Здравейте колеги, иска ми се да споделя в тази тема гадната серия от проблеми, които ме сполетяха само за десет дни по моя Фрилендър. Не че не си го обичам, ама ми писва вече! Първо една студена и мразовита сутрин в началото на месеца натискайки копчето на ел.стъклото в опит да го отворя, се чу един гаден звук и прозореца на шофьорската ми врата просто пропадна в нея
гадост, след отстраняване на корите на вратата се оказа че се е скъсало жилото на машинката, което забележете беше видимо ръждясало точно на мястото на скъсване, това се оправя с едно ходене в Княжево на майстор и 85 левчета. Второ, карайки си в събота джипката по шосето Банкя-София кротко с около 80-90 км/ч и изключвайки от скорост в един момент установих че оборотите на двигателя вместо да намаляват си стоят на 3000 и дори се покачват сами, което продължи докато не изключих двигателя, отбивайки край пътя, странно
, след консултация с познат майстор и след като му обясних, че предишния ден ми глъхнеше мотора при рязко ускорение и решавайки че е от гаден бензин сипах 10 литра сто октанов, след което проблема изчезна, пича ми каза че имам проблем с дросела и трябва да го почистя защото явно е замърсен и блокира, двигателя естествено е 1.8 К
На следващия ден проблема вече го нямаше и аз се успокоих, казвайки си че е от кофти бензин. И тъкмо всичко отново си дойде на място, когато днес по обяд отключвайки с дистанционното шофьорската си врата установих че същата НЕ СЕ отключи, чува се как щрака механизма, при повторно натискане на дистанционното се отваря другата врата и багажника, но не и моята. Пробвах с ключа и стана. Спрях вечерта пред нас, и дръпнах ръчната спирачка на джипа, при което същата си остана в горно положение и ни напред ни назад. Вероятно механизмите са замръзнали и ще се оправят, но със сигурност не е редно да става така и се чудя защо се случи и дали не е проблем по принцип на Фрилендъра. Та си мисля сега защо точно на мен и защо точно сега, толкова ли е калпава наистина тази конструкция та започват да ми се трошат всевъзможни джаджи по джипката, като цяло много ми харесва машинката не ме е оставяла да сега, но този месец наваксах за две години накуп. ЕГАТИ КЪСМЕТА
Помогнете с някоя идея за проблема с оборотите и механизма на вратата та да мине по-безболезнено, защото започвам наистина да се отчайвам приятели.

Помогнете с някоя идея за проблема с оборотите и механизма на вратата та да мине по-безболезнено, защото започвам наистина да се отчайвам приятели.

Коментар