:5361537Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo 2.jpg
Размер:87.4 КБ
ID:5361538Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo 3.jpg
Размер:104.2 КБ
ID:5361539Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo 4.jpg
Размер:107.2 КБ
ID:5361540 просто не я пуска! Сега помпата си работи и нямам обяснение защо преди не работеше?!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X