Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Land Rover Discovery2 TD5 - влиза гориво в маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Land Rover Discovery2 TD5 - влиза гориво в маслото

Здравейте! Собственик съм на LR Discovery 2, ТД5, 1999г. До преди месец нямах по-сериозен проблем от спукана въздушна възглавница, но от няколко седмици джипът ми е в сервиз и не могат да открият в коя част е проблемът - а именно навлиза гориво в маслото. Провериха блокът да не е спукан. Нямаше проблем с него. Провериха уплътнения - също не е в тях проблемът. За момента не са проверени помпа-дюза на цилиндрите. Някой да знае къде може да се проверят дали са работещи нормално и евентуално при проблем да се отремонтират?

Благодаря на всеки един отзовал се!!!

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    Прочетохте ли това
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-03-11, 13:14.

От: Проблем с LR Discovery 2 - навлизане на гориво в маслото

А главата провериха ли я ??
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

От: Проблем с LR Discovery 2 - навлизане на гориво в маслото

Сблъсквал съм се с какъв проблем, излезе от главата, но не помня каде беше пукната. Мисля някаде около една от дюзите. (беше преди 5-6 години)
      TLC 73 4.2-TD
      Автоматик
      Тел.0887859269

Коментар

От: Проблем с LR Discovery 2 - влиза гориво в маслото

Спукана глава. "Тръбата", която захранва дюзите е всъщност "тунел" в самата глава. Пукнатината е там някъде.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: Проблем с LR Discovery 2 - влиза гориво в маслото

Колега, опитайте да смените О-пръстени и шайби на инжекторите. Това е най-честия проблем за това при TD5. Номерата на частите са ERR6417 и ERR7004.
          LR Disco II 99 - TD5
          www.lre-bulgaria.org

Коментар

От: Проблем с Land Rover Discovery2 TD5 - влиза гориво в маслото

Здравейте!Интересно ми е открихте ли проблема за смесването на масло с нафта от къде идва. Аз и съпругът ми имахме същите преживявания с нашия Ланд Ровер Дискавъри 2.
            Точно го бяхме купили и се прибирахме от София.
            След Нова Загора изпуши много красиво с бял пушек. Направихме страхотна мъгла след нас.
            Едва се дотътрихме до Бургас-там в Мото Пфое-одраха ни кожите да сменят о-пръстените и медните шайби-900лв.Чак след това му направиха диагностика и се установи,че е пукната глава при първа дюза.
            Поискаха ни 6000лв. за нова глава. Купихме си друг двигател и взехме главата от него и така сме сега.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-05-11, 18:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X