Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на Range Rover 2.5 DSE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обслужване на Range Rover 2.5 DSE

Здравейте колеги .
    Преди месец купих РР 1995 2.5 ДТот една авто къща в Полша / поне така казаха иначе по документи е 22.12.1994г./. Страшно му се радвах , макър , че жена ми не удобри покупката ми , защото колата била ужулена . Както и да е с това съм съгласен , не и обърнах внимание . Оказа се обаче , че като започнах да го проверявам /според възможностите си профилактични работи по интериора , почистване , притягане на винчета и т.н/ почти нямаше място , където нещо да не е пригаждано . Вчера му смених масло и филтър . Колата е работила 1 час на място / не мога да я карам , защото още нямам регистрация , а съм в чужбина /.Вдигам щеката и какво да видя , маслото е пак черно , както преди да го сменя .
    Сипах му масло МОБИЛ с оригинален филтър от ЛАНД РОВЪР и ето сега . То , че старото беше "катран " беше , ама не очаквах това . Наясно съм , че трябва да ходи на сервис за смяна на верига оптегач и т.н. и т.н , и ще хвърля още доста пари , но исках да Потам някой . Ако съм купил тази кола за 3000 евро , мога ли да разчитам , че ще си направя хубав автомобил или да очаквам само намеци и укори . Ако не , то да я хвърлям и толкова . Просто имам нужда от малко кураж , но ако не можете да ми го дадете , то поне кажете какво да очаквам . Исках да имам такава кола и я купих . На снимката изглеждаше добре . Аз имам възможност да я вкарвам във фирмения сервиз , но постепенно .
    Благодаря ви за отделеното време
    ЧАО

До: Дали не сгреших RANGE ROVER 94/95 ?

Сериозна машина си е, но не разбрах точно кой двигател е това, ако можеш да качиш снимка. Не се плаши от натаманяванията, смело действай, и решавай дали ще я караш по черно. Предполагам става дума за класик, но нещо не съм сигурен от датите. Би следвало да си имал късмет и да е с 200тди, ако е така, супер, ако е с италянския VM, който не му помня обема, не е много сполучлив сякаш. Ужулванията са само козметични дефекти, жените друго не гледат, така че споко. По добре огледай пода навсякаде за ръжди, че отгоре е алуминието купето, но подът не е и гние доволно. Успех и не се шашкай, ако те радва и имаш възможност да си я стегнеш е истинска машина, ако ли ти дойде нанагорно, по-добре се опитай да я продадеш, там или тук, за горе-долу толкоз пари, преди да си затънал в суми, че лесно става.

Коментар

Да не са слагали добавки
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

това с маслото е нормално за дизел,дано не го бута...карай си го със здраве !

Коментар

и аз като тебе при първия дизел който купих,като смених маслото,запалих го да поработи и ужас то пак черно.веднага се обадих на майстора и той ме успокои,че при дизела е така,сипваш го бистро и като запалиш после става черно.тъй като съм паника с неизправен автомобил питах и приятели които карат дизели та и те ме успокоиха,че с маслото на дизела е така все си е черно.така,че карай и да ти е честит

Коментар

Незнам, при мене почернява, но не баш веднага...

Коментар

Спокойно с маслото - явно за първи път се качваш на дизел. Ако го подкараш няколко пъти с 5в-30 ще е малко по-бистро веднага след смяната, поради простата причина че бесните синтетики имат страшно добро чистещо действие.
              За годината на производство - точно е - от август 94 го водят модел яър 95.
              Скъпото в твойта кола е окачването, електрическата помпа на спирачките с модулатора и БКМ-а (ел. блок дето ти командва всичко)
              Ако има сериозен проблем с нещо от тях - притягай и го шиткай.
              Вади лист и пиши. Кое има за правене и колко пари ще струва. Главния проблем е че си го купил евтино без явен проблем. А евтино понякога ... знаеш илзлиза скъпо.

Не ти знам колата в какво състояние е и не мога да ти дам конкретен отговор. Ако те насъскам да го стягаш, после да не стане да ме псуваш. и обратното. Дай снимки.
              http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
              Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Здравей t20008 и добре дошъл във форума!
                За маслото са ти казали колегите. Сега дали почернява веднага, за две цигари време или във вторник не мисля, че има разлика.

Дай повече информация за модификацията на джипа, за да можем да бъдем по-конкретни. Това 1995г. 2.5тд може да е не малко варианти.

А относно въпроса - Насов ти казва да не се притесняваш, аз пък не смятам така. Най-мразя кола с дребни но мнобройни проблеми, както и наличие на много ТеНеТеМе-та. Всичко това се оправя трудно, изисква време и пари, за да стане като хората. Ако целта е да се закърпи щогоде и да върви, тогава е друго.

Относно инвестицията дотук от 3.000 евро и какво те очаква оттук насетне, всичко зависи от твоите очаквания, възможности (финансови, времеви и други). Аз бих казал от 1 х тази цена до 3 х тази цена.
                Последно редактирано от Yaro; 16-03-08, 21:12.

Коментар

Дреболиите може да оправя и много години, особено ако е мераклия, основните неща ако са му добре, това е просто дразнещо. Виж ако дреболиите са наред, но има проблеми с основни агрегати, това си е скъпо. Това имам предвид.

Коментар

Добър ден колеги .
                    Благодаря ви за отзивите . Не е лоша колата , но ме дразнят тия намеци и дю-дюкания . Всеки руси мозъци и дава оценки . Ще я снимам и ще я покажа , но трябва да видя как беше с обема на снимките . Мотора е на БМВ 2.5 ТД . Прави сте , не само , че не съм карал дизел , но това е най-хубавата и скъпа кола в живота ми до сега . Последната ми беше Москвич Алеко . Нали знаете , причините не са много . Момчета излизам на работа . Още веднъж ви благодаря , и извинете за елементарните работи , с които ви занимавам .
                    ЧАО .

Коментар

Първоначално публикуван от t20008 Преглед на мнение
                      ...Всеки руси мозъци и дава оценки ...
                      Надявам се, че нямаш в предвид колегите, нали?

Коментар

Колегата има явно в предвид някои "съветници" извън форума. Май автомобила му е от първата серия на Р38 или е Класик с насаждан двигател(Ако двигателя е БМВ). Виждам съм такъв Р38, на който отзад пишеше 2.5TD, а не 2.5DSE. Иначе моя Класик също е 1994 година с 300ТДИ двигател и таблото на новия Рейндж. Ако е Класик с надпис ТД отзад, това е ВМ двигател.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                          Дреболиите може да оправя и много години, особено ако е мераклия, основните неща ако са му добре, това е просто дразнещо. Виж ако дреболиите са наред, но има проблеми с основни агрегати, това си е скъпо. Това имам предвид.
                          Ами зависи на кое казваме 'дреболии'. Но именно с казаното от теб не съм съгласен.
                          Предпочитам да направя основен ремонт на скорости, мотор и раздатка, отколкото да (например):
                          - възстановявам ел. инсталация, по която десетки са се учили и в два метра кабел има 9 различни парчета жица
                          - възстановявам дребни но затова пък многобройни проблемчета по купето
                          - възстановявам дребни ТеНеТеМе-та по колата - като подменени части с такива от други модели и марки (щото "карат повече") и подобни гаражни подобрения

Възстановяването на всичко това е далеч по-скъпо (отново подчертавам, за да стане като хората), отколкото пълен ремонт на някои или всичките агрегати, които съм посочил.

Първоначално публикуван от t20008 Преглед на мнение
                          Добър ден колеги .
                          Благодаря ви за отзивите . Не е лоша колата , но ме дразнят тия намеци и дю-дюкания . Всеки руси мозъци и дава оценки . Ще я снимам и ще я покажа , но трябва да видя как беше с обема на снимките . Мотора е на БМВ 2.5 ТД . Прави сте , не само , че не съм карал дизел , но това е най-хубавата и скъпа кола в живота ми до сега . Последната ми беше Москвич Алеко . Нали знаете , причините не са много . Момчета излизам на работа . Още веднъж ви благодаря , и извинете за елементарните работи , с които ви занимавам .
                          ЧАО .
                          Колега, не става ясно за какви дюдюкания, намеци и руси мозъци става дума??? Не бих искал да те обезсърчавам но след като Рейнджа си го придобил за 3000 евро, цена минимум 2.5 по-ниска от нормалната пазарна, добре е да прецениш какво те очаква оттук насетне, за да не е голямо разочарованието в последствие, както и изгубените (безвъзвратно) пари, време и нерви.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                            Колегата има явно в предвид някои "съветници" извън форума. Май автомобила му е от първата серия на Р38 или е Класик с насаждан двигател(Ако двигателя е БМВ). Виждам съм такъв Р38, на който отзад пишеше 2.5TD, а не 2.5DSE. Иначе моя Класик също е 1994 година с 300ТДИ двигател и таблото на новия Рейндж. Ако е Класик с надпис ТД отзад, това е ВМ двигател.
                            Малко ги пообърка нещата:
                            - няма Класик с насаждан шестак от БМВ (или поне не стандартно като conversion kit)
                            - таблото на твоя Класик 300tdi е с 'елементи' от таблото на P38, но не е съвсем същото
                            - При Класиците с VM 2.5 дизел, надписа на задния борд е Turbo D. При тези, които са стандартно с 200/300tdi двигатели - надписа е Tdi.

Коментар

Значи май става въпрос за един от първите Р38 с БМВ двигател
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X