Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с предница на Land Rover Discovery 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблеми с предница на LR Disco 1

Разбрах се със сервиза на Леви, за понеделник, ще го качим на подемника и ще го гледаме. Не снятам да се навивам да сменям сферите. Ако има промяна в цвета на лагерите ще ги смена, реглаж на каквото може да се регулира, нова грес и мисля, че нещата ще си се получат. Смятам да им седя на главите. Дори ще си взема гащеризона.
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Защо тогава въобще ще ходиш в сервиз защо не си направиш джипа сам като имаш гащеризон.Ако отидеш в Мото Пфое няма да те пуснат въобще при джипа ти докато го правят ще си стоиш с гащеризона в стаята за клиенти.Като нямаш доверие на някой сервиз не ходи изобщо в него.Освен това като не искаш да ти сменят нищо по джипа защо ще ходиш на сервиз карай го докато се строши и спре пък после ще го правиш защо да даваш пари за него след като върви.
      Сверите на шенкелите се сменят когато им е нарушено покритието и повреждат семеринга, който ги уплътнява защото изтича смазката и тогава 'карето' и лагерите на шенкела се повреждат сериозно.Когато се появи луфт в лагерите на шенкелите означава, че са износени и са за смяна понякога даже се разрушават защото иначе няма откъде да се получи луфт.

Коментар

Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
        Защо тогава въобще ще ходиш в сервиз защо не си направиш джипа сам като имаш гащеризон.Ако отидеш в Мото Пфое няма да те пуснат въобще при джипа ти докато го правят ще си стоиш с гащеризона в стаята за клиенти.Като нямаш доверие на някой сервиз не ходи изобщо в него.Освен това като не искаш да ти сменят нищо по джипа защо ще ходиш на сервиз карай го докато се строши и спре пък после ще го правиш защо да даваш пари за него след като върви.
        Сверите на шенкелите се сменят когато им е нарушено покритието и повреждат семеринга, който ги уплътнява защото изтича смазката и тогава 'карето' и лагерите на шенкела се повреждат сериозно.Когато се появи луфт в лагерите на шенкелите означава, че са износени и са за смяна понякога даже се разрушават защото иначе няма откъде да се получи луфт.

Колега Sho,
        „Висенето“ на главата на майстора има смисъл, особенно когато за първи път ползваш услугите на един сервиз. Гащеризона е за да не ме бие жената като се омърлям. Ако в МП разрешаваха клиента да гледа как му се прави колата, биха спечелили поне един клиент в повече .
        Ползата от моето „висене“ при Леви бе тази, че коренно се промени диагнозата. При прегледа се установи сериозен луфт в лагерите на главините. При регулирането им се оказа, че контрагайката и на двете главини може да се върти свободно. Сега и двата лагера са регулирани, контрагайките затегнати, сферите напълнени с грес. Ползата от „Висенето“ бе за мен двойна:
        1. Минах с по-малко разходи и проблема с тресенето изчезна.
        2. Майстора, който ремонтира колата беше любезен да ми поясни какво и как се прави. Сега знам за предния мост повече отколкото ако бях прочел 3 пъти ръководството по експлоатация.

Не искам да ме разберете погрешно - не правя реклама на сервиза. Като всяко нещо от реалния живот и той си има кусури.

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
          ...При прегледа се установи сериозен луфт в лагерите на главините. При регулирането им се оказа, че контрагайката и на двете главини може да се върти свободно. Сега и двата лагера са регулирани, контрагайките затегнати, сферите напълнени с грес. Ползата от „Висенето“ бе за мен двойна:
          1. Минах с по-малко разходи и проблема с тресенето изчезна.
          ....
          Е, браво! Най-после си решил проблема. А колко пари ти взеха за ремонта?

Коментар

Ех ако можех да вися на главата на хирурга когато прави операция на жена ми толкова неща ще науча.
            И каква беше първоначалната диагноза за твоя джип.

Коментар

Аз съм забелязъл че всезнаещите и бързащи механици забъркват най-големите каши. Особено във фирмените сервизи.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Е, браво! Най-после си решил проблема. А колко пари ти взеха за ремонта?
                Грес шенкел-торбичка 2 х 15.78 = 31.56
                Труд часове 4 х 19.20 = 76.80
                Тампон задна реакт. щанга комплект 1 х 84.62

Всичко 192.98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X