Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover P38 проблем с парното!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover P38 проблем с парното!

Здравейте колеги от вчера съм горд собственик на Range Rover P38 4.0литров осмак.Но винаги има едно голямо НО.Има два проблема.Дали е най голямата глупост или разумна постъпка незнам.Шанс.Като при жените.Това е първият ми джип.Поизчетох дота инфо и отдавна си мечтая за този модел и сега изпадна на сравнително ниска цена.

Първият проблем е с парното.Джипа е с дясна дирекция.Към мястото на пасажера духа жега а към мястото на шофьора духа студ ама грам топло няма.Кажете от къде може да е проблема.

И вторият по сериозен проблем е че джипа май е прегряван.Сменявана му е едната гарнитура на главата при "Боби от люлин" така ми каза собственичката,но пак държи температура в лютеницата.Както и да е май ще се купува комплект гарнитури и ще се прави ремонт,но проблема може да е и в термостата.Не искам да гадая тук ще го гледам по обстойно.По скоро очаквам да дадете съвет какво да правя с парното за сега.
    Range Rover p38 4.0 V8 2011-2013-R.I.P.
    Opel Frontera A 2.3TDI-RIP-->2.5 V6 -Long live the Scrap.
    "Кучетата лаят-кервана си върви"

От: Range Rover P 38 4.0 проблем с парното!

Здравей, виж/прочети тази тема:http://www.offroad-bulgaria.com/show...E0%EF%E8%F2%E5 ....... дай някоя снимки, а?
    Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честито за придобивката, много хубава машина.
      Моторчето(или потенциометъра към него) дето отговарят за отварянето и затварянето на клапите на парното - е дало фира.
      Смяната е кофти, ако не знаеш какво точно да правиш и си решил да го правиш сам.
      Потърси в общите приказки темата "искам да похваля колегата dignatov"
      Поздрави и успех
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

От: Рейндж Ровър Р38 проблем с парното!!!!

Клапите!
        Вземи прочети малко преди да пишеш.
        Има описано всичко, дори с снимки.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

От: Рейндж Ровър Р38 проблем с парното!!!!

А бе, колега, ти не четеш ли какво е написано.
          Пускането на теми с едно и също заглавие и съдържание,
          но с повече удивителни, няма да доведе по-бързото отстраняване на проблема
          или получаването на по-подробна информация за решението му!
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Намерих нужната информация.Благодарности.Тези дни ще се разчовъркам да видя какво мога да направия и снимчици ще пусна.

Първоначално публикуван от иван кад Преглед на мнение
            Здравейте на всички.
            Прочетох много неща във форума и разбрах защо не ми работи клапата за топло и студено в шофьорското място.С триста зора стигнах до моторчето и го откачих и завъртях клапата ръчно и сега вече ми духа топло.Днес бях малко по-свободен и реших да проверя какво има в черната кутийка.Едно постоянно токово моторче един кондензатор и редуктор.След разпояване на моторчето и подаване на 12V= към него се оказа че работи.Оказа се че на едно от колелцата има потенциометър който се оказа че дава информация към електрониката за положение на клапата-то не работеше.С молко контактен спрей и почистване нещата тръгнаха и сега клапата се завърта чрез команди от бутоните за топло и студено.Някой ако има такъв проблем може да опита най-напред по този начин.
            Късмет на всички
            П.С. модератора може да премести темата на по-подходящо място ако сметне за необходимо
            Надявам се снимката да се е прикачила
            Първоначално публикуван от иван кад Преглед на мнение
            Прикачени икони

Коментар

Здравейте колеги!Пускам обещаните снимки на хамбара Джипа го взех на много ниска цена, но и има защо.Вдига температурата до червено маркучите са сравнително твърди макар че капачката май си бачка.Изпуска водата дето кипи.Незнам.Ако някой има предположение какво може да е да пише.Аз си мисля за гарнитури ама това е краен вариант.Термостата отваря перката си върти(макар че за нея ще съм благодарен да каже как мога да разбера).Собствениците ми казаха че някакво момче като гледало джипа било духнало в някаква тръбичка и проблема се бил оправил за известно време ама коя тръбичка незнам.

Коментар

Първоначално публикуван от MUD RACER Преглед на мнение
                Термостата отваря перката си върти(макар че за нея ще съм благодарен да каже как мога да разбера).Собствениците ми казаха че някакво момче като гледало джипа било духнало в някаква тръбичка и проблема се бил оправил за известно време ама коя тръбичка незнам.
                За перката,като загрее хубаво джипа(при теб няма да е проблем)пробвай да видиш дали можеш да я спреш с някой по-корав картон или списание,ако я спреш макар и трудно е за смяна.Внимавай много,да не си оставиш пръстите някъде по шайбите или ремъка!
                Иначе за двигателя,един от най-сполучливите като кубатура и издържливост.Направи си тест на охладителната течност за въглероден?(нещо беше)ако нямаш примеси варианта е перка и мръсни радиатори.Относно тръбичката дето са я надували ми се струва басня,като онази дето баба карала колата от нова.
                Колегата valdivladi е много в час,пиши му той ще ти обясни всичко!

Коментар

Значи направих следния тест според указанията на колега от форума (Андрю) мисля че така се казваше.Бутилка с вода и откачих маркуча който е между преливника и радиатора от към преливника бухнах я в бутилката с вода и гледах за мехурчета.Резултата беше доста въздух,което навежда на мисълта че е издухала гарнитура на глава така поне беше написал колегата и съм склонен да му вярвам защото по пътя на логиката би трябвало да няма въздух в охладителната система пък и като загря доста от едната глава взе и масло да пуска и да пуши.А относно перката и тя е заминала защото дори на загрял мотор я спирам с дланта на ръката трудно но с гола ръка не би трябвало да може.Това е което установих.Добре е че поне комплекта гарнитури е доста ефтин.Като разглобя ще гледам и за криви на блока.Надявам се да е здрав блока иначе незнам.

Коментар

Искам да споделя с колегите,които се захващат да си ремонтират въпросното моторче за отваряне и затваряне на клапата на парното.НЕ СИ Е РАБОТА.Ако са без климатроник е добре щото няма тръби които да ходят до отзад,но ако са с климатроник алеле мале.Достъпа е толкова ограничен че нямам думи.А да не говоря че някой друг е правил опити да го оправя и беше изкъртено и се държеше на единият винт който се държеше на магия,а другият го нямаше.Пускам едно малко видео което показва горе долу за какво иде реч.Съжалявам за лошият запис.

Коментар

Първоначално публикуван от MUD RACER Преглед на мнение
                      Искам да споделя с колегите,които се захващат да си ремонтират въпросното моторче за отваряне и затваряне на клапата на парното.НЕ СИ Е РАБОТА.Ако са без климатроник е добре щото няма тръби които да ходят до отзад,но ако са с климатроник алеле мале.Достъпа е толкова ограничен че нямам думи.А да не говоря че някой друг е правил опити да го оправя и беше изкъртено и се държеше на единият винт който се държеше на магия,а другият го нямаше.Пускам едно малко видео което показва горе долу за какво иде реч.Съжалявам за лошият запис.
                      Предупредихте, че е кофти работа.
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

ООООО никак не се оплаквам.Само споделям.Това са си бели кахъри.Ако вземе да изпада мотора по време на движение това може да ме притесни .

Коментар

Така и така си го отворил там, виж и си смени О-пръстените на парното
                          да не те изненадат неприятно, 'щото ако си нямаш пасажер редовно до теб
                          трудно прави впечатление до като не е станало твърде късно.
                          Поздрави
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

А той е с дясна дирекция ще се наводняват мойте крака .Шегувам се благодаря за съвета.

Коментар

Range Rover P38 проблем с парното

Здравейте от седмица карам Рендж Ровер 2.5 тд 97г. Като взех колата на таблото изписваше Fuse 2 failet и fuse 12 failed.
                              Като погледнах бушоните под предна дясна седалка видях, че същите бушони липсват, сложих ги.
                              И днес като стана студено пуснах парното и нищо нито топло нито студено.
                              Като натисна копчето се усеща ,че се включва нещо но не духа нищо, а преди да сложа липсващите бушони всичко си беше ОК.

Съобщение от модератор:
                              Моля, напишете си в профила от къде сте.
                              ...ЦЪК
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-11-14, 18:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X