Колеги, ако някой е правил тази операция и има нещо специфично, нека да сподели. Опитах със стандартното, от ная далечната гума, после и от най близката, отвъртях и щуцерите на самия блок, откъдето излезе малко въздух. При първото натискане обаче педала потъва по-надолу от последващите. Преди да нябедя помпата на спирачките дали някой знае нещо по въпроса?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обезвъздушаване спирачки Фрилендър след сваляне и ремонт на ABS модул
Свий
X
-
От: Обезвъздушаване спирачки Фрилендър след сваляне и ремонт на ABS модул
не
Четох преди малко статия от някакъв, който има Хамър с Wabco АБС и той пише, че след разглабянето му има много места, на които може да остане въздух. Развих де що имаше разни щуцери и тапи , като че ли излезе малко въздух и сега е по-добре.
Чета че има някаква процедура на тест буука, която обезвъздушавала.
В момента имам неизчистена грешка на абс-а /затова свалях модула - трите бандита/, която утре ще изчистя,
Да не би защото не работи абс-а да не може да изкара всичкия въздух?
Като гледам разни процедури за обезвъздушаване на диско 2 върви така - FR, FL, RR, RLVW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
От: Обезвъздушаване спирачки Фрилендър след сваляне и ремонт на ABS модул
Бладоря, колега.
Питанката ми беше за обезвъздушаване при разглабяне на самия АБС.
Между другото на тази диаграма се започва от предно ляво, което както и да ги броим не е първо или последно по далечина от абс-а
Най близо е предно дясно и за кола с АБС би трябвало да се започне от него, а най далечно е задно ляво и стандартно би трябвало да се започне от него.
Само от предно ляво не съм почвал май, но и ще си го спестя, защото вече тече само бистра течност без никакъв въздух.
Поне си подмених течността. В сервизите, които имат апаратура за подмяна на течност го правели под налягане, дали пък там няма да изкара още въздух?VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар