Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover P38A Масления радиатор се сцепи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover P38A Масления радиатор се сцепи

Здравейте, имате ли идея дали в България има някъде маслен радиатор за Р38 2,5тдс освен разбира се в Мотофое или подобни, или в краен случай 2ра употреба въпреки че не ми се иска.
    Протекоха му маркучите и ги свалих за ремонт, но се скъса резбата на единия, свалихме целия радиатор и се оказа че е сцепен в другия край.... радиаторджииите казаха че не ставал.
    Звънях на Бойко от чепинско шосе но няма, други идеи?
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-03-11, 22:33.
    RR P38
    LZ3XA

От: Range Rover P38A Масления радиатор се сцепи

Здравей, наскоро и на мен ми се случи подобно, но минах със заварки - не видях да пише твоят какъв е, но мисля, че и той е алуминии.
    Завари ми го един момък в Овча Купел 2 - почти на околовръстното.
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      Здравей, наскоро и на мен ми се случи подобно, но минах със заварки - не видях да пише твоят какъв е, но мисля, че и той е алуминии.
      Завари ми го един момък в Овча Купел 2 - почти на околовръстното.
      Митко, 0888 840233
      Three witches watch three Swatch watches.
      Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Мерси утре, ще му звънна или в понеделник ако не бачка утре и после ще споделя. До сега не намирам нищо никъде и ако не става ще поръчвам от острова.
        RR P38
        LZ3XA

Коментар

Радиатора е готов, и утре го слагаме, намерих 2ра употреба ама ми поискаха 300лв. Посмяхме им се дружно... и за 60 кинта стария беше вкаран отново в употреба. Просто някой трябваше да си поиграе повечко и готово. Покрай тази работа намерих един Боби, който има сервиз за Ровъри зад магазин Горение на бул. Европа, та той ми помогна много, хвала него. Лека вечер джентълмени утре машината е на пътя... пупу да не и е уроки ;-)
          RR P38
          LZ3XA

Коментар

Оправихме радиоатора, и помпата в резервоара.. но гадината не ще да запали и това е.... сега е при Боби зад Петрола на караулката на Люлин и да видим дали ще запали. Все едно няма гориво. А подкачва до ГНПто от там до дюзите няма никой. Помпата я ремонтирахме преди повече от година и досега "гък" не е казала. Единствено последните дни като я карахме вдигна разхода много и след това замлъкна... и Междувременно си купихме един Ровър 25 дизел :-) че без кола заникъде....
            RR P38
            LZ3XA

Коментар

Я, колега, кажи какво значи "вдигна разхода много"?
              Питам, 'щото мойто ГНП потече като лейка и да не пиша
              какви стойности показва бордкомпютъра за разхода,
              та да знам колко живот има още в нея.
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Ами как да ти кажа заредена до капачката, минах 150км празен и на връщане дърпах една каравана, да съм минал 350км общо в този ден Петък беше, в Събота сутринта ми загасна... 100л. - 350км това да не е 6,5 бензин с би турбо??? ( не ми работеше датчика за горивото и затова не знаех колко тунджа има вътре - след като смених помпата в резервоара оправих поплавъка ) долях 20 лв и карах преко сили 20 км. На другата сутрин не пожела да запали.... От там почнах смених помпата в резервоара защото в МотоФое Жоро ми каза че е за смяна, оправих там и поплавъка. Имах един проблем с теч на масло от маркучите на масления радиатор- оправих ги.... и въртя...не пали. Аииииде викам да те водя при Боби, закарахме я и не ще и не ще, каручката се подигра с нас жестоко... Проверихме стига нафта до ГНПто и от там нататък нема никой. Помпаджията ще я прави дано я направи бързо. ето ти 2 линка с интересна информация за ГНП....
                Живот има оправяш ги тия неща и си ток и жици. Моята течеше като я взех, и и смених гарнитурите и спря да тече, даже като се замисля лееееко беше овлажнена, и при едно ходене до Супер дизел протече като лейка та се изпокарахме вътре и там не стъпвам и не препоръчвам на никой да стъпва.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=49535&page=1

http://bmwpower-bg.net/forums/viewto...?f=35&t=192502
                Поздрави
                RR P38
                LZ3XA

Коментар

Благодаря
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Здравей колега miaran, преди месец и при мен се появи омазняване в ляво на радиатор, като в началото помислих че е от маркучите, които влизат в радиатора за охлаждане на маслото от двигателя, но при измиване се оказа че изпуска м/у резбата на радиатора и маркучите /предимно от долния/.
                    След притягане спря да омазнява, но само при градско каране. Та въпроса ми е кой ти оправи теча, че на мен ми предстои.
                    Поздрави
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-04-11, 12:29.

Коментар

Сваляш радиатора, отиваш при стругар и ти прави същия накрайник, само да гледа стъпката на резбата, след което ми ги завари Стоян 0898521331 в Борово. Малко е игра свалянето на радиатора ама е наложително да се оправи.
                      RR P38
                      LZ3XA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X