Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тест на новия Дефендер срещу преобръщане
Свий
X
-
До: Тест на новия Дефендер срещу преобръщане
Не е точно така, има много джипки които няма да се преобърнат при някакви си 60 км.ч и не са по-малко проходими... Просто който си купува Дифендър трябва винаги да си има едно наум според мен и да си прави сметката как кара. Със сигурност знам едно, определено не е за мен, аз и сега взимам завоите с вратите напред, ако се кача на Дифендър веднага ще го прекатуря...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнениеНе че ги харесвам тези машинки, но защо не направят тест в Блато с Ферари - О изненада, ще се провали, както и на изкачване и на Гърбица и на други терени за който пък Дифендъра е правен...
Не виждам особен смисъл от подобен род (платени) тестове. Със сигурност машината има куп недостатъци, между които височина и сравнително тесни мостове (сравнено с Нисана и ТЛК80 например), тесни гуми (стандатно) но ...
Иска си привикване за каране и не е толкова лесно да го катурнеш с висока скорост.Карал съм дългия и със 150 (натоварен с половин апартамент) и проблеми няма.
Коментар
-
Аз обаче смятам че нужда от подобни тестове има. За да е ясно на всички които карат "джипове" че както в едно са много по... така в друго са ощетени. И за да се кара със съответното внимание. И основния проблем е в желанието на производителите да задоволят клиентите които искат динамика сравнима с лек автомобил... Оттук и по-големите двигатели, оттук и увличането което в рискови ситуации довежда до "неочаквани" резултати...
Яро сигурен съм че Дефендера може да се движи с 150... Въпросът е че е елементарно да се преобърне и с 60км/ч както е видно. А "лосовия" тест е нещо взето от практиката, не случайно такова му е името. Иде от скандинавските страни където често се случва лос да излезе на пътя и единствения изход е да бъде заобиколен с рязък ляв и след това десен... Машини като Дефендера които са основни предназначени за офроуд експлоатация е неминуемо да дават подобни резултати пътя. Същото важи и за УАЗ, ТЛК 70..78, Нисан Y160/260, Mercedes G и т.н. И вместо да се отнасяме с пренебрежение към резултатите на този тест по-добре да ги осмислим и да не ги забравяме по време на път!
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеНе е точно така, има много джипки които няма да се преобърнат при някакви си 60 км.ч и не са по-малко проходими... Просто който си купува Дифендър трябва винаги да си има едно наум според мен и да си прави сметката как кара. Със сигурност знам едно, определено не е за мен, аз и сега взимам завоите с вратите напред, ако се кача на Дифендър веднага ще го прекатуря...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнениеТака е , има джипки , с които мажеш да взимаш завоите с вратите напред , има и такива , скоито можеш да минаваш по ужасно трудни места. Няма как да имат униврсално поведение във всяка ситуация.Просто за мен е приоритет едно, а за други друго. И както каза Венци Петров, просто трябва да помним какво караме и да се съобразяваме с това. Ето, аз знам за "ходовете" на моето окачване и ще се пазя от вякакви диагонални упражнения за да няма "обади се на приятел", докато ти трябва да помниш за високия център на тежеста и мекото окачване... Разправят че в израелската армия едни руснаци успяли да обърнат дори два Хамъра
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнениеТака е , има джипки , с които мажеш да взимаш завоите с вратите напред , има и такива , скоито можеш да минаваш по ужасно трудни места. Няма как да имат униврсално поведение във всяка ситуация.
Сложи дебели стабилизиращи щанги, изкараи гумите с 3-4см на вън и тоя лосов тест го минаваш със 100.
Като влизаш в гората откачаш биалетите и си звяр. Направо ще си изгубиш някъде мостовете от артикулации.
А Дифендъра хич не е зле на страничен наклон. Гледах те на Батак. Предполагам и ти си го усетил отвътре. Наклона беше близко до максималния а джипа си стоеше стабилно. Е малко се пързаляше ама това е от калта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнениеАбсолютно съм съгласен, че като се пипне тук там нещата се променят, но тук става въпрос за конструкторските решения в стандартния им вид.
Коментар
-
Не мисля ,че са обективни с този "лосов тест".Може и субективният фактор да го е обърнал.Освен това казват ,че пуснатият от май 2007 г.Дефендър се отличава от предишния с лошо управление и слаби спирачки.Защо не казват каква е промяната от стария .Ако няма промяна то и стария е с тези показатели .Много ги "харесвам" тези дето уж решили да проверят, дали е истина това за което се говори.B+
Коментар
-
Аз мога да кажа за по-стария, че проблем със спирачния път няма абсолютно никакъв.
Новия е с по - лек двигател 4 цилиндров а стария беше петак. Новия е и с по-малки раздадка и скоростна кутии, което предполага , че са и по-леки. Купето отвън е абсолютно същото а като интериор е леко пипнато в посока комфорт защото сега е ултра стартански.
Коментар
-
Съгласен съм че никой не трябва да надценява автомобила си, но има и друго нещо. Германците са гадни п.дали и в тестовете са особено пристрастни. Целта им е била да оплюват чуждото производство и да представят техните кочини като най-добри. Примери много- като се почне с критиките по италиянски и френски коли и възхваляването на проклетия голф- не че е лоша колата ама не е най добрата. И като почнат сравняванията м/у лимузини- МБ, БМВ и Ауди и резултата винаги е един и същ. Все едно само швабите правят коли. А за японците нищо не казват. Само дето японската кола има всичко по дифолт, а швабите искарват всичко като екстра и те муфтят да си плащаш. И са еб..ти измикярите да си купуват коли възможно по-постно изпълнение.
Дифендъра е работен кон и не е за високи скорости- не може хем да е бегачка, хем да е коза и то в сериино изпълнение. Защо не направят и тестове с микробуси и камиони?
А прехвалените им поршета в сравнение с един ТVR или италиянски коли от този клас са смешни.
Сори за ОФФтопика ама не се сдържах.http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар