Колко време е необходимо за качествено сглобяване на скоростна кутия LT77 (Land Rover), в сервизни условия, от двама души?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сглобяване на скоростна кутия
Свий
X
-
Сглобяване на скоростна кутия
254-5 часа24.00%61 работен ден36.00%92 работни дни20.00%53 работни дни8.00%2поне една седмица12.00%3Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.Тагове: Няма
-
Re: Сглобяване на скоростна кутия
Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнениеПри така зададено условие, мисля отговора е само един.
Какво е станало?
Коментар
-
всичко зависи от майстора. ако е човек който познава добре тази купия мисля че 3ч. е таван, ако е някой който не разбира вероятно ден или повече или никога. принципно офицялния дилър има часова ставка за този ремонт, мисля че някой тук може да ни я споделиdrive alive
Коментар
-
според мен много зависи къде
ако е в сервиз в който има ремонтно ръководство за точно тази кутия
и аз мисля, че ден е максимума
но ако го правят в пенкилер сервиз може и никога да не стане качествено
П.П. при това говорим само за разглобяване и сглобяване
отделно за сваляне, качване и висене по двора на сервизаLR RR Classic VM2.5
Коментар
-
официалните човекочасове необходими за манипулациите според производителя са:
за "strip and rebuild" дават 15.75 часа
за "remove and install" 7.90 часа
ако някой го прави по-бързо и правилно може да се кандидатира за механик на land rover"..there is no substitute for cubic inches.."
Коментар
-
Ха-ха-ха!
Няма участник, познал верния отговор
В един сервиз твърдят, че за сглобявне на скоростна кутия е нужна не по-малко от седмицаНИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеХа-ха-ха!
Няма участник, познал верния отговор
В един сервиз твърдят, че за сглобявне на скоростна кутия е нужна не по-малко от седмица
Добър майстор ще я свали , отремонтира и сложи обратно за 1 ден , максимум ден и половина - ако нещо не се "закучи"
И най важното ако жена му "не му е била сърдита" предишната вечер . Неконтрулируемата ерекция пречи на работата Мислиш за много неща едновременно!Уморените коне не ги убиват , нали ??
Коментар
-
Все пак горе е споменато за 2-ма души, така че и на двамата жените им едва ли са толкова лоши
Можем да пробваме все пак, но се съмнявам ако има щети вътре то да са донесени частите за отстраняването им веднага.
Все пак аз лично за по-малко от 4 часа съм демонтирал глава на daihatsu charade дизел 3 цилиндара, демонтирам клапаните, открих кривият, сложих друг, като преди това го прекарах на машина и го пасвах, регулирах ги и монтирах главата. Зацепих ремъците на помпата и ангренажа и в крайна сметка го запалих. И това в неделя и то в едно село близо до Враца. На сутринта момчето отпътува за морето. Но да незабравямем че това е японски автомобил и там всичко е удоволствие за правене.
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Макавеев (mac) Преглед на мнениеДобър майстор ще я свали , отремонтира и сложи обратно за 1 ден , максимум ден и половина - !Уморените коне не ги убиват , нали ??
Коментар
-
е то ако сложим сроковете за доставка на части за ровър в сметката ремонта отива на най - малко 3 месеца, ако от първия път донесат това което е поръчано
ако някой майстор прави въпросния ремонт за по - малко часове от нормата на дилъра никога да не се кандидатира за майстор там, ще го научат как да влезне в нормата и нещата няма да са хубави вечеdrive alive
Коментар
-
Благодаря на всички участници в анкетата!
Чувсвам се длъжен да обясня за какво става дума.
На 13 януари т.г., на път за чудесно организираната разходка около Пирдоп, изроних зъбките на две колела от скоростната кутия. Опитите ми да намеря цяла скоростна кутия, или поне входящ и първи вал, не успяха и въпреки някои мнения:
Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение...ако успееш да го произведеш и работи поне 1000км веднага те взимат в бокса на Ферари...
Допълнително се наложи да изчакам доставката на някои гарнитури, уплътнения и лагери...
На 19 т.м.(понеделник) преди обяд доставих всички необходими части в най-добрия според мен сервиз в Бургас и на молбата ми колата да е готова до вторник вечерта, шефът на сервиза започна да ми обяснява, че само за качествено сглобяване на скоростната кутия са необходими 2-3 дни...
Днес (неделя 01.01.2007) се оказа, че вероятността колата ми да е готова утре вечер не е много голяма...
Относно анкетата, според мен правилния отговор е един работен ден, което се потвърждава и от "нормативите" на производителя
Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнениеофициалните човекочасове необходими за манипулациите според производителя са:
за "strip and rebuild" дават 15.75 часа
...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар