Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлики в ел.моторите за задната чистачка на Диско 1, 200 тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлики в ел.моторите за задната чистачка на Диско 1, 200 тди

Колкото и странно да е и това ми се случи. Да разбера, че съществува подобна възможност и тя е реална. Пак пишем ръководство за ремонт на своя глава и на принципа проба-грешка. Темата е информативна и надали ще търпи развитие.
    Та след година и половина неработещо моторче на задната чистачка /за доумъртвяването спомогна един иначе нелош жичкаджия, който натроши магнитния статор/, видях обявата на Краси Канев за Д1/200тди на части. И понеже идва пролет, флуидите ме завлякоха до старото муле и реших да пооправя това-онова.
    Прати ми човекът моторчето с опция за преглеждане преди плащане, ама аз съм си джаста-праста и платих и изчезнах. Отварям след няколко часа кутията и к'во да видя - няма нищо общо. След малко консултации по телефона, реших да го сложа. Викам някаква нова концепция ще да е.
    Ръгам-ръгам не влиза. Оказа се, че донорското е с р-р на оста 19мм, а старото 15мм. Моето се закрепва с широка 10-сантиметрова конзола, а новото с някаква шина с тампони. Въртях, суках наникъде не става. Накрая отидох при приятел, взех едно сврело 20мм и го боднах в стария отвор. Намуших частите. Чесах се, пих бира и накря хванах гаргите и стегнах мотора само с гайката на оста. Зад мотора мушнах със сила /като на чуждо/ едно гумено уплътнение и реших, че съм приключил. Колкото изкара, майната му.
    На нагледната агитация е видна въпиющата разлика м/у двете компановки. А на третата снимка е един екс/статор, паднал геройски във вещи жичкаджийски ръце.
    ПП Не снимах крайния резултат, ама то скука.
    Велико нещо е това имперската инженерна мисъл.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060692.jpg
Прегледи:1
Размер:185.4 КБ
ID:5922120Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060693.jpg
Размер:151.9 КБ
ID:5922121Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060697.jpg
Размер:188.8 КБ
ID:5922122Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060696.jpg
Размер:169.0 КБ
ID:5922123Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060694.jpg
Размер:168.1 КБ
ID:5922124Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1060695.jpg
Размер:150.6 КБ
ID:5922125

ПП2 Моето Диско е '91, а донорът '93 / това е важно, може би/.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

От: Разлики в ел.моторите за задната чистачка на Диско 1, 200 тди

Наи вероятно от годината идва и разликата,затова питат и за годината когато ти продават нови части.
    878511557

Коментар

Моето моторче е като това което си купил, но Диското е 98г.
      Видях го, защото ми спря задната чистачка и се появи мистериозно, след 2 дни ровене по кабели, релета, ключ.
      Явно преди фейслифта, по някое време са го сменили модела.

Коментар

Първоначално публикуван от MITKO70 Преглед на мнение
        Моето моторче е като това което си купил, но Диското е 98г.
        Видях го, защото ми спря задната чистачка и се появи мистериозно, след 2 дни ровене по кабели, релета, ключ.
        Явно преди фейслифта, по някое време са го сменили модела.
        Значи замяната е станала преди феислифта. Двата донора на Краси Канев за с 200тди, а той се монтира до 1994, когато пък се правят козметиките, слага се 300тди и някои други работи. И не беше преправяно нещо. Укрепващата планка си беше заводска и доста елегантно решена. Незнам какъв е бил мотивът за това решение на производителя. Явно е по-удачно решение и са продилжили да го монтират до '98.
        ПП Някой софиянец кара ли 300 тди със свалена задна кора, да погледна закрепването, че така и неможах да си го обясня. А планката си я пазя.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Аз бях така ,със свалена кора до преди 3 дни,но едвам я събрах ,много от щипките са дали фира преди това.Не можах да открия точно такива ,та я прикрепих с едни други.Но трябва да намеря оригинални ,някаква идея ,защото предлагат всякакви.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
            Значи замяната е станала преди феислифта. Двата донора на Краси Канев за с 200тди, а той се монтира до 1994, когато пък се правят козметиките, слага се 300тди и някои други работи. И не беше преправяно нещо. Укрепващата планка си беше заводска и доста елегантно решена. Незнам какъв е бил мотивът за това решение на производителя. Явно е по-удачно решение и са продилжили да го монтират до '98.
            ПП Някой софиянец кара ли 300 тди със свалена задна кора, да погледна закрепването, че така и неможах да си го обясня. А планката си я пазя.
            Цецо,винаги можем да свалим моята кора...Ама нали съм ти далеч...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз бях така ,със свалена кора до преди 3 дни,но едвам я събрах ,много от щипките са дали фира преди това.Не можах да открия точно такива ,та я прикрепих с едни други.Но трябва да намеря оригинални ,някаква идея ,защото предлагат всякакви.
              Ето ти идея

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=44750&page=7
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0024.jpg
Размер:61.1 КБ
ID:5261713
                Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                Това закрепяне е като при негвия случай,моторчето коеото изпратих се закрепя още по елементарно само незнам как да обработя снимката с рисунка и да я изптратя.
                Ето на снимката се вижда къде е била закрепена шината.Надявам се всичко да е наред,но ако пак не се получава можеш да ми го изпратиш отново моторчето.
                Последно редактирано от Красимир Канев; 18-03-11, 19:36. Причина: Допълнение
                0885719173-Красимир

Коментар

.........Но трябва да намеря оригинални ,някаква идея ,защото предлагат всякакви.
                  Има в един магазан на ул. Козлодуй, като вървиш от Мария Луиза към телефонния завод, точно на разклона за гробищата и Сточна гара от лявата страна, ама цената беше една .... лев или нещо такова. Тогава взех 10 щипки и като отворих кората ... те много бе! Има май и в Ем-комплект. Гледах нещо в сайта им тези дни, но не съм търсил специално щипки.

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  Цецо,винаги можем да свалим моята кора...Ама нали съм ти далеч...
                  Няма да ти причинявам това. Виж бира можем да пием. Ама като минавам, все те няма. Ейййй тея немци са ви стиснали за каучуците.

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]311621[/ATTACH]
                  ..........
                  Ето на снимката се вижда къде е била закрепена шината.Надявам се всичко да е наред,но ако пак не се получава можеш да ми го изпратиш отново моторчето.
                  Благодаря! Достатъчно е красноречива. Мотора си работи и изобщо няма да ти го връщам. Да не си намерил мющерия за по-висока цена? Майтапя се де.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X