От: 200 Tdi пуши странно-само загрял и само на пълна газ-залагайте от какво е и помаг
Е това не го очаквах
.Той значи същата конструкция...само англетата да са направили сегментите с допуски,като япоците,в което се съмнявам.В същност май има разлика и в материала на сегментите...Както и да е,убедихте ме да пробвам със синтетика.Толкова средства съм хвърлил до тук,че още 200лв за масло няма да имат кой знае какво значение.Поне в началото ще разработваме новия мотор с такова,пък ще видим как се държи.
Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
.Той значи същата конструкция...само англетата да са направили сегментите с допуски,като япоците,в което се съмнявам.В същност май има разлика и в материала на сегментите...Както и да е,убедихте ме да пробвам със синтетика.Толкова средства съм хвърлил до тук,че още 200лв за масло няма да имат кой знае какво значение.Поне в началото ще разработваме новия мотор с такова,пък ще видим как се държи.
Префорсиране и прегряване са двете условия за преждевременна смърт на въпросния дизел . Достатъчно е едно от условията да е на лице , пък ти неволно си признаваш .... а и темата ти го доказва . Та от тук нататък , наред с хубавото масло и навременната му смяна , имай едно на ум и с условията на експлоатация на мотора
:
.Разбира се последва смяна на всичко-де що може.
-когато белега на маховика беше на точното място,белезите на коляновия вал,разпределителния вал и помпата се разминаваха с около 90 градуса!!!Ами сега??Разглобихме съединителя отново и видяхме втори по-малък белег на маховика.Наместихме го на мястото му и всичко си пасна.А дебелата книга гласи:"Редно е да се отбележи,че на маховика има 2 белега.По-тесния от тях трябва да се използва за центровка на двигателите с директно впръскване.
!
Коментар