Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поява на индикаторни светлини на таблото на Disсovery 2 TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поява на индикаторни светлини на таблото на Disсovery 2 TD5

Здравейте Колеги,
    От известно време при каране с ниска скорост ( 5- 10 km/h) и спиране на таблото ми светват 3 индикаторни светлини (виждат се на прикачените снимки, макар и малко неясно). След загасване на двигателя и наново стартиране светлините изчезват. На някой появявал ли се е подобен проблем, с какво е свързан и как се отстранява?
    Прикачени файлове
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

От: Поява на индикаторни светлини на таблото на Diskovery TD5

Здравей колега, светлините са за въздушното окачване - SLS. На мен лично ми светват по време на подгряването (по време на вкл. на подгряващи свещи), но после след изкл. на подгряването и запалване на двигателя изгасват. След четене в RAVE-a разбрах, че е от заминаващ си акумулатор, т.е. ако волтажа падне под 10 волта светват и след като се повиши изгасват. При мен това започна да се случва след като подмених подгряващи свещи, явно новите ми засмукват много ток при подряване и волтажа за момент пада под 10 волта, съответно лампите ми светват. Тези светлини могат да са индикатор за евентуален проблем с въздушното окачване, но препоръчвам да се видиш с кумеца dignatov и да направите диагностика къде е проблема. Тел. му е 0888674422. Той разполага с модул за тестване на SLS на Диско 2 към Роваком-а.
    LR Disco II 99 - TD5
    www.lre-bulgaria.org

Коментар

Благодаря за предложението. Той (кумеца) също ли е от Габрово? Ако е така не ми върши работа. Поздрави.
      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
        Благодаря за предложението. Той (кумеца) също ли е от Габрово? Ако е така не ми върши работа. Поздрави.
        Митко (dignatov) е в София, по-точно в Бистрица.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: Поява на индикаторни светлини на таблото на Diskovery 2 TD5

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
          Здравейте Колеги,
          От известно време при каране с ниска скорост ( 5- 10 km/h) и спиране на таблото ми светват 3 индикаторни светлини (виждат се на прикачените снимки, макар и малко неясно). След загасване на двигателя и наново стартиране светлините изчезват. На някой появявал ли се е подобен проблем, с какво е свързан и как се отстранява?
          Ако имаш букса за включване на ремарке я провери кабел по кабел,
          защото доста мизерии може да ти погоди - питай bobiander
          Иначе хората са Митко(dignatov) както са ти казали, а аз мога да допълня дядо Владо,
          който експерт по тоците
          Поздрави и успех
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X