Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RANGE ROVER Р38 Компресия !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• RANGE ROVER Р38 Компресия !

Здравейте, през големите студове една сутрин се оказа че не мога да запаля, и понеже бях спрял кофти и нямаше как да ме дръпне някой да запаля, използвах етър газ за да запаля. Запалих и отидох да сменя свещи и запали идеално, до тук добре, но вечерта отивам на бензиностанцията зареждам нафта паля чува се странно тропване и започва да работи на 5 цилиндъра и започна да смуче десният маркуч на кулера (този който трябва да надува) който в последствие се оправи (явно ми се е позадръстил кулера трябва чистене), и да потропва нещо когато го изфорсирам при около 2000 оборота. Оказа се че 1ви цилиндър не работи ... започна се едно чистене на дюзи и т.н. никаква промяна после се оказа, че на този цилиндър компресията е 18 бара. гледах подвдигачи ок са тропането е от веригата която се е разхлабила ... (натяга ли се или е автоматична) сега съм на фаза сваляне на глава, разколачил съм я остава само да я сваля .. но преди това реших да се посъветвам с Вас за идей. Моля споделете
    Range Rover 2.5 TDS 1997г.
    И нека Рейнджът бъде с вас...
    [COLOR=#3b5998]Живота е болест предавана по полов път![/COLOR]

От: RANGE ROVER Р38 Компресия !

Веригата ... заедно с плъзгачи, обтегачи ... се сменя с нова.
    Като свалиш главата я "надуй" ... тоест, провери я за пукнатини и т.н.
    Ако всичко е О.К. пасвай клапани и смени гумички на клапаните.

После ... вади буталата и гледай ... какви са пораженията и .... сменяй!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Мислиш че трябва да сваля буталата (все се надявам на клапан). Забравих да спомена че се чува изпускане на въздух в смукателният колектор и като до сваля на 1ви цилиндър е черен сякаш изпуска изгорели газове през смукателя. Което значи мотора вън защото мисля че няма да мога да отворя картера че май има какво да му пречи отдолу

Коментар

Какво ще пречи отдолу? Нали е цял мост и моста трябва да има къде да ходи нагоре.
        В краен случай с малко гимнастики картера трябва да излезе.

Коментар

Много се надявам да не се стига до там! Главата е освободена в понеделник я свалям.

Коментар

Развитие по въпроса вече има. Свалих главата и явно нещо съм изпуснал в всмукателният колектор (вероятно шайба), когато съм сменял свещите. има малко подбито на буталото и малко повече на главата както и крив клапан. Сега главата е дадена за щлайф, иначе е перфектна .. като нова е не мога дори да го повярвам като се има в предвид как изглежда свалена глава на ТДС (в 80% от ТДС на БМВ са с пукнатини но си карат докато не свалиш главата)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X