Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвъздушаване на спирачна система с ABS WABCO

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Обезвъздушаване на спирачна система с ABS WABCO

    Колеги, от известно време ми правеше впечатление, че педалан спирачките е мек.
    Второ, трето натискане го вдигат горе. Понеже смъквах абс-а да му оправям трите бандита си мислех, че нещо не е обезвъздушено както трябва. После изпуснах течност от където има съединение и пак има разлика между първото и второто натискане. Смених спирачната помпа с друга втора употреба.
    Проблема си остава /много по-добре е, но пак не е като се бутне и да има усилие/
    Всичко е обезвъздушено многократно. Отпред назад, отзад напред, с работещ, с неработещ двигател....
    Няма теч, задните накладки са регулирани, има вероятност "новата" помпа да е същата като моята, но дали не е нещо в самия АБС?
    Търсих някаква процедура за обезвъздушаване след разглабянето му, но не открих. Може ли някое клапанче вътре да не държи налягане като хората? Или пък как да го диагностицирам?
    Може би имам лош навик от един Еспас 4 със всички асистенти и помощници и системи за спиране, който като допреш педала вече беше спрял, но на аудито също е по-твърд педала!
    Ако някой се с сблъсквал с нещо подобно нека сподели.
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

  • #2
    От: Обезвъздушаване на спирачна система с ABS WABCO

    Колеги, имам тук някаква следа. Вчера съвсем случайно забелязах, че като натисна при запален двигател спирачката до колкото може, педала започва да хваща само със леко почукване - държи се така около няколко часа, после пак омеква малко надолу. Да видим дали някой ще открие някаква логика?
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

    Коментар


    • #3
      От: Обезвъздушаване на спирачна система с ABS WABCO

      Понеже и на мен ми се води на отчет един Фрилендер (кара го бащицата, аз - само като трябва да му се оправя нещо), та той имаше по едно време подобни грижи със спирачките и се оказа протекъл заден десен цилиндър, в съчетание с доста понапукани маркучи. Пак нямаше видима загуба на течност от казана, но барабана си беше сериозно омаслен. Сега (преди малко я карах на подновяване на маркировката) си спира чудесно, но са сменени накладки, дискове, маркучи и задни цилиндри.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

      Коментар


      • #4
        От: Обезвъздушаване на спирачна система с ABS WABCO

        Съвсем скоро регулираха хлабините на задните накладки, ако е имало нещо протекло, да са ми казали. Или пък НЕ ?!? Няма да се учудя! Маркучите изглеждат ок.
        VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

        Коментар


        • #5
          От: Обезвъздушаване на спирачна система с ABS WABCO

          Всичко по задните цилиндърчета е сухо. Направи ми впечатление, че като натисна еднократно педала до дупка при запален двигател и педала започва да хваща горе само с едно чукване - за около половин ден. Ходих до сервиз, дето имат машина за сменяване на течността - те обаче нямали такъв модел капачка за систвмата /моята стара помпа с казанче я изхвърлих/. Един поизкукуригал чичка почна да обяснява как щяло да стане, нам си кво си, бъобще не разбра какъв е проблема. Та така и си остана с впечатлението, че педала е твърд. Много се рових да видя нещо специфично за обезвъздушаване с абс, но освен, че някои препоръчват да е на запален двигател и да се започне от най-близкото колело/ друго не намерих. Обезвъздуших още веднъж снощи, днес има голяма разлика. Той педала си хващаше добре, но като че ли има още малко въздух. Пишеше някъде, че след сваляне на абс обезвъздушаването става на няколко пъти. Май ще се окаже вярно. След седмица ще го направя още веднъж. Досега 4 - 5 пъти и около литър течност замина!
          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X