Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с помпата на спирачка Range Rover Classic

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с помпата на спирачка Range Rover Classic

    Здравейте, От вчера ми се появи проблем с помпатаWabco наспирачката на моя РР Класик 92 година с ABS. Излизайки от гаража ми направи впечатление, че помпата неспира да работи (бучи осезаемо), а и лампите на ABS и ръчната спирачка светят непрекъснато, а обикновено индикатора на ABS-а спира да свети след като се чекне и при потегляне. След няколко километра помпата спря да бучи и лампите угаснаха, но за кратко. На връщане всичко светеше и помпата бучеше непрекъснато. Не ми направи впечатление промяна в спирачките и спирането.
    Днес проверих в книжката и този проблем е описан при случаи на теч на спирачна течност или намаляване нивото на спирачна течност. Теч нямам, както и нивото не течност не беше под минимума. Все пак реших да долея малко, като преди това спазя ръководството по книжката, а именно: при изключен двигател 30 натискания на спирачката, 1 минута изчакване и след това още 4 натискания. Дотук всичко мина по книга. Долях течност, запалих двигателя и …помпата и лампите продължиха да си светят. За капак на всичко, при натискане на спирачката, изчезва бученето от помпата, но се появява осезателно нарастващо съпротивление от педала. Бученето от помпата сякаш понамаля, но не изчезна. Реших да направя едно кръгче в подземния гараж и установих че, спирачките направо не ловят. Вече не ми е ясно къде да търся проблема: в помпата ли, в реле или... Ако някой има някаква идея или се е сблъсквал с подобен проблем, ще бъда благодарен да прочета мнение по въпроса.
    поздрави

  • #2
    От: Проблем с помпата на спирачка РР Класик

    Кога за последно подменя цялостно спирачната течност?
    "Bis dat qui cito dat"

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с помпата на спирачка РР Класик

      Преди повече от три години, ама не ми беше кола за всеки ден и не съм я карал много оттогава. Знам, че се сменя на 2 години, ама все съм го отлагал. Каква може да е връзката?

      Коментар


      • #4
        От: Проблем с помпата на спирачка Range Rover Classic

        Аз лично съм на мнение, че течността трябва да се сменя преди всеки зимен сезон.
        А връзката е, че може в тръбите до спирачните цилиндри да имаш боза,
        а не спирачна течност.
        "Bis dat qui cito dat"

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X