Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От един месец станах горд собственик на диско 2.5 TDI 95год.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От един месец станах горд собственик на диско 2.5 TDI 95год.

Здравейте на всички!
    Казвам се Оги, и от доста време следя темите в сайта, което страшно много ми помогна да филтрирам вероятните възможности, и да си закупя преди около месец дискавъри.
    Закупих го лично от Германия, като в общи линии проблемите започнаха още там.
    След Тръгването ни от Нюрнберг се оказа че чука каре. понеже се прибирахме на ход, след 400 км. съответното каре се скъса.
    Прибрах се на блокаж и разглобих главините(мноого трудно).
    Оказа се че предния собственик не е наливал никакво масло при каретата, а освен това е влизала и вода. Закупих си каре от мото Пфое, но след щателен оглед се оказа че полуоската е счупила и оста върху която лагеруват сателитите в дифа. Сега чакам да ми я изработят в една фирма и да зглабям.
    Като нов собственик на непозната за мен техника, бих бил изключително щастлив ако ми окажете съдействие за откриване на други възможни "подводни камъни" на базата на вашия несъмнено по богат опит в областа.
    Благодаря Ви предварително.
    Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Re: От един месец станах горд собственик на диско 2.5 TDI 95год.

Здравей, добре дошъл във форума. Честито за джипката, раздвам се, че си избрал тази марка.
    Сигурен съм,че запознатите колеги ще се включат и ще дадат съвети, кой с каквото може.

От мен, бързо оправяне на джипката и безаварийно каране.
    LZ1PER

Коментар

Честито за Диско-то, да го караш дълго и без аварии!
      По-лесният вариант е бил да смениш целя мост - мисля, че има мостове в моргата в с.Първомайци - до В.Търново.
      Между впрочем колко ти излезе карето?
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Карето е 475лв. с ДДС, +два маншона за двете главини, които задържат маслото в ябълките в които са каретата (или както там се казват) по 29лв. Интересното е че цената варира, явно е различна при всяка доставка до българия.
        Исках да попитам за един проблем, който забелязах при каране:
        Когато отпускам съединителя, се създава усещането че се обира някакъв луфт, и тогава реагират колелата, като не знам дали това е нормално, и ако не е дали да търся проблема в раздатката или в задния мост, понеже в предния няма нищо обеспокояващо.

Коментар

Това с обирането на луфта след отпускане на съединителя е вероятно слабото място на дискавърите а именно оста между раздатката и скоростите.
          Там обикновено се изяждат шлиците - оправя се с нова за много пари или с изработка на такава ос от хора разбиращи от занаята.
          А между другото на дискавърито по принци поради сложната трансмисия има доста луфтове за обиране в сравнение с лек автомобил - така че може и да се заблуждаваш.
          Луфтовете за обиране при смяна посоката на натоварването са: скорости, скорости-раздатка вал, раздатката + диференциал, карета (там може да ги пренебрегнем), преден + заден диф, полуоски - шлици.
          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Благодаря за изключително полезната и изчерпателна информация, смятам да сваля кардана и поне да проверя от коя страна е луфта, от към дифа или откъм раздатката.
            Проблема който срещнах с предния кардан е неприятното развиване на гайките, които по някаква причина са алуминиеви, и много лесно се мачка шестограма, а няма място за гидори.

Коментар

До: От един месец станах горд собственик на диско 2.5 TDI 95год.

HELP!
              Не мога да намеря поленовия филтър.
              Моля помагайте.
              Благодаря предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X