Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander TD4 губи мощност в движение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Freelander TD4 губи мощност в движение?

Колеги извинявам се предварително ако има такава тема, но аз не можах да открия.

Та проблема ми е следния моя фрии като си го карам извънградско със 100 няма ядове, но като го "натисна" до около 120-130 от време на време ми се случва да губи мощост. Както си карам почва да пада скоростта все едно турбото изключва, пада до около 90 км/ч скоростта и после пак "зацепва" и си върви нормално. Не го прави постоянно но все пак е неприятно особено при изпреварване като се случи е много кофти . Сблъсквал ли се е някой с подобен проблем? Някакви идеи от какво може да е проблема? Джипа е 2002 td4 112 к.с.

Благодаря предварително.

От: Land Rover Freelander TD4 губи мощност в движение?

А горивен филтър сменян ли е ?, дали не е недостик на гориво при повече обороти.?
    FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Погледни дали не се касае за ,,спъване" при определни обороти (3300?), без знаение от предавката.
      Ако е така имам друга идея...
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Горивния филтър го смених преди няколко месеца, не е от там проблема със стария и с нов горивен прави проблема.
        За скоростите не го прави на по-ниски, по-скоро го прави при по-продължително каране на 5-та при по-висока скорост 130-140(но не винаги). Навежда ме мисъл да не е от разтоварващия клапан, но сега нямам време да ида да го проверя.

Коментар

Намирисва ми на MAF-сензор.
          Най-добре го води при някой, дето знае как (и му се занимава) да му направи диагностика в движение.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Провери въздушните съединения от и към турбо,интеркол,при най малкия пробив забива.

Съобщение от модератор:
            Моля, напишете си в профила от къде сте.
            ...ЦЪК

Коментар

Проблема е отстранен, оказа тръбата която върти турбото. Една метална връзка с d=30mm и дължина около 20-25 см. Беше се сцепила и не можеше да върти турбото както трябва. А последните дни ми се случи че си карах без турбо. Тръбичката нова в МП е около 300 лв, аз лично минах на втора ръка.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                Погледни дали не се касае за ,,спъване" при определни обороти (3300?), без знаение от предавката.
                И си убеден, че нямаше този симптом
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  И си убеден, че нямаше този симптом
                  Да нямах такъв проблем
                  Проблема беше в тая тръба, явно е била пукната и е изпускала по малко, но накрая вече се сцепи окончателно и си работеше като чист дизел. След смяната вече да чукна на дърво няма тоя проблем, пробвах го на магистралата до Перник си поддържах 140 не мръдна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X