Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракане от двигателния отсег на Range Rover P38 2.5 tds

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тракане от двигателния отсег на Range Rover P38 2.5 tds

Здравей те колеги. Предпразнично райнджа си направи лоша шега с мен . Става въпрос за следното по време на движение се появи едни леко цвилене като от лагер и в следващите 10км. стана у зашаващо тракатне. Чува се от към блока отдолу под нафтовата помпа. При подаване на гас съответно се увеличава , отвреме на време играят и оборотите. При оглед на пътя от моя страна , нямаше нищо видимо , няма течове ,колата има мощност. Ако някой се е слъсквал с подобен проблем ще съм благодарен за помощ. И да изчетох повечето което можах да намеря във форума , няма нещо подобно описано . Мерси предварително.

От: Тракане от двигателния отсег на Range Rover P38 2.5 tds

Така е трудно да се каже....даже мога да кажа,че неволно ще те подведем сигурно!
    Както го описваш ми звучи като загери на коляновия вал.....а впредвид първоначалното цвилене....се е случило,поради липсата на масло(мазане) ,което пък може да се дължи на развалена/запушена маслена помпа....или маслени магистрали!
    Дано не съм прав,но по описанията ти = това ми дойде на акъла!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Re: Тракане от двигателния отсег на Range Rover P38 2.5 tds

По описаното и на мен ми звучи на лагери.
      Уайлдроувърс 4х4 ЕООД /Wildrovers 4X4 Ltd
      Авточасти за вашия Land Rover/Quality parts and offroad experience for your Land Rover
      +359 884 906 944 Ростислав / Rostislav

Коментар

Здравей те . Отново колеги , това беше което и аз предполагах. Забравих да кажа два дни ,спука маркуча от филтъра към интеркулера. Масла филтри маркуч всичко сменено тествано колата работеше перфектно. Но най-вероятно това е следствие. Ще се отваря и ще го мисля . Мерси за отговорите на всички ви

Коментар

Първоначално публикуван от gooogooo81 Преглед на мнение
          Ще се отваря и ще го мисля ...
          Първо трябва да се илиминират всички външни задвижвани агрегати и ролки. Чак после може да се мисли за отваряне, ама пак трябва да се преслуша преди това.

Коментар

Преди да го разфасоваш пробвай да откачиш ремъка отпред. Палиш ако не се чува тракането сменяш дънферната шаиба и си чисто нов . При мен първите признаци че си е заминала бяха със моментни загуби на управлението( волана се втвърдяваше). После се разтрака така както ти описваш ( и аз си мислех че е двигателя). Успех дано се отървеш леко.

ПС: ако е дънфера ремъка трябва да е леко поохапан и да е на различно място от това което е вървял. Личи си най много на оптяжната ролка

Коментар

Малко се позабавих ама много работа Така драмата е пълна задрал лагер в коляновия вал . Не искат да го шлайфат било много голяма деругата и няма да стане нищо . Така че в момента се търси втора употреба ако някои има или знае от къде на нормални парички че съм се вкарал в огромен филм. Мерси предварително колеги.

Коментар

Първоначално публикуван от gooogooo81 Преглед на мнение
                Малко се позабавих ама много работа Така драмата е пълна задрал лагер в коляновия вал . Не искат да го шлайфат било много голяма деругата и няма да стане нищо . Така че в момента се търси втора употреба ако някои има или знае от къде на нормални парички че съм се вкарал в огромен филм. Мерси предварително колеги.

Range Rover P38 - на части:...ЦЪК
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

За мое и твое съжаление,се оказах прав!
                  Ти хубаво,ще вземеш колянов вал,но първо разбери,защо е задрал....да не се окаже,че наистина няма мазане и да прецакаш и този!
                  Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Еее това вече е много грубо като са ти сменяли маслата да не да са ти сложили друг филтър. Моя го объркаха веднаж. Да не пропусна да спомена че ми наляха и 6.5литра масло (колкото на БМВ) вместо 9.5л .

Коментар

Здравей колега. Не се притеснявай, ще се оправи работата. БМВ двигатели като този има много из моргите. Този Рейндж дето се продава на части едвали колегата ще ти продаде само кол. вал никой няма да отвори и да продава само на части здрав двигател, търси от морга блокирал двигател на части само кол. вал. не повече от 100лв. въпреки че наш Ганио като види че си на зор и иска да ти свали кожата и почва да мисли едни фантастични цени. Ще намериш такъв вал не се притеснявай това е много разпространен мотор. Но се опитайте да откриете причината за поразията и е отстранете, защото е неприятно да се получи отново това си е голям разход. Само едно последно допълнение понякога със смяна на друг кол. вал се появява вибрация в двигателя която няма отстраняване, за сажаление няма как да го разбереш преди да го сглобиш и запалиш, така че ако се окаже че не намериш евтино кол. вал помисли за смяна на двигателя. Проста математика, взимаш един лист и пишеш колко ще ти струва едното и другото и сравняваш. Успех с ремонта и пиши колко ти искат за кол. вал 2ра употреба, просто от интерес колко може да му искат наглите моргаджии.
                      Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Така да по разбудя темата. След филма с намирането на колянов вал и комплект биели , което не мина без перипетии. Да не навлизам в подробност ,че няма много общо с темата. Узнах следното : моторът е от BMW то това ясно де смисълът в който го казвам е ,че моторът известен като М51 монтиран в BMW и Range Rover Р38 имат разлика в тежестта на коляновите валове т.е еднакви са и са взаимно заменяеми ,но единият има едно предимство другият друго. В джипките е по тежък заради постигането на по голям въртящ момент , а в tds-те по лек за да се развъртат по лесно. Така след това лирическо отклонение да премина по същество. Така или иначе вече съм го разхвърлям реших че ще се прави и другото по мотора. Тази джипка е дълбоко в кръвта ми и не ми се разделя с нея. Последва пълен сервитут на главата ,шлайфистите бяха учудени ,че е в перфектно състояние ,турнах и едни нови сегменти и цялостен комплект гарнитурки ,блока беше идеален . Нови комплекти лагерчета , естествено викам си еиде и верижката да видим с целия и антураж че 210000 по километраж ,ще да се е по разтегнала мале беше като на старото ми балканче разтегната ,та аиде и нея . После зглобка на моторчето ,ново масалце на скоростите че изтече при свалянето и обратно вътре. Врът ключето и УРАААА отново в играта ,само остана да пренастройм помпата и да разработя мотора да улегне всичко. Относно въпроса на колегата nicobelic прегледахме всичко маслена помпа ,каквото и да ни дойде на ум ,но причина за този крах не се видя .Явно му е дошло времето знам ли Благодаря на всички за мненията и помощта която оказахте.
                        Последно редактирано от CarTest™; 03-02-12, 10:38. Причина: Правопис

Коментар

Браво колега за успешната работа която си свършил по джипката.Да е караш безпроблемно сега дълги километри и наистина информацията която сподели сега относно разликите в коляновите валове е много полезна. Поздрави.
                          p.s. Освен разликата в коляновият вал открихте ли други разлики по двигателя!?
                          Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Привет,при мен беше денферната шаиба.Ама дрънкане,чаткане и аз се съмнявах за лагери. По-горе колега споменава,че се появява от време на време,това е така и един път забелязах, като почна да вдига температурата на охл.тецност.Смяна на шайбата и обтегача и заспа.
                            Радост е за теб,че си го оправил но като гледам здраво си се бръкнал в джоба.

Безаварийно каране по нашите родните пътища.
                            Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
                            GSM-0878722322

Коментар

Разликите са във валовете ,биелите имам предвид не във видът а в теглото им. Другата съществена разлика е картерът ,няма общо с този от BMW. Заради моста и диференциала. А и още нещо внимаваите при зацепване на помпата да не а сложите в крайно положение че после няма как да се дава аванс и да се наглася, инак ви чака още едно разглобяване за практика . За бъркането колега не ми се говори, но така или иначе съм го карам вече 2,5 години а не мисля да се разделям с него,по добре беше да се направи като хората, то още колко неща съм сменил и доправил, е друга тема .Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X