Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За монтажа на вантите при LAND ROVER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За монтажа на вантите при LAND ROVER

И аз да попитам,какви въженца слагате да предпазват предното стъкло че го пукнах?

От: Land Rover Defender - дискусии за модела от фенове на марката

След дъжд-качулка. Неръждавейка 5мм и талрепи от яхтения, ама няма да ти хареса цената. Да се направя на гадател. Сега ще сложиш 5мм, но няма да е неръждавейка, ще ги стегнеш с по 2 скоби с шпилки 4мм, талрепа ще е от магазин за крепежи с кука накрая. На първия сериозен клон, куката ще се изправи и пак ще сменяш джама. После вече псувайки ще отидеш на яхтения магазин. Като излезеш, ще псуваш още повече, но след време ще ти мине. Моя съвет е да пропуснеш част от изброените процедури.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Таргата е прав. Щетите от счупен джам са далеч по-малки от изтръгване на планка или даже само изкривяване на калника.
      Ако искаш по-сериозна защита на стъклото сложи два шнорхела!

Да питам! Някой слагал ли е ABS калници и виждал ли ги е наживо, че мисля такива да монтирам - няма кой да оправя непрекъснато тия изоблени калници.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

А дали е добра идея към въженцата да се добави и един подходящ амортисьор за швартоване от страната на калника например...
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:am.jpg
Прегледи:1
Размер:37.7 КБ
ID:5265472
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Вантите вършат работа, ако са хванати за бронята и за клетката - иначе служат основно за украса.
          Ааа, стават и за сушене на мокрите чорапи на навигатора по време на движение!
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
            А дали е добра идея към въженцата да се добави и един подходящ амортисьор за швартоване от страната на калника например...
            [ATTACH=CONFIG]315584[/ATTACH]
            Ти кое ще пазиш калника или джама? Подкрепям - " Вантите вършат работа, ако са хванати за бронята и за клетката - иначе служат основно за украса." и за тънки клончета
            Не съм съгласен с Таргата за селското изпълнение, т.к. у наше село няма "яхтен" и проблеми нямам. Удрял съм добри клони, даже в единия случай отби от предното, но се счупи моя, та си казахме здрасти с клона. Скобите обаче са по две на страна, т.е 4 на ванта. При голямо усилие все нещо трябва да подаде и дано да е по евтиното.

Коментар

Ей, големи сте буквояди. Съсредоточете се тогава само върху вантите, без да мислите кое е по-доброто захващане, дали стават за простор и т.н. Та питането ми е дали е добра идея на вантите в най-долната част да са монтирани подходящи амортисьори за швартоване. Виждал съм такива съвсем прилични като размери...

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                Ей, големи сте буквояди. Съсредоточете се тогава само върху вантите, без да мислите кое е по-доброто захващане, дали стават за простор и т.н. Та питането ми е дали е добра идея на вантите в най-долната част да са монтирани подходящи амортисьори за швартоване. Виждал съм такива съвсем прилични като размери...
                Моя отговор е съшия - кое пазим, ако от калника да не се откъсне вантата с планката - да. Ако си пазиш прозореца от дебел клон - вантата с пружината ще подаде и резултата е ясен. Аз имах и по тази причина ги махнах.
                При голямо усилие все нещо трябва да подаде. Аз съм за твърдото окачване.
                В края на краищата, решението всеки взима сам. Всеки знае къде кара, как кара и дали може да го издебне дебел гаден клон преди да спре.

Коментар

Моите са захванати за бронята и багажника ,освен че пазят стъклото доякъде помагат и при заснежените клони .Според мен ако са добре направени има смисъл.
                  [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Бронята е хваната към шасито и като опънеш просторите от покрива към нея, могат да се скъсат и без клон защото купето и шасито се раздалечават и приближават като колата се гърчи. Затуй се хващат не към бронята, а към калника. За да не се откърти нещо е добре да има бушон в системата, слабо място. Куките от магазина, които са най-кекави, са доста подходящи за бушон. Ще ми се аз да ги бях открил тея неща, но уви, не. Плод са на дългогодишна практика и са се доказали многократно.

Коментар

Надявам се ще простите постването на машината по долу. Собственика е върл фен на ЛР.

Име:IMGP6092.jpg
Прегледи:2
Размер:233.9 КБ
ID:5266854

Пружината решава някои от проблемите. Не мислех, че вантите са такава проблематика и няма детаилни снимки:
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-04-11, 12:47.

Коментар

Име:LR_DEFENDER.jpg
Прегледи:2
Размер:68.0 КБ
ID:5266890

Според мен това е правилното захващане на вантите...

Коментар

Правилно е единствено и само за Дифендър. Освен ако знаеш и друг автомобил, на който купето е на твърда връзка с шасито.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Бронята е хваната към шасито и като опънеш просторите от покрива към нея, могат да се скъсат и без клон защото купето и шасито се раздалечават и приближават като колата се гърчи. Затуй се хващат не към бронята, а към калника...
                            Tова важи за Уаз, Тойота, Нисан, но не и за Г-класа и Ленд Ровър. А както е писал и Таргата по-горе - "купето" при Дифендъра се захваща твърдо за рамата.

Коментар

Добре де, аз съм виждал точно на дифендър така закачени и съответно скъсани и късащи се често, не бих ги вързал за бронята, но всеки си решава сам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X