Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето на Discovery 300TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с паленето на Discovery 300TDI

От както съм се сдобил с диското (2-години), двигателя има странно държане когато е загрял и реша да преместя колата на по-малко от 10 метра повторното палене понякога беше проблем. Това се получаваше само при топло време и топъл двигател. Проблема ту се появяваше ту изчезваше, поради което и неможех да установая причината. Преди няколко дена направих подобна маневра и на другия ден оказа да запали. Стартера върти, но сякъш няма гориво. Проверил съм всички тръбчки за горивото около горивната помпа и няма течове. Проверих дали стига ток до горивната помпа, има(съмнявах се в алармата).

Въпросите:
    Как да проверя работи ли горивната помпа?
    Каква е възможната диагноза?
    Имал ли е някой такъв проблем?
    Последно редактирано от Mortum; 10-04-11, 16:27.
    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

От: Проблем с паленето на Discovery 300TDI

Аз си го имам този проблем.

Много странно се получава: влизам аз да паля Диското - вътря и пали след 5-6 превъртания, понякога и не пали. Вътря втори път и пали.
    Влиза жената и всеки път пали от четвърт оборот, без изключение.

Установих че това се получава, когато завъртам контактния ключ с по-голяма сила в крайно положение т.е. на стартер. Нямам логично обяснение.
    А жената нали пипа леко, и при нея не се получава това.
    Измина поне година и половина докато го хвана, но при теб не знам дали ще да е от това.
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Към помпата клонят нещата. Първо виж ходи ли ток до стоп клапана като завъртиш на стартер.
      После другите работи.

Коментар

И според мен проблема е в помпата,когато са износени елементите се получава така.Когато е студена пали без проблем а когато е загряла неможе да нагнети нужното налягане.
        0885719173-Красимир

Коментар

След застой по въпроса заради изпити, малко развитие по темата.
          Дадох ток на магнит винтила директно с кабел от акумуларова, изщрака. Пробвах да запаля (без кабела)и не иска. Сложих кабела и запали. После исках да разбера от къде идва проблема, махнах кабела и запали, всичко ме навежда на мисълта че проблема идва от алармата.
          Някой знаели къде се намира проклетата заводска аларма на този модел?
          <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

При мен има подобен проблем, но стартера не върти. Забелязах, че понякога светва лампата на имобилайзера и след натискане на бутона за отключване на заводското дистанционно колата пали. Виж и тази тема:
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...E0%E9%E7%E5%F0
            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X